Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

1 minute ago, Kelt said:

kada se osete prvi simptomi, dan-dva i u velikoj dozi izmedju 60 do 80 mg

A preventivno, da tako kazem?

1 minute ago, Sludge Factory said:

nije dokazana preventivna funkcija, nažalost. Koristi se kao suplement (u smislu dnevnog uzimanja) ali za neke druge stvari

2 minutes ago, Kelt said:

nije dokazana preventivna funkcija, nažalost. Koristi se kao suplement (u smislu dnevnog uzimanja) ali za neke druge stvari

Hvala ;) 

22 minutes ago, Sludge Factory said:

uzimam neke cink tablete imaju 4gr, uzmem jednu dve kad sam blizu ljudi

ukusne su moram priznati ali nemam naviku

Edited by mustang

1 hour ago, mustang said:

procitao su samo fitnes i to zakljucio :laugh:

fakin idiot! zato sam stavila link skroluj dole, procitaj vise od naslova magarcino 

omg

nema, sa takvim kao ti covek mora samo ostro. 

image.thumb.png.1375a47ee49d39597c9912c9dc60593f.png

ne ozbiljno, ajde da mustang ne daje zdravstvene savete i terapije na ovom topicu

:laugh:

On 25.7.2020. at 9:15, Frank Pembleton said:

700 din DMbf4523ea6d424803e08337a069eb15a7.jpg

.... Shiit has hit the fan!

Uzela ovo

Kako ga koristite-u neki sterilni rasprsivac pa na unutrasnjost+spoljasnjost maske(kn95)?

Ne znam jel bilo, poslala mi drugarica koja predaje na Rutgers. Kaže da žena (ekonomista, profesor na Brown) odlično skuplja i jasno tumači istraživanja i da joj je to važan izvor. Ja samo mogu da kažem da je jasno i da deluje smisleno.

https://emilyoster.substack.com/ 

• Author
53 minutes ago, InvisibleLight said:

Kako ga koristite-u neki sterilni rasprsivac pa na unutrasnjost+spoljasnjost maske(kn95)?

+1

Isto pitanje

2 hours ago, InvisibleLight said:

Uzela ovo

Ja ga upravo tako koristim po savetu apotekarice, pa šta mi bog da. Naravno maska mora da se sasvim osuši pre korišćenja.

Uzela ovo
Tako.

ne ozbiljno, ajde da mustang ne daje zdravstvene savete i terapije na ovom topicu
Što?
Zbog elektrolita?

2 hours ago, InvisibleLight said:

Uzela ovo

N95 i slične maske ne funkcionišu samo po principu fizičkog hvatanja čestica, nego i elektrostatičkog privlačenja, sredstva za dezinfekciju uništava elektrostatiku, zato su testirali metode UV zračenja, pare hidrogena itd, ali to je u kućnim uslovima teško izvodljivo. Bolje je imati 7 maski pa držati svaku u papirnoj kesi narednih pet dana da se virusne čestice prosto isuše i dezintegrišu se

ako kupujete ova sredstva za dezifenkciju i time prskate, em bacate pare, em uništavate maske. 

a inače je sredstvo za dezinfekciju kao ovo na slici na bazi perhlorsirćetne kiseline izuzetan dezinficijens, koji je danas nekako potcenjen... nekad se kod nas, u DDR i sovjetskoj rusiji koristio masovno, pošto je jeftin bilo ga je na tone, pa su njime dezinfikovali i štale i sl

Edited by Kelt

3 hours ago, levi said:

10 hours ago, precog said:

ova ti diluje suplemente, naucnik je ko sto si ti naucnica.

jos malo da vas maltretiram :laugh:

lakse je da me poslusate nego da se naprezete sa mnom. jaca sam u svakom smislu od vas dvojice...together:D)

danas objavljeno

https://m.jpost.com/health-science/vitamin-d-deficiency-could-make-you-more-prone-to-covid-19-new-study-636350

i ne dajem savet koliko vam ukazujem na opasnost po vase zdravlje jer se meni dogodilo

Edited by mustang