November 2, 20204 yr On 2. 11. 2020. at 23:08, steins said: Ne znam bre Bubo. Nejebavanje je ogromno, a bolest je u punom zamahu - u toj situaciji nemamo skoro nikakve šanse. Čini mi se da će sad teže udariti nego u proleće i u leto zajedno. Prosto je govno udarilo u ventilator a država nikako ne reaguje - ove mere su teška kozmetika, a posebno me plaši što čak i zdravstveni sistem više ne pokazuje znake borbe, prosto se sad u potpunosti radi pasivno po "jebi ga" principu. Realno, što je do nas, mi smo uradili - dva puta smo zauzdali COVID, ali nismo imali podršku ni raje ni politike. Ako uspemo iu treći put, biće to čudo nevidjeno, pošto je sistem razvaljen a ljudi umorni i potrošeni. Ovo bez teških restrikcija ne može da se stavi pod kontrolu a i tada je pitanje kako ćemo to da izvedemo. kapiram. pitam zato shto si ti oba puta video iznutra, a ja imam jedan izgleda potpuno nereprezentativan babl u kome se nose mere i maske...chinjenica je da je drzava nishta. bukvalno nishta, ne postoji. sent from bubamoto
November 2, 20204 yr On 2. 11. 2020. at 23:12, gospa buba said: kapiram. pitam zato shto si ti oba puta video iznutra, a ja imam jedan izgleda potpuno nereprezentativan babl u kome se nose mere i maske... chinjenica je da je drzava nishta. bukvalno nishta, ne postoji. sent from bubamoto Vidi, prvi talas smo fantastično rešili, pogotovo kad se uzme u obzir da je ovo Srbija. Stvarno. Valjda zato što su svi bili nabrijani i zato što je država stala iza svega /na stranu apsolutno debilno ponašanje pojedinaca/. E onda je došao drugi talas, gde je država okrenula ćurak naopako, to je sledila raja i krenuo belaj. I na posletku, desilo se ono što se moralo desiti, i što se desilo uvek i svuda gde se virus ugnezdio - ovaj treći talas koji je ogroman. Izgleda da je glavna fora da se COVID ne pušta u kuću, a ako već moraš da ga pustiš onda ga pratiš i koordinišeš tako da se on ponaša, manje više, kako ti hoćeš. Kad ga pustiš, i još ga ne diraš, on podivlja, ko pijani gost na slavi, i ne možeš mu apsolutno ništa.
November 2, 20204 yr http://feedproxy.google.com/~r/PraviUgao-Radio-televizijaVojvodine/~3/T7yFbu5fbU0/60158Gošće: Dr Anđela Gavrilović i Dr Dragana Jovanović iz inicijative "Ujedinjeni protiv kovida"Autorka i voditeljka: Ljubica Gojgić.... Shiit has hit the fan!
November 2, 20204 yr On 2. 11. 2020. at 23:02, Milošica said: Kakva je situacija u odnosu na jul? Jul je kul
November 3, 20204 yr On 2. 11. 2020. at 23:23, steins said: Vidi, prvi talas smo fantastično rešili, pogotovo kad se uzme u obzir da je ovo Srbija. Stvarno. Valjda zato što su svi bili nabrijani i zato što je država stala iza svega /na stranu apsolutno debilno ponašanje pojedinaca/. E onda je došao drugi talas, gde je država okrenula ćurak naopako, to je sledila raja i krenuo belaj. I na posletku, desilo se ono što se moralo desiti, i što se desilo uvek i svuda gde se virus ugnezdio - ovaj treći talas koji je ogroman. Izgleda da je glavna fora da se COVID ne pušta u kuću, a ako već moraš da ga pustiš onda ga pratiš i koordinišeš tako da se on ponaša, manje više, kako ti hoćeš. Kad ga pustiš, i još ga ne diraš, on podivlja, ko pijani gost na slavi, i ne možeš mu apsolutno ništa. U stvari nas jebe što jedino mi imamo 'treći talas'. Ostali imaju drugi. U pravu si. Niko više ni ne reaguje ozbiljno na ovo nadolazeće sranje. Svi su u fazonu ne mogu više, valja i živeti malo.
