Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted
Ovome neće biti kraj
nece, dok ne uradi sve shto moze kolko hocesh puta isuse.gif

ne znam za nas shto smo se vec zarazili 3 puta [emoji38]ol:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

Posted

pootvarase po kini sve ekspresno. u pekingu mislim da preko pola ljudi ima temperaturu. firma sa kojom radim - od 70 u ofisu 20. televizijska kuca sa kojom radimo neku promociju - odtazali jer 10 od 12 imaju covid. po wecaht grupama za basket, izlaske, kviz i sl isto - vecina je kuci bolesna. 

sangaj nije mnogo bolji, dok je na jugo malo lakse. 

ja sam imao 39+ dva dana, ali sam se osecao ok.  cekam test. mnogo kazu da testovi pokazuju pozitivan rezultat 3-5 dana nakon sto padne temperatura, a do tada si negativan. sada ako si pozitivan mozes da sedis kuci i lecis se, a mozes dobrovoljno u karantin centar. dopre par nedelja bi se proslavio i bio razlog da zatvore tvoju zgradu, ako ne i celi kvart. 

do pre 10ak dana nisam znao nikoga ko je bio pozitivan u kini, sada ogromna vecina boluje, mnogi su pozitivni. 

neverovatno je da su se svi razboleli bukvalno par dana nakon sto su nas poceli otvarati. 

Posted
57 minutes ago, banecare1 said:

mnogo kazu da testovi pokazuju pozitivan rezultat 3-5 dana nakon sto padne temperatura, a do tada si negativan. 

ovo ni u mom, a ni u slučaju svih koje znam nije bilo tako 

i muž i ja i svi oko mene koji su bolovali, bili su pozitivni već prvi dan temperature 

Posted
1 hour ago, dùda said:

ovo ni u mom, a ni u slučaju svih koje znam nije bilo tako 

i muž i ja i svi oko mene koji su bolovali, bili su pozitivni već prvi dan temperature 

znam da je tako normalno, ali kod nas sve naopacke. evo, ja sam vec 3-4 dan posle visoke temperature i do juce svi testovi negativni. 

mnogi poznanici su dobili pozitivan test tek nakon 4-5 dana

WechatIMG15151.jpeg

Posted

kod nas je pozitivnost bila na 4-5 dana, po preporuci ljudi koji su prvih dana bivali negativni.

naravno, osim shto svaka mashina obradjuje drugachije, a mashine sa srodnom genetikom verovatno slichno, mozda nas i vas voze razni varijeteti virusa unsure.gif

Posted
2 hours ago, banecare1 said:

neverovatno je da su se svi razboleli bukvalno par dana nakon sto su nas poceli otvarati. 

Pa to zapravo uopšte nije neverovatno, već krajnje očekivano, pogotovo u kineskom slučaju.

• +1 1
Posted

a nije moglo neko medjustanje da se organizuje, a ne odmah svi raspust? ili je ovo to, medjustanje? :unsure:

Posted
1 hour ago, I*m with the pilots said:

Pa to zapravo uopšte nije neverovatno, već krajnje očekivano, pogotovo u kineskom slučaju.

ocekivano jeste, ali ne tako brzo. bukvalno za 3 dana je buknulo. evo i me i je izasla druga crtica danas, tako da sam se pridruzio vecini

• Tužno 1
Posted
58 minutes ago, gospa buba said:

a nije moglo neko medjustanje da se organizuje, a ne odmah svi raspust? ili je ovo to, medjustanje? :unsure:

ima jos restrikcija kao sto su zatvorene skole, ali ukinuli su 3/4 minimum. 

Posted
36 minutes ago, banecare1 said:

ocekivano jeste, ali ne tako brzo. bukvalno za 3 dana je buknulo. evo i me i je izasla druga crtica danas, tako da sam se pridruzio vecini

Mene iznenadjuje da je toliko ljudi vec bolesno, znaci da ste se svi zarazili prvi dan po popustanju mera. Sto znaci da je par nosilaca virusa zarazilo sta - stotine i hiljada ljudi u istom danu?

To na stranu, sve najbolje za oporavak. Bila sam nedavno u Danskoj, tamo su svi vakcinisani vec cetvrti put i nema maski, i deluje da guraju ok. Valjda tako svi treba.

• Hvala 1
Posted

ima jos restrikcija kao sto su zatvorene skole, ali ukinuli su 3/4 minimum. 

maske?

ja sam se zarazila kad god sam bila u gomili nemaskirana, ili neko moj kucni. chak i napolju. i mada izgleda da odlichno podnosim kovide (dok me jedan ne ubije), nisam vishe uopshte raspolozena da ih dobijam, u svim oblicima i tezinama, to je odvratno stanje :dry:

Posted

Ja pod maskom pokupih ovaj neki virus koji me drzi od pocetka oktobra jos kasljem. Ali nisam bila bas dobro pritegla masku tako da...

Posted
30 minutes ago, gospa buba said:

maske?

ja sam se zarazila kad god sam bila u gomili nemaskirana, ili neko moj kucni. chak i napolju. i mada izgleda da odlichno podnosim kovide (dok me jedan ne ubije), nisam vishe uopshte raspolozena da ih dobijam, u svim oblicima i tezinama, to je odvratno stanje :dry:

kinezi nose maske u prevozu, trznim centrima, taksiju. nose i na ulici mnogi. 

skidanjem mera se nije nista tako drasticno promenilo da bi se zarazilo pola grada. 

Posted
49 minutes ago, Mel said:

Mene iznenadjuje da je toliko ljudi vec bolesno, znaci da ste se svi zarazili prvi dan po popustanju mera. Sto znaci da je par nosilaca virusa zarazilo sta - stotine i hiljada ljudi u istom danu?

to je i meni veoma cudno

• +1 2
Posted
9 hours ago, banecare1 said:

pootvarase po kini sve ekspresno.

"Spontani" zaokret od 180°.