Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Plaćeni oglas? :fantom:

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Danas novi uspeh. Samo 226 aktivnih slučajeva.

Toliko je i novozaraženih u prethodna 3 dana.

5 hours ago, vememah said:

Ispravka sa zvaničnog sajta:

475 aktivnih (+38 tj. +8,7%)

Aktivnih slučajeva je 226. Zaboravili(?!) su da oduzmu broj preminulih.

Edited by Tale

Fenomenalno, aktivnih slučajeva je manje od novozaraženih u zadnja 3 dana.

Edited by vememah

Objasnio sam u postu: nisu oduzeli broj preminulih.

Broj aktivnih = broj zaraženih - broj izlečenih - broj preminulih.

2 hours ago, Barti66 said:

Plaćeni oglas? :fantom:

italija 53. a mi 54.

ne znam kako, al tako piše

15 minutes ago, Tale said:

Objasnio sam u postu: nisu oduzeli broj preminulih.

Broj aktivnih = broj zaraženih - broj izlečenih - broj preminulih.

Kako možeš da budeš siguran da je tačan broj izlečenih, a ne broj aktivnih?

Saopštenje svakako nije tačno i jedan od ta dva broja ne štima.

Ili ima 475 aktivnih (+38 u odnosu na juče) i 11.099 izlečenih (+43 u odnosu na juče) ili ima 226 aktivnih (-211 u odnosu na juče) i 11.348 izlečenih (+292 u odnosu na juče).

Malo je neverovatno da se broj aktivnih gotovo prepolovio za jedan dan (osim ako nisu u pitanju restlovi od pomeranja zareza), tim pre što je samo u zadnja tri dana novozaraženih bilo 252.

Edited by vememah

Ne mogu da budem siguran, naravno. Ovi brojevi su sve samo ne činjenica u koju mogu da verujem.

OK, verovatno će na osnovu sutrašnjih podataka moći da se rekonstruiše šta je bilo pogrešno.

Mislim da se i među njima više ne zna ko šta laže.

1 Град Београд 29
2 Врање 19
3 Нови Пазар 5
4 Бујановац 4
4 Тутин 4
6 Нови Сад  3
7 Суботица 2
7 Владичин Хан 2
7 Медвеђа 2
7 Лесковац  2
7 Велика Плана 2
12 Сурдулица 1
12 Бајина Башта 1
12 Чајетина 1
12 Крушевац 1
12 Пећинци 1
12 Ужице 1
12 Брус 1

Najveći broj novozaraženih u Beogradu još od 2. maja.

Edited by vememah

U Nisu ponovo aktiviraju Covid centar u zgradi stare hirurgije jer je infektivna klinika popunila kapacitete.

It has hit the fan ...again

Edited by cartman

iz više gradova imam neproverene informacije o novozaraženima, koje se ne slažu sa zvaničnom statistikom, a po jednoj priči, u jednom gradu je virus ušao u izborni štab SNS-a.

Čekam potvrde, pa pišem sve.

Edited by dvb-t manijak

Koliko je moguce da ce se posle izbora vlast "setiti" da je stanje lose, tj. pogodno za uvodjenje jos jednog kruga mucenja ljudi sa policajskim casom?

Teško, lično ne verujem da će uvoditi mere i policijski čas kao u martu i aprilu, jer naša ekonomija ne bi mogla da izdrži još jedan krug zatvaranja. Misim da će se balansirati sa ublaženim merama socijalne distance i fingiranjem broja zaraženih/obolelih, dok corona ne postane "virus sličan običnom gripu, sa kojim može da se živi".

Background Picker
Customize Layout