Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

Ima ih sve. Sutra bih je zvao i pokušao da doturim ako je nešto potrebno, pa sam pitao da li postoji neka procedura za to.

Verovatno da joj ostaviš ispred vrata, bez susreta...

7 minutes ago, Anonymous said:

Ima ih sve. Sutra bih je zvao i pokušao da doturim ako je nešto potrebno, pa sam pitao da li postoji neka procedura za to.

Ovo što kaže Lena, i to po mogućnosti sa maskom i rukavicama. A kada se vratiš kući da otkraviš odeću na terasi do sledećeg dana.

Uzgred, mislim da ispunjava sve uslove za testiranje. Trebalo bi da se javi na one brojeve telefona.

Kaže javila se, pre nego što je spustila slušalicu i nastavila da spava. Zvaću je sutra.

Poceo sam da dezinfikujem hleb kad ga donesem iz radnje.Hleb mi izgleda idealan za prenos zaraze jer je izlozen svemu i svacemu.Zato ga prvo turim u rernu na 100 C na par minuta

57 minutes ago, Haralampije said:

Poceo sam da dezinfikujem hleb kad ga donesem iz radnje.Hleb mi izgleda idealan za prenos zaraze jer je izlozen svemu i svacemu.Zato ga prvo turim u rernu na 100 C na par minuta

Il ga tostiraj na najjace

Tostiram stari hleb ali svez mi je " problem ". Generalno , sve sto kupite u radnji ne koristite odmah,  ostavite bar dva dana negde gde ne smeta.Ako moze na sunce -jos bolje.To je uopstena preporuka za sve viruse. Ono sto ne moze da stoji van frizidera dva dana, dezinfikujte hemijom.

13 hours ago, Anonymous said:

Kaže javila se, pre nego što je spustila slušalicu i nastavila da spava. Zvaću je sutra.

Kako je? 

Dajte link il recite ksko bese proces za dezinfekciju maski, poprskati cime i na kolko u rernu na koju T..?

• Author

ja sam dobila info od ratnog hirurga

rerna, 60 stepeni, pola sata

ed.

a negde ovbde pričitala

isprskati alkoholom da pa se osuši, najbolje na sunce

Edited by dùda

15 minutes ago, InvisibleLight said:

Dajte link il recite ksko bese proces za dezinfekciju maski, poprskati cime i na kolko u rernu na koju T..?

+100000

terenci, znaci opravi da radi ekipa ne smaraj sizofrenicaru, oni tvrde da je dovoljno poprskati nekim alkoholom i ostaviti da stoji sat dva

11 minutes ago, dùda said:

a negde ovbde pričitala

isprskati alkoholom da pa se osuši, najbolje na sunce

Ja perem čvrstim sapunom, pa dobro natopim alkoholom i na sunce. Ali možda bih mogla i u rernu, ne znam više šta je tačno i neophodno, obolela sam od dezinfekcija opsesije. 

Jedan medicinski tehnicar preporucio mojoj sestri da ispegla masku nakon koriscenja.

Krpene , pamucne maske svaki dan prokuvati. Hirurske  u krajnjoj nuzdi isprskati dezinficiensom i osusiti, nije neka sigurnost ali bolje ista nego.....

Edited by Haralampije

Onda pegla. 

(Mogla bi neka tkanina između pegle i maske, neke hoće da se lepe za peglu i upropaste, na primer, moja upravo. :sleep:)