Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Super liga - Zabava miliona

Featured Replies

6 minutes ago, Dimitrije said:

Slazem se potpuno. Kada sam ja bio mlad (a to je bilo dosta davno), bila je grupa matoraca koji su nedeljom ujutru, od 10 sati, redovno odlazili da gledaju utakmice beogradskih zonskih ligasa. U kraju u kome sam ziveo, najpopularniji lokalni klub je bio Hajduk sa Liona. Mnogi od njih bi popodne isli da gledaju prvoligase, uglavnom Zvezdu ili Partizan, a bilo je i ofkovaca. Uvece se, ako je vreme bilo lepo, jos diskutovalo o utakmicama na ulici, sve do pocetka "Sportskog pregleda" na RTV Beograd. Glavni instrument koji su matorci nosili na utakmice je bio tranzistor, da slusaju prenose sa drugih terena u radio-emisiji "Vremena sporta i razonode". Ukratko, u mojoj mladosti, ljudi su u Srbiji bili zarazeni fudbalom. Ostale sportove smo pratili kada igra reprezentacija, ali fudbal je bio neprikosnoven.

Lepa romanticna prica. I u mom detinjstvu (a imam 40) sam cekao vikend, pa u svom gradicu odem u halu pre podne, jer igraju sto decaci, sto devojcice svoje kadetske i juniorske utakmice (sportovi razni). Posle rucka u rano popodne se spusti do fudbalskog "stadiona" da se gleda fudbal iako je liga iznad betona. A onda povratak u halu na jos 2 seniorske utakmice (zenska i muska kosarka). Nedeljom manje vise isti tempo, pre podne kadetski i juniorski staz, doduse nema fudbala, jer je bio juce, ali u hali imaju jos 2 ili 3 seniorske utakmice u popodnevnom i vecernjem terminu (zenski i muski rukomet, nekada i odbojka susednog seoskog kluba koji je stigao do prve lige).

Bilo je i ovakvih vikenda gde se zadesi da su svi domaci, a I kada nije tako, svakako je bilo vise nego dovoljno sadrzaja za ispratiti uzivo, poenta je da se sve to gledalo, pratilo i navijalo za svoje.

U nekom momentu sam, jel'te, i sam ucestvovao u svim kategorijama, ali me to nije sprecavalo da osim svoje utakmice koju igram, ispratim apsolutno sve druge dogadjaje.

Nesto od ovoga je moglo da se prekoci jedino ako je neki bas bas dobar sadrzaj na tv-u, mada je to obicno bilo rezervisano za samo vece uz Palmu (ne posle ponoci 😂 nego dok su imali fudbal), pa kasnije BK ili Pink (i oni su prenosili jedan period).

Sorry ako je off, jer nije strofo fudbal u pitanju, ali podnela me emocija zvana "žal za mlados'" 🙂

• Replies 9.6k
  • Views 534.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ubiće nas Kiprani danas ali, zato, u domaćem prvenstvu nema zime.   Ovako izgleda novi Vošin golgeter. Bata bi bio ponosan   

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

jeromonah lalatara

• do 50% kapaciteta se kod nas poštuje već decenijama, u dosta slučajeva je to 5-10% kapaciteta   naš fudbal ima jednu sistemski ugrađenu antiepidemiološku meru, on sprečava okupljanje velikog

Posted Images

Могу само напамет да причам али делује да је деведесетих направљен тај нагли заокрет, ратом, санкцијама, немаштином, распадом државе и изнад свега распадом лиге која се одједном од велике ех-ју свела на Бг пашалук лигу, сумњивог квалитета и још сумњивијих исхода утакмица.

Није помогао у том смислу ни напредак технологије, интернета, све приступачнијих преноса страних лига, све распрострањенијих кладионица у којима се блеји, прате телетекст и преноси..

У међувремену су ти који су били стара школа, волели фудбал и ишли на утакмице јер се то подразумевало једноставно оматорили / помрли, а редовно да одлазе на стадион су остали неки практично мазохисти који су данас дебела мањина и често их (нас) остали људи посматрају као ненормалне, јер шта ти то треба у животу, какав наш фудбал јеси ли луд итд..

Опет не можеш да кажеш да негде и нису у праву :D

Srpska košarka je preživela raspad Jugoslavije, čak i devedesetih smo imali dobro takmičenje i izbacivali vrhunske igrače, a reprezentacija ređala medalje čim se vratila posle sankcija. Popularnost košarke je čak postala veća nego u vreme Jugoslavije.

Fudbal nije preživeo taj raspad zemlje. 35 godina ne uspevamo da napravimo normalno takmičenje, izbacujemo uglavnom škart igrače, za sve ovo vreme nismo napravili nijednog vrhunskog veznog igrača.

Košarka je sada nacionalni sport, osim Litvanije jedina takva zemlja u Evropi.

22 minutes ago, Nikodije said:

Fudbal nije preživeo taj raspad zemlje. 35 godina ne uspevamo da napravimo normalno takmičenje, izbacujemo uglavnom škart igrače, za sve ovo vreme nismo napravili nijednog vrhunskog veznog igrača.

IMG_0574.gif

Stankela i Tadić su dvojica najbolji, ali ni to nije top evropska klasa. Hrvati su samo na SP u Rusiji u postavi imali trojicu boljih.

Imali smo odlicne igrace i posle raspada Jugoslavije. Na primer, Nemanja Vidic, Bane Ivanovic, Dejan Stankovic, Aleksandar Kolarov, Aleksandar Mitrovic, Dusan Tadic, Savo MIlosevic, Darko Kovacevic, Marko Pantelic,... su igraci koji su imali odlicne karijere u jakim klubovima liga 5.

Ko nam je sad najbolji igrač? Vanja MS?

Влаховић кад је здрав, што је све ређе.

Ускоро би лако то могао да буде Станковић џуниор

Edited by johan nagel

Strahinja P

21 minutes ago, Nikodije said:

Stankela i Tadić su dvojica najbolji, ali ni to nije top evropska klasa. Hrvati su samo na SP u Rusiji u postavi imali trojicu boljih.

Dejan Stankovic nije top evropska klasa!? Sad sam stvarno svasta procitao.

14 minutes ago, levi said:

Ko nam je sad najbolji igrač? Vanja MS?

Neki od golmana. Obicno nas golmani vade da ne dozivimo rezultatske katastrofe.

Edited by Dimitrije

HJRPb-UXXQAEf-Lio.jpg

Hajdukovci legende, nema ih u Evropi 15+ godina, titulu ne mogu da uzmu 20+ a dolazi preko 20k na utakmice

Tako je i s Prosineckim bilo

40 tisuca na Smederevima, Jagodinama, Spartacima...

Sreca je lepa samo kad se ceka