Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:

Pošto radim u veleprodaji lekova, mogu da potvrdim da se ta mast ne nalazi na lageru u poslednjih 2-3 meseca. Mislim da nema veze sa kovidom, jednostavno je deficitarna trenutno.

To nije prvi put da nema hloramfenikol a, mislim na mast. Izuzetno je komplikovana i skupa njegova proizvodnja, ipak je to novi antibiotik, ne pravi se ni 100 godina tek. Šalu na stranu,tako funkcioniše tržište lekova u Sr. Nikog nije briga što nema nekad i mnogo važnijih lekova od kojih zavisi život bolesnika.Hloramfenikol proizvodi Galenika i ako se njima ne isplati da ga prave onda neko treba da omogući uvoz. Tu dolazi do drugog problema, uvozne dozvole,papirologija do 101 i nazad i sve to traje mesecima

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 hour ago, slepa živana said:

gde? pa mi smo zvanično sada u drugom piku.

zanimljivo mi je kako hrvatska danas ima 36 novozaraženih i 4 preminula

odlično se držimo

Ne pričam o zvaničnim podacima, ko još to uzima za ozbiljno. Evidentno je da broj opada još od sredine jula.

1 hour ago, Haralampije said:

To nije prvi put da nema hloramfenikol a, mislim na mast. Izuzetno je komplikovana i skupa njegova proizvodnja, ipak je to novi antibiotik, ne pravi se ni 100 godina tek. Šalu na stranu,tako funkcioniše tržište lekova u Sr. Nikog nije briga što nema nekad i mnogo važnijih lekova od kojih zavisi život bolesnika.Hloramfenikol proizvodi Galenika i ako se njima ne isplati da ga prave onda neko treba da omogući uvoz. Tu dolazi do drugog problema, uvozne dozvole,papirologija do 101 i nazad i sve to traje mesecima

I ko je od privatnika lud da se bavi time za mast koja košta 150 dinara.

Lečiće se konjuktivitis čistom guščijom mašću :fantom:

34 minutes ago, keitel said:

Ne pričam o zvaničnim podacima, ko još to uzima za ozbiljno. Evidentno je da broj opada još od sredine jula.

pa u kom smo nezvaničnom talasu, piku?

Prvi talas, dive nakon drugog pika :fantom:

Edited by Mos

Pik,pik,talas,pik

Ako je pik, što onda talas ne zovemo vejv? :huh:

vi ste svi drogirani

Trefilo se da nas je ovaj pik kar'o.

3 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

...I da li je istina da se Methotrexate koristi u kovid terapiji i da ga zbog toga nema u prodaji. Koliko je meni poznato, radi se o citostatiku.

da metrotreksat je citostatik.

pretpostavljam da su nekako povezali metroteksat i metilprednizolon pošto se kod nekih autoimunih bolesti koriste simultano.

33 minutes ago, Sammael said:

Ako je pik, što onda talas ne zovemo vejv? :huh:

Koje ti karte koristis za tablic? 

Pošto radim u veleprodaji lekova, mogu da potvrdim da se ta mast ne nalazi na lageru u poslednjih 2-3 meseca. Mislim da nema veze sa kovidom, jednostavno je deficitarna trenutno.
a enbecin druze, shta kazu?

sent from bubamoto

25 minutes ago, gospa buba said:

a enbecin druze, shta kazu?

sent from bubamoto

Čini mi se da je i on deficitaran neko vreme, čim stigne javljam 😀

Čini mi se da je i on deficitaran neko vreme, čim stigne javljam [emoji3]
bilo bi divno :D

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout