James Marshall Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Ne znam koliko je primjenjivo na priču o NBA, ali ako se dobro sjećam, prve prenose NFL na 3K su Ameri (preko ambasade?) nešto brutalno subvencionisali, kapiram kroz priču "popravljanje odnosa" i "meka moć".
Fakundo Sava Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 United media(CIA) rekao bih da sav svoj program sportski,serijski,filmski dobro subvencioniše Ako se gleda gledanost/share ne verujem da postoji profit
goofs Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 16 minutes ago, Venom said: Mislim da ni u vreme Kingsa nije bilo dovoljno ljudi koji bi opravdali tu investiciju. Doduse ako se dobro secam, B92 je dao veliku kintu tek za onaj paket posle toga i slavno propao. Bemliga, ja sam svaku utakmicu Kingsa gledao onomad kad je islo live, plus su bile reprize. A sad NBA na SK nisam pogledao sto godina, i znam jos nekoliko ljudi koji su u istom fazonu, jbg, matora garda, ne moze vise da se spava bilo kada i da se ustaje u po noci. Glavno pitanje je sta klinci gledaju (srednja skola, fax) i loze li se uopste na NBA, meni ne deluje tako.
James Marshall Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 10 minutes ago, Fakundo Sava said: United media(CIA) rekao bih da sav svoj program sportski,serijski,filmski dobro subvencioniše Ako se gleda gledanost/share ne verujem da postoji profit Ih, pa po tom principu teško da je bilo šta na tom nebu isplativo. Arena je godinama bila subvencionisana, a čisto sumnjam da Telekom od ovog uranjanja u medijske vode ima na kraju dana neki plus.
Shan Jan Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Pa sto onda ne subvencionisu NBA mater im i LS i NBA na Areni, jebse bre SBB
189- Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 5 minutes ago, goofs said: Bemliga, ja sam svaku utakmicu Kingsa gledao onomad kad je islo live, plus su bile reprize. A sad NBA na SK nisam pogledao sto godina, i znam jos nekoliko ljudi koji su u istom fazonu, jbg, matora garda, ne moze vise da se spava bilo kada i da se ustaje u po noci. Glavno pitanje je sta klinci gledaju (srednja skola, fax) i loze li se uopste na NBA, meni ne deluje tako. opet se pocelo loziti na nba pojavom bogdanovica, jokica, bjelice...doduse ne znam koliki postotak tih ljudi gleda utakmice uzivo a ne highlightse ili box score. po komentarima na b92 rekao bih da mozda 5-10% ljudi zapravo gleda utakmice gde ne igraju kingsi ili nuggetsi.
Venom Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 20 minutes ago, goofs said: Bemliga, ja sam svaku utakmicu Kingsa gledao onomad kad je islo live, plus su bile reprize. A sad NBA na SK nisam pogledao sto godina, i znam jos nekoliko ljudi koji su u istom fazonu, jbg, matora garda, ne moze vise da se spava bilo kada i da se ustaje u po noci. Glavno pitanje je sta klinci gledaju (srednja skola, fax) i loze li se uopste na NBA, meni ne deluje tako. Jeste ali isli su retko osim u plej ofu a to je samo mali deo sezone. I ja mislim da su te prve godine na b92 isle kao neki poklon ili po niskoj ceni. Posle je stigao pun racun koji se poklopio sa propascu Kingsa.
theanswer Posted July 22, 2019 Author Posted July 22, 2019 1 hour ago, James Marshall said: Pa i jeste i nije. Izgleda su preko kurca radili jer je gledanost zaista bila očajna, iako u tim terminima (3 ujutro) im je malo ko bio konkurencija. Nisu prenosili u 3 ujutru, mislim jesu, al glavni prenos im je bio pola 10 nedeljom.
