May 4May 4 1 hour ago, Ted said:sećam se nekih vremena kad je Zemun igrao lep fudbal. bilo je nezgodno gostovanjetreba u Bgd da se vozdigne neki stadion, nešto kao Supeliga uslužna arena, pa tu da se loptaju svi Bgd klubovi koji uđu u superligu a infrastruktura im je đubre. ne mora veliki, ispod 10.000 da prima, nema tu baš puno navijača. bolje tu nego da igraju u Zaječaru i LozniciSećam se svog prvog odlaska na Zemun, protiv Dinama, poslednja sezona yu lige. Zemun je potpuno nadigrao tada jaki Dinamo, vodio 1:0, trebalo da im da 3-4 komada, a onda u finišu Željko Petrović glavom izjednačuje i kasnije Dinamo uzima penal bod. Bili su dobri i kasnije devedesetih, igrali su Intertoto kup. Tada je u grupi bilo 5 timova, igralo se sa svakim po jednom. Zemun dobije prve tri, a onda izgubi odlučujuću u Francuskoj, mislim protiv Guingampa.
May 4May 4 Bio je beše i Ratomir Dujković branio za njih na kraju karijere, tada su valjda Galenika bili još
May 4May 4 50 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:sani boj, gezim ljaja, lacmanović, kežmanov ćale na golu…Kad već pominješ Gezima Ljalju, imao sam priliku da ga upoznam, fenomenalan tip. Svestran, možeš sa njim da pričaš o svemu. Sad je već 70+ i dalje je u Zemunu, voli život i kafane, uvek dobro raspoložen, pravi Zemunac.
May 4May 4 igrao je vrlo kratko valjda u seniorima Galenike, pre Partizana, a pre toga je bio i mlađim kategorijama Galenike
May 4May 4 Nazivi klubova u socijalizmu: Galenika (Zemun), AIK (TSC), Jugokeramika (Inter Zapresic), Sartid (Smederevo), Dinamo Vinkovci (Cibalija)...
May 4May 4 Zanimljivo da su se komuno imena klubovima davala mnogo više u Srbiji nego Hrvatskoj. Kod njih su bila samo dva Dinama, a mi smo imali bezbroj radničkih, boraca, mladosti, budućnosti, proletera, napredaka, slobodi... plus Zvezdu i Partizan.
May 4May 4 Vodio klinca jesenas da gledamo derbi Zemun - Vrsac..solidna tekma bila, zavrsilo se 2:2. Domaca publika pristojna, nije previse paznje obracala na nas goste...vuja smrdi u radijusu cca 200m oko stadiona.Stadion takav da moras da pazis da se ne povredis..ali smo zato sa tribine direktno mogli da uberemo smokve.Ako se pruzi prilika, ce idemo opet. Edited May 4May 4 by SNARC
May 4May 4 Kad se priča o Zemunu neizbežno je pomenuti Dejana Čurovića.Idola svih đaka Zemunske gimnazije, prvi strelac Zemuna u sezoni 86/87 kada se Zemun takmičio u Srpskoj ligi. Uvek osmeh na licu, nešto kao Dejan Milojević.Uvek se javi, kada prođeš pored njega "šta ima mali", mada nema pojma ko je sad ovaj klinac.
May 5May 5 On 4. 5. 2026. at 13:43, Nikodije said:Zanimljivo da su se komuno imena klubovima davala mnogo više u Srbiji nego Hrvatskoj. Kod njih su bila samo dva Dinama, a mi smo imali bezbroj radničkih, boraca, mladosti, budućnosti, proletera, napredaka, slobodi... plus Zvezdu i Partizan.Ovo ti je skroooz netacno.Cuveni vaterpolo klub Mladost Zagreb.NK Mladost Petrinja(Plus, mladost nema veze sa komunizmom, Juventus, Huventud, Genclerbirligi, Zenes Es Luksemburg....)U prostorijama NK Borac Jarun u Zg je osnovan HDZ.Radnicki NK Split.Postojao je i Radnik iz Velike Gorice.NK Osijek se zvao Proleter prvih 15 godinaDo 1990. je postojao Proleter Dugopolje.Ne znam kako ti zvuci Lokomotiva, ali ima i NK i RK.I KK Cibona je 25 godina bila Lokomotiva.Gugl kaze da i sada postoji zbirno preko 10 Buducnosti, Napredaka i Sloboda
May 6May 6 Hulja predlaže Terzi i Rasimu da pređu na nacionalni stadion, kaže ljudi ne idu na stadione jer traže komfor lol evo pohrliće cigani na tvoj kurtonski stadion da gledaju prijateljske utakmice protiv Ofke i Imt-a Edited May 6May 6 by Nikodije
May 6May 6 1 minute ago, Nikodije said:Hulja predlaže Terzi i Rasimu da pređu na nacionalni stadion, kaže ljudi ne idu na stadione jer traže komfor lol evo pohrliće na tvoj kurtonski stadion da gledaju prijateljske utakmice protiv Ofke i Imt-aKoga boli Q..moraju Zvonko i Milan negde da peru pare..Kakvi stadioni bre