October 3, 2025Oct 3 Drago mi je zbog Pariza. Igraju isto kao onomad, a sve im oteše. Ko bi rekao da će biti najbolja evropska košarkaška priča u poslednjih ko zna koliko.
October 3, 2025Oct 3 26 minutes ago, kralj said:Drago mi je zbog Pariza. Igraju isto kao onomad, a sve im oteše. Ko bi rekao da će biti najbolja evropska košarkaška priča u poslednjih ko zna koliko.Valensija isto igra ludačku košarku i odlična su priča.Dugo nisam odgledao ovoliko EL kao u prethodnih par dana. Mnogo sve to bolje izgleda nego pre nekih par ili 5-6 godina, mnogo više talenta, doduše uglavnom američkog. Najveći problem je ova šarada sa izraelskim timovima i igranjem po Podgoricama, Sofijama i Beogradima, što ligu odmah čini neregularnijom.
October 4, 2025Oct 4 4 hours ago, Ivo Petović said:Valensija isto igra ludačku košarku i odlična su priča.Dugo nisam odgledao ovoliko EL kao u prethodnih par dana. Mnogo sve to bolje izgleda nego pre nekih par ili 5-6 godina, mnogo više talenta, doduše uglavnom američkog.Najveći problem je ova šarada sa izraelskim timovima i igranjem po Podgoricama, Sofijama i Beogradima, što ligu odmah čini neregularnijom.Pa izmesali se EL i NBA i sada su prva i druga liga, jbg. Nema vise karijernih EL igraca koje NBA ne zanima, svi se steluju za NBA u svom razvoju, da makar probaju tamo. I odu ranije. A sa druge strane, Ameri sa onim njihovim high school ligama cini mi se da izbacuju manji broj igraca prve lige, ali druge, trece i cetvrte imaju hiperprodukciju. I sa druge strane, skontali su da i ako ne udju u NBA mogu da se obezbede za zivot, pa su otvoreniji za Evropu ako im prvi plan propadne.
October 4, 2025Oct 4 10 hours ago, elementary said:Meni se ovo uopšte ne svidja ,ove utakmice 90,100 poena ,za to imamo NBA ,ovo isti q samo na nižem nivou ,kao neka G liga .ista je tendencija da se ubrza igra, to se desava vec iihaj godina unazad.ima razlika naravno, koje poticu iz pravila i nivoa onog krem-talenta ali se odavno igra u nba i evropi priblizava, kasno je za cudjenjepri cemu nije to jednostrana promena, i nba vec dugo u taktickom smislu ubacuje neke stvari iz evrope, samo sto se to bolje vidi u plejofu i kod odredjenih ekipa a ne djuture
October 4, 2025Oct 4 12 hours ago, elementary said:Meni se ovo uopšte ne svidja ,ove utakmice 90,100 poena ,za to imamo NBA ,ovo isti q samo na nižem nivou ,kao neka G liga .Povecan je broj utakmica i igraci sa pravom nece da kidaju i i da igraju na 100%. Odbrana ispasta.
October 4, 2025Oct 4 Igra se brže i agresivnije na veliki broj poseda, nisu odbrane u pitanju.Duda Ivković ...Igara na manji rezultat je sve manje. Mnogi su smatrali da su ovakve utakmiceposledica dobrih odbrana, međutim one su uvek bile rezultat dobro organizovanih,kontrolisanih, odnosno malog broja izvedenih napada!
October 4, 2025Oct 4 Mojih 5 centi o kvalitetu timova, nevezano za rezultate u prva dva kola.Dve kvalitetne grupe. U prvoj su Pao, Oly, Efes, Real, Fener, Barca, Partizan, Monako, Armani i Hapoel. Drugu cine Makabi, Zvezda, Valensija, Pariz, Asvel, Baskonia, Bajern, Zalgiris, Virtus i Dubai. Postoje naravno i podgrupe, primera radi nije jednak kvalitet Pao i Partizan. Prosle godine, ako neko nadje, meni ne uspeva, sam podelio timove u dve grupe po 9. Konacna tabela me je demantovala zahvaljujuci Parizu i Bajernu, naustrb Partizana i Armanija. Gotovo sam siguran da ce i ovog puta biti najvise dva kiksa u ovoj mojoj podeli (ko je rekao Zalgiris :) )
October 4, 2025Oct 4 @nahbar , mislim da je rano za takve procene, makar 10ak kola da prodje, mnogo je tu faktora
October 4, 2025Oct 4 Žalgiris je i prošle sezone nakon 5-6 kola bio na prvom mestu, doduše mora se priznati da sada poseduju dosta ozbiljniji tim
October 4, 2025Oct 4 5 minutes ago, uini said:@nahbar , mislim da je rano za takve procene, makar 10ak kola da prodje, mnogo je tu faktoraSlazem se. Ovako sada vidim.
October 6, 2025Oct 6 Ide sprdnja po Barsi i njihovom sklapanju ekipe, međutim stvarno lepo čitaju igru u napadu. Sve su to prekaljeni igrači...Ogroman udarac za njih ponovno odsustvo Laprovitole narednih nekoliko sedmica...