November 3, 20204 yr Pa nije. Drastično je manje ljudi u kafani. To je najbolji dokaz da su svesni da se virus proširio. Ali širi se po kolektivima. I niko neće da povuče nogu u javnom sektoru da makar pola ljudi pošalje na rad od kuće. Da ne pričam o jurama. Nebezbedna radna mesta gde se provodi osam sati.
November 3, 20204 yr Nisu ni svi poslodavci veverice pa da dopuste da ostanu bez radne snage i para u džepovima. Ovde kod nas, fabrika sa ženskom radnom snagom, rad na liniji, obavezne maske, ko ne nosi odbiju od plate, treći put otkaz. Ili merenje temperature na ulasku u fabriku, jednostavna a efikasna mera. Edited November 3, 20204 yr by čekmeže
November 3, 20204 yr Author On 3. 11. 2020. at 6:06, Jozef K. said: niko neće da povuče nogu u javnom sektoru da makar pola ljudi pošalje na rad od kuće Ono sto sam ja cuo je izgovor tipa "nema zakonskih osnova za rad od kuce" a u martu i aprilu je bilo... Mada, mozda promene i taj zakon, posto su oni, jelte zakonoljupci
November 3, 20204 yr On 2. 11. 2020. at 23:08, steins said: zdravstveni sistem više ne pokazuje znake borbe, prosto se sad u potpunosti radi pasivno po "jebi ga" principu. Realno, što je do nas, mi smo uradili - dva puta smo zauzdali COVID, ali nismo imali podršku ni raje ni politike. Zdravstveni radnici u Srbiji i inace rade po jebi ga principu. Od ambulante i doma zdravlja preko privatnih ordinacija do drzavnih bolnica. A i pandemija se ne zauzdava u bolnici nego na mjestima gdje zarazeni i nezarazeni dolaze u kontakt.
November 3, 20204 yr Oko firmi i nihovog ponašanja, nagledao sam se u prošla dva talasa[emoji769] takvih mejlova HR službi da mi je skako pritisak samo od čitanja...Firme koje jasno ništa ne rade da sprovedu disciplinu na radnim mestima, preteći šalju mejlove koji praktično znače svako pozitivan će se smatrati da je izvršio tešku povredu radne discipline, i podložan raskidu radnog odnosa...Bojim se da će ovo biti ozbiljan cirkus. .... Shiit has hit the fan!
November 3, 20204 yr On 3. 11. 2020. at 11:23, Frank Pembleton said: Oko firmi i nihovog ponašanja, nagledao sam se u prošla dva talasa takvih mejlova HR službi da mi je skako pritisak samo od čitanja... Firme koje jasno ništa ne rade da sprovedu disciplinu na radnim mestima, preteći šalju mejlove koji praktično znače svako pozitivan će se smatrati da je izvršio tešku povredu radne discipline, i podložan raskidu radnog odnosa... Bojim se da će ovo biti ozbiljan cirkus. .... Shiit has hit the fan! Ako regulare otvori bolovanje, kako može da ga ganja zbog toga? Jbg, bolestan je, dal od korone ili slepog creva, pravo je pravo?
November 3, 20204 yr Ma nisam čuo da je niko baš dobio otkaz (zapravo za jedan sluča jesam, ali nije klasičan otkaz), ovo što sam napisao je zastrašivanje i skidanje odgovornosti... .... Shiit has hit the fan!
November 3, 20204 yr Baka-tetka (90), dom za stare Plješevička Karaburma - sa grupom prebacena 01.11. u bolnicu Pancevo, covid ... upravo saznali (otac redovno zvao da je cuje) ...
November 3, 20204 yr Author To je onaj drzavni Dom? Pre nesto manje od nedelju dana su zabranjene licne posete... ako je, ne daj boze bilo problema sad ce se ispoljavati lagano.