Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Milion je samo 3 puta vise od zvanično dokazanog boja slučajeva. Prilično realno da postoji preko 1m 

Posted

Na milion 13k umrlih?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Posted (edited)

zasto je to nerealno? imas primer koreje gde s testirali sve redno i pravovremeno, cfr nije znacajno manji od toga.

Edited by Joe D
Posted
3 minutes ago, steins said:

Na milion 13k umrlih?

Verovatno i više od milion, i to ne malo više.

Posted
4 minutes ago, steins said:

Na milion 13k umrlih?

to bi bilo 1.3% smrtnost, sto se uklapa u najcesce isticanu stopu smrtnosti od 1%, pri čemu ima solidna studija na osnovu podata iz kine: 1.4%. 

Posted

i kao sto si rekao milion je 3 puta vise od zvanicnog broja; kon je rekao da je pet puta vise zarazenih nego sto ima otkrivenih slucajeva njegova optimisticna procena (za srbiju)

Posted
4 minutes ago, steins said:

Na milion 13k umrlih?

milion ce se registrovati za 10ak dana gore/dole ... to su oni koji su vec zarazeni a nisu registrovani ... a nisam siguran da cemo uopste tada dostici svetski peak

od tih milion koji su vec zarazeni umrece jos bar 20-26 hiljada ... sto ce broj smrti dovesti do ~40k (a to je vrlo optimisticki broj ... to ce verovatno biti + 40ak hiljada)

to je smrtnost od ~4%

da bi se smrtnost svela na 1% mora se pretpostaviti da je broj zarazenih 4 miliona

sigurno sam negde i pogresio u odokativnoj racunici ... no ne verujem da je mnogo

brojke ce biti kud i kamo vece ... necemo ih znati uopste, jer sve sto se bude desavalo van razvijenog sveta nece biti ni priblizno dokumentovano

Posted
18 minutes ago, Далибор said:

Milion je samo 3 puta vise od zvanično dokazanog boja slučajeva. Prilično realno da postoji preko 1m 

Kad je Vuhan zatvoren broj stvarnih slučajeva je bio 8-10 puta veći od registrovanih.

Posted
13 minutes ago, Krošek said:

to bi bilo 1.3% smrtnost, sto se uklapa u najcesce isticanu stopu smrtnosti od 1%, pri čemu ima solidna studija na osnovu podata iz kine: 1.4%. 

Just now, dillinger said:

Kad je Vuhan zatvoren broj stvarnih slučajeva je bio 8-10 puta veći od registrovanih.

moze neki link ?

Posted (edited)
8 minutes ago, cedo said:

moze neki link ?

0312 1% Fauci https://www.rev.com/blog/transcripts/dr-fauci-and-other-cdc-nih-officials-testify-on-coronavirus-march-11

0315 1% Fauci https://www.cbsnews.com/news/transcript-dr-anthony-fauci-discusses-coronavirus-on-face-the-nation-march-15-2020/

0319 1.4% studija

juzna koreja danas 1.16%

zbog superiornog testiranja u juznoj koreji iz cega ishodi ranije otkrivanje i prijem slucajeva, tamo je stopa smrtnosti niza od globalnog proseka, moje misljenje. nije dramaticna razlika, ali koji promil

Edited by Krošek