gone fishing Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 koja ja marka taj monitor da znam da ih izbegavam, šta bilo im je veliki trošak da stave ovp i ocp zaštitu na svoj proizvod
Аврам Гојић Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 @vasa, samo jedno pitanje, konstanto ti je ista rezolucija? palo mi je na pamet da nije neki sistemski zajeb - softverski. da podignes neki live distro linux cisto da vidis kako se ponasa native rezolucija? mogu da je menjam do 1600x1080 ili koliko vec koja ja marka taj monitor da znam da ih izbegavam, šta bilo im je veliki trošak da stave ovp i ocp zaštitu na svoj proizvod LG najjeftiniji, bez ikakvih bells`n`whistles, radio cetiri godine kano zmaj,
ToniAdams Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 kolko je zajebano otvoriti i ocistiti laptop? tosiba satelit u pitanju. nisam totalno nevest, ali ugl se volsebno stvaraju viskovi delova kad nesto slicno radim.
Time Crisis Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Nije previše zajebano, ali pazi da nađeš sve šrafove, nekad zna poneki da ostane sakriven iza nekog poklopca, ispod baterije i slično. Ponekad zna na CD-ovima i/ili dokumentaciji koja je priložena uz laptop (ako si to uopšte sačuvao) da bude i šema gde se šta nalazi, pa može da posluži. Samo polako i ne bi trebalo da je problem, možeš potražiti svoj model i na youtube-u, ima često za popularnije modele video kako se rasklapa korak po korak. :)
Shan Jan Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Pazi se srafova, meni je jedan mali vrag upao u laptop, posle leba nije bilo da ga izvadim.
yabadaba Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Ne samo da ne upadnu, nego moras da smislis sisem kako da zapamtis gde koji ide. Ja sam jednom stavio duži u pogrešnu rupu , pa mi blokirao ventilator. potraži uputstvo za rasklapanje na netu uglavnom ima, ili slike ili video
Shan Jan Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Aiskusno, Ja kad god rastavljam postavim srafove na sto u istom rasporedu kao na laptopu. Sreca pa nemam malu decu.
katamaran Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 +1 I meni treba, iz razloga ovoga: Mislim da distribucija ima neke uredjaje koji se ubace u steker i oni snimaju situaciju sa naponom 24 sata.
Аврам Гојић Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 (edited) Danas se pojavluju nove misterije, novi problemi... Hvala svima na mudrim savetima za monitor. Vesele avanture se nastavljaju. Pre oko 10 dana sam zamenio VGA kabl jer je monitor postao ljubicanstven. To je proradilo. Ponet nekom cudnom slutnjom, taj "pokvareni" kabl sam doneo na posao i prikljucio monitor. Kabl je ispravan. Ovo sad znaci da je mozda na neki misteriozan nacin u stvari krepala graficka kartica, mada sam juce radio Furmark i radi. Danas nosim monitor sa posla kuci, hvala dobrom adminu, pa cu odstraniti ili potvrditi dva uzroka nevolja - monitor i kabl. A ako sve radi, onda cu da radim reinstalaciju sto podrazumeva udomljavanje 1TB fotografija i drugih gluposti negde (mahom RAW slike, i naravno kompozitne panorame u PSD obliku koje mi se bacaju jer uvek mogu pozeleti drugaciju obradu) i visednevno sredjivanje hard diska Edited October 8, 2014 by Грешни Василије
Frank Pembleton Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Danas se pojavluju nove misterije, novi problemi... Hvala svima na mudrim savetima za monitor. Vesele avanture se nastavljaju. Pre oko 10 dana sam zamenio VGA kabl jer je monitor postao ljubicanstven. To je proradilo. Ponet nekom cudnom slutnjom, taj "pokvareni" kabl sam doneo na posao i prikljucio monitor. Kabl je ispravan. Ovo sad znaci da je mozda na neki misteriozan nacin u stvari krepala graficka kartica, mada sam juce radio Furmark i radi. Danas nosim monitor sa posla kuci, hvala dobrom adminu, pa cu odstraniti ili potvrditi dva uzroka nevolja - monitor i kabl. A ako sve radi, onda cu da radim reinstalaciju sto podrazumeva udomljavanje 1TB fotografija i drugih gluposti negde (mahom RAW slike, i naravno kompozitne panorame u PSD obliku koje mi se bacaju jer uvek mogu pozeleti drugaciju obradu) i visednevno sredjivanje hard diska Ajde ne kukaj zamisli kako je botovima sad kad je Valtertm reprogamiran....
Аврам Гојић Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Pustio sam sluzicu za njima. Nego moji problemi su nestali. Ubio sam drajver za monitor, i prikacio drugi monitor. Instalirao sam drajver za graficku, nanovo, i prepoznat je taj novi monitor. Iskljucio sam ga i ukljucio svoj, i komp ga je prepoznao bez problema. Nesto mu se pojebalo unutra, ali ovo ga je lepo resetovalo.
ljakse Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Taman je sad vreme da ti rikne, 4 god je prilično duboka starost za moderne tft monitore.
ToniAdams Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 fala svima na savetima za lapot. nego, vidim po netu da ne preporucuju da se usisava, zbog statickog elektriciteta satro. treba kao imati neki sprej pod pritiskom za izduvavanje prasine.
Аврам Гојић Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 fala svima na savetima za lapot. nego, vidim po netu da ne preporucuju da se usisava, zbog statickog elektriciteta satro. treba kao imati neki sprej pod pritiskom za izduvavanje prasine. kod nas mislim da je najpoznatija marka Air Duster, to je vazduh pod pritiskom, koriste ga fotografi i kompjuterasi
Recommended Posts