*edited by mod Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 iscitah ceo topik i povatah beleske pa mi je preostalo da samo pitam dve stvari a to su preporuke za nekog dobrog bricu tamo kao i za iskustva/preproruke za Hamam :)
Muwan Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Svaka čaršija ima dobrog bricu a što se hamama tiče trenutno je veoma popularan Kılıç Ali Paşa u Tophane distriktu (na pljuckomet od Galata mosta). Preporučujem da se otvoriš i platiš za piling/masažu u okviru koje ti majstor manje-više doslovno odere kožu sa leđa i garantovano te očisti od svih grinja i ostale gamadi koja se zapatila u mrtvim ljuspicama. Kada te posle toga natopi raznoraznim eteričnim uljima, osećaj je samo takav. Onda izađeš napolje i na 20 metara udaljenosti je gomila nargila barova, tu se onako sveže sastrugan jedno sat vremena odereš od purnjanja mente ili nara. Vredi svake lire.
copkillah Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Nije da mi je potrebno puno da bi mi se ponovo išlo u Istanbul, ali posle ovog beowlovog posta mi se baš ide!
Anonymous Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 Vidi ovo, a ja kad sam bio osamdesetih godina tamo mačke su bile neverovatno prljave. Kao i čitav grad doduše. Poslednji put kad sam tamo bio nisam ih ni video, bio kratko na žalost.
*edited by mod Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 Svaka čaršija ima dobrog bricu a što se hamama tiče trenutno je veoma popularan Kılıç Ali Paşa u Tophane distriktu (na pljuckomet od Galata mosta). Preporučujem da se otvoriš i platiš za piling/masažu u okviru koje ti majstor manje-više doslovno odere kožu sa leđa i garantovano te očisti od svih grinja i ostale gamadi koja se zapatila u mrtvim ljuspicama. Kada te posle toga natopi raznoraznim eteričnim uljima, osećaj je samo takav. Onda izađeš napolje i na 20 metara udaljenosti je gomila nargila barova, tu se onako sveže sastrugan jedno sat vremena odereš od purnjanja mente ili nara. Vredi svake lire. hvala za savet, ovaj stvarno deluje odlicno i vec je rezervisan :)
InvisibleLight Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 (edited) havaş ne vozi do daljenjeg? :/ jel to istina sto pise na sajtu? treba mi prevoz od sabiha g aerodroma do ataturka (havaş-om preko taksima, najjeftinije je) i vidim na sajtu da su obustavili prevoz glupi air serbia leti samo do sabina g. aerodroma, jat je leteo na ataturk! edit - sad vidim, vec dve godine, rip havaş :( Edited March 20, 2014 by InvisibleLight
*edited by mod Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 pa mozes da dodjes linijom e10 do taksima za 5TL
InvisibleLight Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 pa mozes da dodjes linijom e10 do taksima za 5TL gledam sad zadnji put sam isla metroom/vozom sta li ima sad bus - havataş, na svaka pola sata, taj rad a ti, lepo se provediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ja tragam bgd-istanbul-kayseri, da uklopim za 150e, treba dosta cimanja al moze..
Аврам Гојић Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 možeš i busom do Kayserija, ne traje put ni 12 sati :)
InvisibleLight Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 (edited) ne zezaj, moja ledja to ne mogu da podnesu. i nisam od onih koji mogu da spavaju u busu ima atlasjet za 50 e round trip. plus su uveli besplatan prevoz svojim busevima dalje..do nevšehir i göreme jel si bio u kapadokiji? :) ima i za 44e npr, mozda i za manje samo treba uklapati 100 faktora.. Edited March 20, 2014 by InvisibleLight
InvisibleLight Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 divno! samo da je lepo vreme sednes na neku terasu, kafa i cigara i sve ostalo je nebitno dosta 5 dana ? ono letenje balonom,ne?skupo to bas..odolecu
Аврам Гојић Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Balonom nismo leteli, skupo, a i malo mi je cheesy, iskreno, cela ta priča sa poletanjem u zoru uz šampanjac :kiselogrozdje: Pet dana je sasvim dosta, doduše nismo videli Učhisar, Nevšehir, samo Goreme i okolinu. Gledaj pa uzmi neku cave room. Davno je bilo, ne mogu preporučiti hotel, mi smo bili u mestu koje se zove Elif Star, dok ga je vodila Engleskinja Džeki, inače savršena kuvarica, ali ono baš školski savršena, hotel je bio super...posle se bio pokvario, možda se u međuvremenu popravio. Vredi proveriti po netu.
Аврам Гојић Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 dodatak: Tripadvisor je zadovoljan hotelom Elif Star. Veoma. 94%Ranked #23 of 43 hotels in Goreme4.5 of 5 stars 204 ReviewsCertificate of Excellence 2013
InvisibleLight Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 hvala vaso, chekiracu, ima mnogo tih hotela u pecinama
Recommended Posts