Jump to content
IGNORED

linda, srbinov prozor u svet egzotike...

gospa buba

Recommended Posts

Posted
On 27.6.2022. at 17:49, JakeBlues said:

Danas poprilično razočaran u Lidl. Spremao ragu bolonjez i prirodno je da ide neki tvrdi sir, da ne kažemo parmezan :) preko toga. Imao sam kupljene od pre mesec dana dve kesice "Lovilio" (verovatno Lidlov brand) rendanog "Grana Padano" i "Italian hard cheese". Stajalo u frižideru sve vreme, neotvoreno (fabrički zatvoreno). To su one kesice gde treba prvo makazama odseći jedan kraj, a ispod toga se nalazi onaj zip-loc patent, tako da se može kesica i zatvoriti ako se ne potroši cela količina odjednom. Rok trajanja ok, sve vreme bilo u frižideru kao što rekoh.

Otvorim prvu, kad ono unutra uglavnom sve zeleno, i tu i tamo tek ponegde jos belo, kao da sam otvorio kesicu sa nekim sirom te vrste koji ima plemenite plesni (tipa Gorgonzola). Bacim to u djubre, otvorim drugu, kad ono apsolutno isto! Bacio i tu drugu kesicu. 

Da je makar isti tip sira, pa kažemo - eto takva im serija cela, ali jedan se prodavao kao Grana Padano a drugi kao "Italian hard cheese" (druge nisu imali u tom trenutku, te sam kupio šta je bilo). 

Poslednja dva "originalna" grana padano u komadu su vrlo brzo ubudjala. Posle sam prešao na plavo i crno pakovanje iz linde i bio je ok.

• +1 1
Posted
47 minutes ago, maheem said:

Poslednja dva "originalna" grana padano u komadu su vrlo brzo ubudjala. Posle sam prešao na plavo i crno pakovanje iz linde i bio je ok.

isto kod mene, samo kesica usitnjenog. neotvorena u frižideru, kad sam otvorila ono sve zeleno. još nisam videla nego istresla detetu u tanjir. 

• +1 2
Posted
On 23.6.2022. at 17:49, dùda said:

aha, sad sam tek skapirala na šta misliš :D 

ajde Kesić, ali Seka reklamira sve i svašta i to ne baš na način koji mi se dopada 

ono za "online" banku je dno dna. na nivou onih užasnih reklama za neku turističku agenciju, valjda barcino ili tako neko sranje

I Barcino je "opoziciona" reklama, Mićko Ljubičić valjda? :D

Posted
3 minutes ago, msv said:

jeste

Posted

I meni isto bilo s dve kese parmezana. Istog tog kiji spominjete

Posted

I ja da se nadovežem...nemam običaj da pazarim kesice ali mi se pre dva meseca nadula kesica toliko da je kao kamen bila, inače u roku.. daleko od isteka. Def se GP omuljavio, mada su svi brendovi smekšali i blago promenjog su ukusa svi redom. Dovlačim iz Ita i GP i neke druge brendove i velika je lutrija od ture do ture. Ali, ovi kod nas su ipak stepenica ili dve niže u odnosu Ita tržište.

Posted
2 hours ago, msv said:

Neka je Mićko 100x.

Reklama je više nego odvratna :puke:

• +1 1
Posted

Solidno se usmrdi, jebo ga, inače može zeleno i da se skloni pa se praviš da nisi video. Ionako uredno dovlačim onaj zeleni sir iz Lidla i rendam ga na pastu i sendviče, baš smo se navukli. 

Posted

Kad smo vec kod navlacenja, kupio sam gomilu tegli onih grckih crvenih i zelenih papricica punjenih sirom u maslinovom ulju, nemam mesta skoro ni za sta drugo u frizideru, predobro nesto. 

• +1 3
Posted
28 minutes ago, Plajvi said:

Kad smo vec kod navlacenja, kupio sam gomilu tegli onih grckih crvenih i zelenih papricica punjenih sirom u maslinovom ulju, nemam mesta skoro ni za sta drugo u frizideru, predobro nesto. 

+1

Potpisujem. Nisam navukao ali hoću. Mnogo dobro. 

Posted
54 minutes ago, Barti66 said:

I ja da se nadovežem...nemam običaj da pazarim kesice ali mi se pre dva meseca nadula kesica toliko da je kao kamen bila, inače u roku.. daleko od isteka. Def se GP omuljavio, mada su svi brendovi smekšali i blago promenjog su ukusa svi redom. Dovlačim iz Ita i GP i neke druge brendove i velika je lutrija od ture do ture. Ali, ovi kod nas su ipak stepenica ili dve niže u odnosu Ita tržište.

Nećeš verovati ali odlepio sam na švedski tvrdi sir, čak mi je bolji od italijanskih iz naših marketa. Doduše mlatim ga uz vino i pršut a italijanske rendam u paste. Slan i sladak, vockast, ma vatromet jedan od sira.

fdfdae6befba62d4fa5cdc6e21f6ba90.jpg.e675b2dcfa22202c9f44c63dfe42b8b0.jpg

• +1 1
  • Wub 1
Posted

Da i meni se taj posle roka odmah uzeleneo. Ako pričamo o plavoj kesi. Nakon toga samo crni deluxe u komadu.

Inače Lidl najkorektniji po pitanju vraćanja robe. Bukvalno ni ne pitaju ništa.

• +1 1
Posted
1 hour ago, Barti66 said:

grana Padano je sir za dlaku vise tolerantan za proizvodnju od svima poznatog Parmezana. ali oba poticu iz regije emilijo-romana i zasticenog porekla i imena su.

sta lidl radi sa time ili sta stampa na kesice je drugi par rukavica.

Posted

Slažem se, ali ja nemam u vidu samo Lidl, već sve ovdašnje distributere.

Ovaj mi je jedan od omiljenijih GP koje dovlačim odande ali uvek bude bar 6,7 različitih fela. Siroljub.

gp-riserva-20mesi.webp.6d65d936e929c52e09af8adde2ec5d12.webp