Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Just now, Milosh76 said:

Neće za sada biti obaveznog PCR testa za one koji ulaze u Srbiju

baš razumno

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

jbt kakve nove mere :hail:

svaka čast

Spoiler

:frust:

Koja smo mi sprednja od zemlje. Zamišljam da su ovi savesniji članovi štaba hteli da se pooštre mere, od obaveznog nošenje maski na otvorenom, do možda preleska na on-line nastavu skroz, ali im je predočeno da kokain mora teći i da naša privreda, a tigrovi smo, zar ne, ne trpi maske na licu stalno. 

i tako čekamo da cifre pređu na četvorocifrene  i dok se bolnice ne napune skroz.

Ponavljam još jednom, tigrovi smo.

Edited by Arkadija

Meni se cini da oni koji znaju prave cifre od letos veruju da smo dobrano prokuzeni sa stecenim intelekt...ovaj, imunitetom krda.

Kako može da se prijavi u krizni štab. Sa ovakvim novim merama osećam se sposobnim kao totalni laik da nešto dobro doprinesem

iz mog porodičnog klastera,  dvoje koje su imali grip u februaru sad su prošli bez korone, dok smo svi ostali , nas 5-6 ,zakačili covid.

U RS obavezne maske vani, inspekcija hara..

Edited by beeva
.

Koja smo mi sprednja od zemlje. Zamišljam da su ovi savesniji članovi štaba hteli da se pooštre mere, od obaveznog nošenje maski na otvorenom, do možda preleska na on-line nastavu skroz, ali im je predočeno da kokain mora teći i da naša privreda, a tigrovi smo, zar ne, ne trpi maske na licu stalno. 
i tako čekamo da cifre pređu na četvorocifrene  i dok se bolnice ne napune skroz.
Ponavljam još jednom, tigrovi smo.
Ma ovo je sprdnja.
Jedni traže oštrije mere, ovaj najavi mere dva dana unapred uradi fokus onda im kaže:
Evo sondaže kažu da nema šanse da se to sprovede, nema ništa od mera, smislite neku formulaciju.

Pazi:
Radimo na pravnom okviru...

Jbm vam mater bre!

.... Shiit has hit the fan!

Meni se cini da oni koji znaju prave cifre od letos veruju da smo dobrano prokuzeni sa stecenim intelekt...ovaj, imunitetom krda.
vazi isto kao i za broj obolelih, postoji chitav spekatar metoda, od prostog prebrojavanja, do ozbiljnijih eksperimenata, koji se takodje zavrshavaju prostim prebrojavanjem, koji mogu da daju mnogo preceznije stanje od nagadjanja o brojnom stanju obolelih ili pak krda. sve ostalo je nagadjanje zasnovano na lepim zeljama. tj neznanju chinjenica.

znam. dosadna sam.

sent from bubamoto

Vidim da je u svim okolnim zemljama veliki porast,sacekajmo jos malo.Nismo mi terminatori da nas ovo sve preskoci.Ovaj veci br.zarazenih dolazi na naplatu tek za nedelju/dve dana..O krdu nema ni govora,osim Novog Pazara.Beograd sa 2 miliona stanovnika ne.

da li je neko merio krdo novoga pazara?

sent from bubamoto

9 hours ago, Anonymous said:

To je malo čudno. Moja drugarica je preležala koronu među prvima (kukao sam na počecima ovog topika) i još uvek ima antitela, a moj poznanik je preležao koronu pre dva meseca i nikad nije dobio antitela. Jedina logika koja mi pada na pamet je da je ta drugarica jedva pretekla, a ovaj je imao blage simptome.

moj kolega je preležao kod kuće, nije mu bilo dobro ali nije bio za bolnicu i ima puno antitela, a majka i otac su mu oboje bili u bolnici, majka umrla, a otac se izvuko i ima jako malo antitela.

sve u svemu nemamo pojma

Komsija mi je pricao, on i zena rade u britanskoj ambasadi, tamo su sve zaposlene testirali na antitela u februaru i on i zena bili pozitivni. Bili su skroz zbunjeni, jedino sto su mogli da zakljuce je da su dobili od cerke, koja je u januaru imala 39 temp., a oni prosli kao blazi virus. 

Ma kakvo krdo jbt, zar ce ponovo o tome da se teoretise. Jbt imam utisak da ako virus potraje deset godina bez vakcine ili leka da cemo u krug, na period od dve nedelje ponavljati jedno te isto svih deset godina: krdo, da li maske stite, zasto je nocu lakse zaraziti se, zasto se ne bi prokuzili, vlada siri paniku i povecava brojeve (?) etc.

Ono, neverending stori. Obnavljanje gradiva svako malo, a nije nuklearna fizika u pitanju.

Sto se mera :isuse: tice kafici u Zemunu puni ko oko, danju, nocu, niko masku ne nosi. Zatvori bre jebene kafice i kafane, udari katanac do proleca a kafedzijama daj pomoc da prezive do februara. Nema slavlja, jebla vas slavlja, imas bre park da prosetas, imas ceo internet da se edukujes i zabavljas, imas masku ako ces da se druzis.

Aukurac.

@fren uopste mi nije tesko da poverujem da smo ovde virus imali vec u januaru, ono sto me buni kako to da tada nije buknuo nego tek kada su uvezli gomile avionskih putnika iz Italije. Budimo realni, onaj egipcanin koji je valjda uneo virus u Egipat februara meseca dosao je iz Srbije. Doduse, mogao je i u avionu da ga pokupi.

Edited by Caligula

19 minutes ago, Caligula said:

@fren uopste mi nije tesko da poverujem da smo ovde virus imali vec u januaru, ono sto me buni kako to da tada nije buknuo nego tek kada su uvezli gomile avionskih putnika iz Italije. Budimo realni, onaj egipcanin koji je valjda uneo virus u Egipat februara meseca dosao je iz Srbije. Doduse, mogao je i u avionu da ga pokupi.

Buknuo je i tada verovatno, samo što nije bilo medija da pišu da će nam groblja biti mala

Ja sve isto motam po glavi od jula od kad sam imala kovid. Dakle, u kancu nas 6 na 70-80 kvm, nas dve zarazene, ostali nisu, s tim da su par njih u januaru imali tzv. grip, kasalj, temp. 2-3 nedelje pa smo zakljucili da si oni tad imali. U zgradi gde radim oko 150 ljudi, 50% njih ispoljilo simptome jun/jul/avg. Dvoje njih samo bilo u bolnici, vecina prosla ko s gripom obicnim. Kolega 50+ jos ima i visak kila, bolela ga ledja nekoliko dana, otisao na porodicni rucak i sve zarazio, dakle simptom mu je bio samo bol u ledjima, nije znao da je kovid, dok u 30im momci u treningu, kolege, upale pluca, mesec dana nisu mogli da se sastave, posle nisu mogli ni 10 min. da ispesace po dorucak jos jedno mesec dana, zadisu se. Nema pravila.

Background Picker
Customize Layout