Jump to content
IGNORED

Istanbul i Turska

Musharaf

Recommended Posts

Posted

iscitah ceo topik i povatah beleske pa mi je preostalo da samo pitam dve stvari a to su preporuke za nekog dobrog bricu tamo kao i za iskustva/preproruke za Hamam :)

Posted

Svaka čaršija ima dobrog bricu a što se hamama tiče trenutno je veoma popularan Kılıç Ali Paşa u Tophane distriktu (na pljuckomet od Galata mosta). Preporučujem da se otvoriš i platiš za piling/masažu u okviru koje ti majstor manje-više doslovno odere kožu sa leđa i garantovano te očisti od svih grinja i ostale gamadi koja se zapatila u mrtvim ljuspicama. Kada te posle toga natopi raznoraznim eteričnim uljima, osećaj je samo takav. Onda izađeš napolje i na 20 metara udaljenosti je gomila nargila barova, tu se onako sveže sastrugan jedno sat vremena odereš od purnjanja mente ili nara. Vredi svake lire.

Posted

Nije da mi je potrebno puno da bi mi se ponovo išlo u Istanbul, ali posle ovog beowlovog posta mi se baš ide!

Posted

65122_442583434469_3168592_n.jpg

Vidi ovo, a ja kad sam bio osamdesetih godina tamo mačke su bile neverovatno prljave. Kao i čitav grad doduše.

Poslednji put kad sam tamo bio nisam ih ni video, bio kratko na žalost.

Posted

Svaka čaršija ima dobrog bricu a što se hamama tiče trenutno je veoma popularan Kılıç Ali Paşa u Tophane distriktu (na pljuckomet od Galata mosta). Preporučujem da se otvoriš i platiš za piling/masažu u okviru koje ti majstor manje-više doslovno odere kožu sa leđa i garantovano te očisti od svih grinja i ostale gamadi koja se zapatila u mrtvim ljuspicama. Kada te posle toga natopi raznoraznim eteričnim uljima, osećaj je samo takav. Onda izađeš napolje i na 20 metara udaljenosti je gomila nargila barova, tu se onako sveže sastrugan jedno sat vremena odereš od purnjanja mente ili nara. Vredi svake lire.

hvala za savet, ovaj stvarno deluje odlicno i vec je rezervisan :)

• 4 weeks later...
Posted (edited)

havaş ne vozi do daljenjeg?  :/ jel to istina sto pise na sajtu?

treba mi prevoz od sabiha g aerodroma do ataturka (havaş-om preko taksima, najjeftinije je) i vidim na sajtu da su obustavili prevoz

glupi air serbia leti samo do sabina g. aerodroma, jat je leteo na ataturk!

edit -  sad  vidim, vec dve godine, rip havaş  :(

Edited by InvisibleLight
Posted

pa mozes da dodjes linijom e10 do taksima za 5TL

Posted

pa mozes da dodjes linijom e10 do taksima za 5TL

gledam sad

zadnji put sam isla metroom/vozom sta li

ima sad bus - havataş, na svaka pola sata, taj rad

a ti, lepo se provediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ja tragam bgd-istanbul-kayseri, da uklopim za 150e, treba dosta cimanja al moze..

Posted

možeš i busom do Kayserija, ne traje put ni 12 sati :) 

Posted (edited)

ne zezaj, moja ledja to ne mogu da podnesu. i nisam od onih koji mogu da spavaju u busu

ima atlasjet za 50 e round trip. plus su uveli besplatan prevoz svojim busevima dalje..do nevšehir i göreme

jel si bio u kapadokiji? :)

ima i za 44e npr, mozda i za manje samo treba uklapati 100 faktora..

Edited by InvisibleLight
Posted

Aha, u Goremeu :) 

goreme4ri1.jpg

dolinaqrazavv7.jpg

goreme2gd4.jpg

Posted

:heart:

divno! samo da je lepo vreme

sednes na neku terasu, kafa i cigara i sve ostalo je nebitno

dosta 5 dana ?

ono letenje balonom,ne?skupo to bas..odolecu

Posted

Balonom nismo leteli, skupo, a i malo mi je cheesy, iskreno, cela ta priča sa poletanjem u zoru uz šampanjac :kiselogrozdje:

Pet dana je sasvim dosta, doduše nismo videli Učhisar, Nevšehir, samo Goreme i okolinu.

Gledaj pa uzmi neku cave room. Davno je bilo, ne mogu preporučiti hotel, mi smo bili u mestu koje se zove Elif Star, dok ga je vodila Engleskinja Džeki, inače savršena kuvarica, ali ono baš školski savršena, hotel je bio super...posle se bio pokvario, možda se u međuvremenu popravio. Vredi proveriti po netu.

Posted

dodatak: Tripadvisor je zadovoljan hotelom Elif Star. Veoma.

94%
Ranked #23 of 43 hotels in Goreme
4.5 of 5 stars 204 Reviews
Certificate of Excellence 2013

Posted

hvala vaso, chekiracu, ima mnogo tih hotela u pecinama