James Marshall Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Just now, theanswer said: Nisu prenosili u 3 ujutru, mislim jesu, al glavni prenos im je bio pola 10 nedeljom. Pa dobro, ajde da kažeš da tad imaju konkurenciju, nego mi ovaj reče da ni ovi u 3 ujutro nisu imali šer veći od par procenata, što je sramotno s obzirom na to šta u to doba ide.
Venom Posted July 22, 2019 Posted July 22, 2019 Danas moze da se gleda sport po ceo dan. Ljudi koji bi gledali, ali nisu hardcore ljubitelji NBA su do 3 ujutro odgledali sve zivo i dosta im je. Taj matine™ je imao verovatno 10x vecu gledanost od bilo cega u pekarskom terminu.
vememah Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 11 hours ago, James Marshall said: Samo je pitanje kakav paket su uzeli, ako bude ono da im liga određuje šta ide, tipa Finiks-Oklahoma, a ovamo se peglaju Klipersi i Lejkersi, jbg, opet ćemo strimove da ganjamo. Quote Ljubitelji košarke spremite se za svetski spektakl na najboljoj sportskoj televiziji u regionu Arena sport NBA, Telekom Srbija i TV Arena Sport, ozvaničili su početak višegodišnje saradnje na radost ogromnog broja ljubitelja najbolje košarke na planeti. U do sada, najvećoj programskoj zastupljenosti na ovim prostorima, Jokić, Bogdanović, Dončić, Marjanović, Bjelica… “živeće” narednih godina na kanalima TV Arena Sport i na platformama Telekoma Srbija, kao i naših regionalnih partnera. Magiju NBA lige moći ćete da doživite kroz više od 200 direktnih prenosa, između pet i osam utakmica nedeljno, uz posebne emisije, ekskluzivne goste i naravno, nagradne igre. Koristeći NBA League Pass navijači će svoj omiljeni klub i igrače, moći da prate i na mobilnim platformama Telekoma Srbija i regionalnih partnera. Posebna novost je celodnevni NBA kanal. “Biti deo NBA porodice je jedan od najvažinijih sportskih ili poslovnih koraka, u zavisnosti od toga da li ste igrač ili medijska kuća”, rekao je generalni direktor TV Arene Sport, Nebojša Žugić. “NBA je sinonim za košarku, baš kao i ovaj naš prostor u kome živimo. NBA zaslužuje najveću moguću pažnju i zato sa ponosom možemo da kažemo da će naši igrači i najbolja košarka, medijski živeti u godinama koje su pred nama, na jednoj adresi. Naši gledaoci i naši korisnici uživaće u magiji koju nosi NBA na kanalima Arene Sport, kao i na platformama Telekom Srbija grupe, kroz NBA League Pass i 24-časovni specijalizovani kanal,” dodao je Žugić. Nova NBA sezona startuje u oktobru. Spremite se na vreme. Čekamo Vas na Areni! https://www.tvarenasport.com/vesti/kosarka/nba-od-oktobra-ekskluzivno-na-areni-sport
napadaj Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 U čemu je stvar sa League Passom, tj. koja je razlika u odnosu na LP kupljen direktno od NBA? Čuo sam da i Telenor ima to u ponudi, pa možda neko zna.
Cane Vukic Prebranac Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 Цјелодневни НБА канал? Јел то праве нови или ће постојећи да преуреде? Буду ли пуштали НБА на некој Арени 24 а на прва четири канала остану снимци хрватске и белгијске лиге нек се носе и они и НБА.
goofs Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 27 minutes ago, napadaj said: U čemu je stvar sa League Passom, tj. koja je razlika u odnosu na LP kupljen direktno od NBA? Čuo sam da i Telenor ima to u ponudi, pa možda neko zna. Nikakva, da, nudio je i Telenor to prosle sezone, cenovno je identicno onome sto NBA nudi. Samo je mozda jednostavnije za kupnju jer ti ne treba online/kreditna kartica. S druge strane, ne znam je li taj LP bio zakljucan iskljucivo za Telenor internet, u tom slucaju je navlakusa i glupost.
Recommended Posts