February 27Feb 27 49 minutes ago, uini said:na sutu je svaki kontakt faul, pogotovo na ruci ali ne morakonačno dođosmo i do onog "ne mora", evo primer: šut ili "kucanje" ispod koša iz onog polukruga, koliko samo tu kontakta ima rukom, nogom, telom, čak i glavom, pa ne sviraju svaki kontakt, a po onom "mrljavom" i dodir je upitan (pre će biti da ga nije ni bilo), šut za 2 ili za 3 pravila ne preciziraju osim kod dodele broja sl. bacanjakad bi bilo po tebi i po kralju, utakmice bi se prekidale pre 40minuta, jer ne bi imao ni dva igrača iz ekipe na terenu zbog silnih lični, jer svaki kontakt na šutu je faul
February 27Feb 27 5 minutes ago, J-♣ said:konačno dođosmo i do onog "ne mora",hteo sam da napišem, ne mora da bude faul pri šutu na šuterskoj ruci - da bi bio faul.daklem, mogao je samo da mu prisloni ruku na telo - faul. mogao je da ga okrzne domalim prstom po ruci - faul. ukoliko je ovde sinoć bilo kontakta, onaj faul je daleko više uticao na preciznost šuta ali je i dalje faul, kao i svaki drugi gorepomenuti.svašta se toleriše na basketu u duhu igre ali prilikom skok-šuta je nulta tolerancija pod uslovom da sudije vide kontakt.nebitno, nije mi ni najmanje žao zelembaća, naprotiv, drago mi je ali eto.
February 27Feb 27 12 minutes ago, J-♣ said:kad bi bilo po tebi i po kralju, utakmice bi se prekidale pre 40minuta, jer ne bi imao ni dva igrača iz ekipe na terenu zbog silnih lični, jer svaki kontakt na šutu je faulpa čekaj, ne stoj znak jednakosti između nekog rvanja pod košem ili kucanja (mada je i kod ovog drugog svaki kontakt na ruci faul) & skok šuta, gde promaja u hali može da utiče na rezultat tog šuta a kamo kontakt
February 27Feb 27 Inače se u Evropi ne sviraju faulovi na veliko. To Edin stalno podvlači kada mu zaskoče da se u Evropi igra bolja odbrana nego u NBA, skoro je opet govorio da to nisu dobre odbrane nego se u 1/4 šteluje sudijski kriterijum da bi krenula makljaža. Kontakt po šuterskoj ruci možda može da se ne svira, ali je gruba sudijska greška.
February 27Feb 27 ma svako svesno tolerisanje bilo kakvog kontakta na skok-šutu je i bezobrazno i potencijalno opasno.sve može da se benduje po nekom duhu igre ali biti bez kontakta na takvom šutu za mene jeste fundament tog duha igre.bilo je tako čak i 90ih, kada se igrao staaarii basket, ne vidim zašto bi se to menjalo danas
February 27Feb 27 Ne toleriše se, nije video. Bio je tough call to make u svakom slučaju. Imao je možda Nigel ovde vremena da iskoriguje, inače kontakt po laktu šuterske ruke je verovatno najveća distrakcija koju košarka ima da ponudi.
February 27Feb 27 39 minutes ago, uini said:jel ataman veceras vodi repku u bgdu? da mu odstampamo muljavi skrinshot i kao ergine, poludi.mozda alimpijevic bas da drzi za reveromAlimpije je Ataman za sirotinju sto se tice ponasanja prema sudijama. Bilo bi ono Foritza.
February 27Feb 27 Na snimku se odlicno vidi da nije bilo kontakta (ona mrlja sa instagrama koju je neko postavio ama bas nista ne dokazuje), sudija koji je sve vreme navlacio za Grke je bio u dobroj situaciji da vidi bilo kakav kontakt ali ne, mi cemo da spekulisemo do sutra ima li neki drugi ugao, zasto nema, kakav je faul dodir na suterskoj ruci i zasto se takav faul uvek sudi. Neverovatno.Gledao sam veci deo utakmice, Pariz je sve vreme bio bolji za tih 15 razlike koliko su imali u jednom trenutku i dobili su tesno samo zbog poslovicnih desetak poena kojima sudije cascavaju domacine u Atini. Imali su onu svoju "sutni na kos cim vidis priliku i zaleci se na ofanzivni skok" utakmicu kojom prave problema svakome ako pogadjaju u relativno visokim procentima. Ataman je nakrcao nerealno kvalitetan tim ali ce mu biti potrebno vreme da resi pitanje hijerarhije izmedju Nana i Hejs-Dejvisa, ako mu to uspe uopste nije bitno sa koje pozicije ce u plej-of jer ima kvalitet da dobije svakog na bilo kom terenu.
February 27Feb 27 Nemam pojma šta je ušlo u ovu dvojicu @uini i @kralj, navalili ko baba na ratluk.Sve i da se ne vidi dobro, a videlo se (ko je gledao) jer je u prvi mah pušten dobar ugao pa su ga posle brže-bolje zanemarili i gledali mrljave™, šanse da sudija propusti da svira 3 bacanja grčkom domaćinu u situaciji u kojoj je bio su između 0,16 i 2%Apsolutno zaslužena pobeda Pariza, smoran je taj veći katolicizam od papinog.
February 27Feb 27 pa niko ne kaže da je nezasluženo, još sam eksplicitno napisao da mi je drago.pri čemu, ja npr izražavam sumnju da postoji trenutak koji ukazuje na to da je mogao biti fauliran, pa pominjem "ako je fauliran", pogotovo što šut iza toga izgleda upravo tako.sa druge strane je ekipa koja kategorički tvrdi da faula nije bilo, jer se sve lepo vidi,. imali smo i teze da ne mora baš uvek i svaki kontakt na šutu da se sudi.kao što rekoh, nije ni važno, diskutujemo malo o basketaškom događaju od sinoć a da to nisu denver sombors ili zvezda / partizan.
February 27Feb 27 Saberite se, faul na šuterskoj ruci se uvek mora svirati. Ovde se moglo desiti da sudija nije video taj kontakt, i ništa drugo