Jump to content

Šta kupiti kod Šveđana? IKEA eve me!

Featured Replies

Znace li ti Yisk/Ikea nazivi nesto originalno na tom njihovom skandinavskom, ili se neko samo dobro zeza na poslu?
IKEA po inicijalima osnivaca i mesta valjda gde se rodio. Za YISK ne znam.
19 minutes ago, Jumanji said:
1 hour ago, pacey defender said:
Znace li ti Yisk/Ikea nazivi nesto originalno na tom njihovom skandinavskom, ili se neko samo dobro zeza na poslu?

IKEA po inicijalima osnivaca i mesta valjda gde se rodio. Za YISK ne znam.

Mislim da pacey pita za imena proizvoda, kao Ubberup...

Aha, ok, sorry, nisam dobro procitala

kod ikeje su valjda geografski toponimi i to sve sa nekim smislom kao ne znam police su planine, tamo nešto drugo reke itd mada mogli su se slobodno i zajebavati svejedno nista ne bih mogo znati sta je dok ne vidim sliku

Ma lupaju, garant.

To je otprilike bio moj odbrambeni mehanizam u onom hangaru pre nedelju dana, mada manje kreativan :(

Npr, e, vidi, ladno imaju Skyrblo

Edited by pacey defender

Ova Dana dosada ziva.

Sto se tice imena, naisla sam na neke koji ~odgovaraju smislu proizvoda. Moze biti i da je stvar u nekim slicnostima jezika (svedski i nemacki). Npr. ormari PLATSA pruzaju dosta mesta za skladistenje, a na nemackom je Platz mesto. Ili regal LUSTIGT koji deluje pomalo smesno (lustig) . Cuvena SAMLA kutija za drzanje raznoraznih stvari (sammeln = skupljati). Bilo je jos, ovo mi je prvo palo na pamet.

//Ja sam se uospte iznenadila koliko sam mogla da razumem svedski samo na osnovu znanja nemackog, ali iskljucivo u pisanoj formi. Vec kada progovore, kao da nema veze sa onim sta je napisano (makar sledeci nemacki).

• 5 weeks later...

IKEA katalog slavi 70 godina.

Ovogodišnje izdanje je nešto drugačije, a već sama naslovnica najavljuje koncept inspirativnog priručnika sa nekoliko kratkih saveta za bolju svakodnevnicu. Sam katalog obiluje unapređenim sadržajem, korisnim savetima i praktičnim idejama, koje pokazuju da opremanje doma može biti veoma jednostavno i dostupno svima.

Digitalna verzija kataloga biće dostupna sredinom avgusta, dok će štampanu verziju kupci moći da preuzmu u robnoj kući od 1. septembra.

c/p

60beb7e3ea8f11d6284ee26ee7319fa4.jpg

• Author

Jel se tamo sad ide normalno u kupovinu?

.... Shiit has hit the fan!

50 minutes ago, Frank Pembleton said:

Jel se tamo sad ide normalno u kupovinu?

.... Shiit has hit the fan!

Najnormalnije, samo mora maska.

Restoran vrlo prazan, sto ili dva zauzeta i cela radnja generalno vrlo praznjikava. 

kod nas je red da se udje u ikeju oko cele ikeje!

sat vremena cekas da udjes, broje ljude. 

maska se podrazumeva

Edited by mustang

pa shta je vas spopalo :unsure:

ili imate kao mi samo jednu ikeju u celo selo? :hihi:

sent from bubamoto

16 minutes ago, gospa buba said:

pa shta je vas spopalo :unsure:

ili imate kao mi samo jednu ikeju u celo selo? :hihi:

sent from bubamoto

:laugh:

nemam pojma. u soku sam bila. isla sam da zamenim bolesnu drugaricu, njoj trebalo dosta stvari za njen biznis a ako bi narucila online, cekala bi mesec ipo dana! (?)

retko kad idem u ikeju i kupim nesto, al volim da gledam kataloge, super dekorisu i mislim da im je posteljina kvalitetna. volim 100% pamuk, dvala im se zove posteljina, cisto belu. i da nije bilo vas na ppp, ne bih znala da postoji ona plastike za kese gde se trpaju :D

Edited by mustang

• 5 weeks later...

On 27.7.2020. at 21:41, mustang said:

retko kad idem u ikeju i kupim nesto, al volim da gledam kataloge, super dekorisu i mislim da im je posteljina kvalitetna. volim 100% pamuk, dvala im se zove posteljina, cisto belu. i da nije bilo vas na ppp, ne bih znala da postoji ona plastike za kese gde se trpaju :D

Mi imamo neke Ikeine posteljine (navlake za jorgan i jastuke i carsave) koji su od pre Hrista. Navlake se uglavnom i dalje se dobro drze. Carsavi su se ipak prosto stanjili, pohabali i delimicno izbledeli pa ne izgledaju lepo - ali imaju preko 15 godina pa je valjda i normalno. Stoje u ormaru za svaki slucaj. Za neke navlake mi nije jasno kako su se boje odrzale jer je (po meni) nesrecna kombinacija belog i crnog a sve boje su ostale svoje, nije se pomesalo sa sve pranjem na 60C. Hteli smo da obnovimo te carsave malo ali ono sta se nudilo u nasoj velicini duseka u Ikei u poslednje dve godine su sve neke lose boje, tamne, braon ili mišprdifarba, tako da sam ipak donela nesto lepo u boji iz Srbije od ariljskog pamuka.

Edited by I*m with the pilots