Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Euroleague

Featured Replies

Ovo sto se desilo juce je pre kuriozitet, nego pravilo da u Parizu nema nijednog novinara koji ce izvestavati sa kosarkaske utakmice, pa otici i na konfu posle. Da bi se konstatovalo ocigledno da je Pariz sredina u kojoj kosarka slabo koga zanima potrebno je vise od jednog ovakvog primera.

Uzgred, Pariz ima 2 miliona stanovnika, te tako nije 4-5 puta veci od BG. U BG su Zvezda i Partizan godinama igrali u Pioniru sa 6-7k vernih navijaca. Da imaju jeftine nekonkuretne timove ne bi ni u Areni bilo vise gledalaca, ovako sa ogromnim budzetima i visokim ambicijama, logicno sto se i stvorio hajp.

• Replies 15.1k
  • Views 796.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Pariz nema dva miliona stanovnika, isto kao što ih nema ni Beograd. Pariz pre ima 10, a Beograd 1 milion, tako da si donekle u pravu, nije 5x veći. To kako neki službeno definiše grad nije preterano bitno.

41 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Ovo sto se desilo juce je pre kuriozitet, nego pravilo da u Parizu nema nijednog novinara koji ce izvestavati sa kosarkaske utakmice, pa otici i na konfu posle. Da bi se konstatovalo ocigledno da je Pariz sredina u kojoj kosarka slabo koga zanima potrebno je vise od jednog ovakvog primera.

Uzgred, Pariz ima 2 miliona stanovnika, te tako nije 4-5 puta veci od BG. U BG su Zvezda i Partizan godinama igrali u Pioniru sa 6-7k vernih navijaca. Da imaju jeftine nekonkuretne timove ne bi ni u Areni bilo vise gledalaca, ovako sa ogromnim budzetima i visokim ambicijama, logicno sto se i stvorio hajp.

Pariz 2 miliona stanovnika. Dobro.

koliko li će novinara da bude kad Mančester i Liverpul počnu da igraju košarku

što se tiče Pariza, gosn. internet kaže

"The population of the city of Paris in 2025 is estimated at approximately 2.05 million, while the wider metropolitan area is significantly larger, with an estimated population of around 11.35 million"

19 minutes ago, Ted said:

koliko li će novinara da bude kad Mančester i Liverpul počnu da igraju košarku

Zavisi koga pitaš. Neki su uvereni da je to nova košarkaška Meka gde se samo čeka da neko zabode ašov i da kao nafta krene da šiklja interesovanje za košarku.

Ako je upola tako, biće da ljubitelje košarke u UK proganjaju otprilike kao rane Hrišćane u Rimu jer ih nema ni na utakmicama Lajonsa, ni kada reprezentacija igra kod kuće, a vala nije ih bilo ni kada su igrali Evropsko prvenstvo.

1 hour ago, harper lee said:

Pariz 2 miliona stanovnika. Dobro.

Screenshot_20251114_164326_Gallery.jpg

nisam nikada bio u parizu, jer su mi govorili kao detetu da ti tamo dupe grizu; isao sam jednom u london, though.

u tom kontekstu, ne znam sta se sve racuna u pariz i koje su to dimenzije, jer na internetu stvarno stoji nesto preko 2 milke za uzi grad i 10ak za famozni metropolitan area, sto koze biti bilo sta, u bgdu, mladenovac.

3 minutes ago, uini said:

nisam nikada bio u parizu, jer su mi govorili kao detetu da ti tamo dupe grizu; isao sam jednom u london, though.

u tom kontekstu, ne znam sta se sve racuna u pariz i koje su to dimenzije, jer na internetu stvarno stoji nesto preko 2 milke za uzi grad i 10ak za famozni metropolitan area, sto koze biti bilo sta, u bgdu, mladenovac.

To sto se zove metropolitan area sve spada u grad Pariz, isto kao sto spada u London ili Tokio, samo je podeljeno zbog bolje organizacije. To nije bitno, poenta je da ljudi iz te oblasti gravitiraju Parizu a ne Marseju ili Lionu a mi ovde pricamo o interesovanju za kosarku a ne o teritorijalnoj organizaciji kompleksnih urbanih celina kao sto su gradovi. I centar Cukarice je centralnija gradska opstina od Zemuna pa kad hoces da odes do Arene da gledas kosarku pet puta brze ces tamo da stignes iz Zemuna nego sa Banovog brda.

Stvar je u tome da se u velikim gradovima uvek mnogo toga desava. U Beogradu su kosarkaska desavanja visoko na listi prioriteta, u Parizu nisu. Otuda nula novinara na konferenciji za stampu posle kosarkaske utakmice u najjacem evropskom takmicenju. Ne kazem da je to dobro ili lose jer verovatno nije ni dobro ni lose, samo sam hteo da potvrdim moju tezu da je kosarka u Evropi endemski sport. Da li ce NBA Europe ogromnim ulaganjima preokrenuti tu realnost i preseliti kosarku u marketinski najatraktivnije sredine ne znam, videcemo za par godina. U ovom trenutku i s ovom pamecu sam misljenja da nece, da ce sve te pare biti bacene u bunar i da ce se to videti vec posle 3-4 godine ali nisam siguran, desavale su se i cudnije stvari.

Aleksa ukljucio turbo, trenutno przi Zalgiris na tihoj vatri.

Neće Kokoškov još dugo biti trener Efesa. Nema tu hemije, još se i larkin povredio. Jedva pobediše Bajern.

Edited by Kreator

1 minute ago, Kreator said:

Neće Kokoškov još dugo biti trener efesa.

I njih satiru povrede. Izvukose danas nekako, bilo bi neprijatno da su i ovo izgubili.

Pobedili nekako .

Gde je onaj naci na klupi Bajerna ?

Majko mila kako loša utakmica u Vilerbanu ,ne zna se ko je gori ,kao aba liga Krka-Zadar da igraju

Ovaj Danston 180 godina ima i jos mu nista ne mogu ispod kosa. Kao tenk je.

Gudura dupla finta a druga kad nikog nije bilo oko njega 🤣