Jump to content

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

Milion je samo 3 puta vise od zvanično dokazanog boja slučajeva. Prilično realno da postoji preko 1m 

• Replies 16.6k
  • Views 1.9m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @vememah jedan od heroja pandemije.

• Samo da se pohvalim da je ovo moj tim radio 

• dok sve zemlje ne uvedu obaveznu vakcinaciju i dok raspodela vakcina ne bude takva da bogati pomognu siromasnima, nece da se bitnije promeni situacija.   ono što antivakseri i ljudi koji nem

Posted Images

U svetu mozda. 

Na milion 13k umrlih?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

zasto je to nerealno? imas primer koreje gde s testirali sve redno i pravovremeno, cfr nije znacajno manji od toga.

Edited by Joe D

3 minutes ago, steins said:

Na milion 13k umrlih?

Verovatno i više od milion, i to ne malo više.

4 minutes ago, steins said:

Na milion 13k umrlih?

to bi bilo 1.3% smrtnost, sto se uklapa u najcesce isticanu stopu smrtnosti od 1%, pri čemu ima solidna studija na osnovu podata iz kine: 1.4%. 

i onaj brod se uklapa manje-vise.

i kao sto si rekao milion je 3 puta vise od zvanicnog broja; kon je rekao da je pet puta vise zarazenih nego sto ima otkrivenih slucajeva njegova optimisticna procena (za srbiju)

4 minutes ago, steins said:

Na milion 13k umrlih?

milion ce se registrovati za 10ak dana gore/dole ... to su oni koji su vec zarazeni a nisu registrovani ... a nisam siguran da cemo uopste tada dostici svetski peak

od tih milion koji su vec zarazeni umrece jos bar 20-26 hiljada ... sto ce broj smrti dovesti do ~40k (a to je vrlo optimisticki broj ... to ce verovatno biti + 40ak hiljada)

to je smrtnost od ~4%

da bi se smrtnost svela na 1% mora se pretpostaviti da je broj zarazenih 4 miliona

sigurno sam negde i pogresio u odokativnoj racunici ... no ne verujem da je mnogo

brojke ce biti kud i kamo vece ... necemo ih znati uopste, jer sve sto se bude desavalo van razvijenog sveta nece biti ni priblizno dokumentovano

18 minutes ago, Далибор said:

Milion je samo 3 puta vise od zvanično dokazanog boja slučajeva. Prilično realno da postoji preko 1m 

Kad je Vuhan zatvoren broj stvarnih slučajeva je bio 8-10 puta veći od registrovanih.

13 minutes ago, Krošek said:

to bi bilo 1.3% smrtnost, sto se uklapa u najcesce isticanu stopu smrtnosti od 1%, pri čemu ima solidna studija na osnovu podata iz kine: 1.4%. 

Just now, dillinger said:

Kad je Vuhan zatvoren broj stvarnih slučajeva je bio 8-10 puta veći od registrovanih.

moze neki link ?

https://covidactnow.org/

Interesting projection for each state.

Edited by NevenMan

8 minutes ago, cedo said:

moze neki link ?

0312 1% Fauci https://www.rev.com/blog/transcripts/dr-fauci-and-other-cdc-nih-officials-testify-on-coronavirus-march-11

0315 1% Fauci https://www.cbsnews.com/news/transcript-dr-anthony-fauci-discusses-coronavirus-on-face-the-nation-march-15-2020/

0319 1.4% studija

juzna koreja danas 1.16%

zbog superiornog testiranja u juznoj koreji iz cega ishodi ranije otkrivanje i prijem slucajeva, tamo je stopa smrtnosti niza od globalnog proseka, moje misljenje. nije dramaticna razlika, ali koji promil

Edited by Krošek