Tale Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Super. Trebalo mu je da odradi to i jedan good, night sleep.
bigvlada Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 btw. jedan predlog za pregledač slika, XnView MP, prepoznaje 500 formata slika, podržava unicode http://www.xnview.com/en/xnviewmp/
Mil@n Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Svakako moraš prvo proveriti napajanje. Pošto kažeš jedan možda imaš i drugi pa zameni i probaj. To je 10ak minuta, 20 ako nisi vičan.
Mil@n Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Ipak je napajanje, bio si u pravu :) Svakako bolje napajanje nego ploča, pogotovo ako je starija sa nekim retkim socketom. :)
Milosh76 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Jednostavan test da se utvrdi da li je maticna ploca ispravna-izvadis RAM, ako pisti ploca je ok
JozoMujica Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Jedini je problem što ako crkne napajanje neće da pišti. :D
Gandalf Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 (edited) Dell Inspiron 3135, ekran treperi proteklih par dana. probao sam sa instalinacijom noih drajvera za graficku (AMD Radeon). prestane da treperi par sati i sve radi kako treba, pa krene ponovo da treperi. ima li neki test da se utvrdi sta je u pitanju? Edited January 2, 2015 by Gandalf
wall Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ovo pre liči na hw problem. Ako još važi garancija u servis. Ako ne važi možeš sam pokušati da otvoriš malo "pročačkaš" ribon cable koji ide od matične do displ i sl.
Takeshi Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 jel moze hdd odjednom da dobije bad sectore? poslednjih par dana mi se racunar povremeno zamrzne na desetak sekundi. ali ne potpuno npr. svira muzika ispod, a na kursoru stoji onaj kruzic da radi nesto. windows se nekada podigne odmah, nekada mu treba par minuta. u avgustu sam sastavio konfiguraciju. <_<
katamaran Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 (edited) Dell Inspiron 3135, ekran treperi proteklih par dana. probao sam sa instalinacijom noih drajvera za graficku (AMD Radeon). prestane da treperi par sati i sve radi kako treba, pa krene ponovo da treperi. ima li neki test da se utvrdi sta je u pitanju? CAM00240.jpg Meni lici na flet kabl. Bas sam se ovih dana dopisivao sa Milosem i kod njega je bilo to. Njegova slika : Probaj ga sa eksternim monitorom. edit: vidim da i Wall misli na isto. @Takeshi Simptomi mirisu na hard. Testiraj ga sa HDD sentinelom. Edited January 2, 2015 by katamaran
Takeshi Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 @Takeshi Simptomi mirisu na hard. Testiraj ga sa HDD sentinelom. neki wd utility mi je vec prijavio gresku u ocitavanju. sada cu da vidim sa sentinelom, da li moze te sektore da gurne u cosak. ^_^ ili da se akam sa reklamacijom, a pre toga sa sto sati zero brisanja podataka. <_<
katamaran Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 (edited) Nema guranja u cosak kod bed sektora. Kad jednom krene posle samo bude sve gore. Postoje programi koji navodno popravljaju al mislim da je to glupost. Edited January 2, 2015 by katamaran
Mil@n Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 (edited) jel moze hdd odjednom da dobije bad sectore? poslednjih par dana mi se racunar povremeno zamrzne na desetak sekundi. ali ne potpuno npr. svira muzika ispod, a na kursoru stoji onaj kruzic da radi nesto. windows se nekada podigne odmah, nekada mu treba par minuta. u avgustu sam sastavio konfiguraciju. <_< Može, imao sam slučaj da se pojave na praktično novoj konfiguraciji. Skini ili nabavi hirens boot, odradi scan sa nekim toolom za dijagnostiku harda pa proveri. A imaš i u windowu alatku (uđi u particiju, desni klik -> properties -> tools -> error checking) pa odradi i to. Edit: katamaran, kao što rekoh, pojavilo se na novoj konfiguraciji, odradili, popravio sectore lik se više nije javljao a imao je garanciju tipa 2 godine, kontam da mu je radilo. edit: sad vidim i da je takeshi pisao jbg. Edited January 2, 2015 by Glas RazumaN
Takeshi Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 obican CHKDSK kaze da je sve u redu. vidim po opisima da je moguca i softverska i hardverska greska. pre par dana mi je nestajala struja u toku rada, pa da se ponadam da je nesto lakse za resavanje. ako me nema na forumu, nisam resio problem. ^_^
Gandalf Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 (edited) @wall & katamaran: Hvala! :) Edited January 2, 2015 by Gandalf
Recommended Posts