Meazza Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Iskreno nemam pojma, gledao sam nešto od italijana verovatno. Video sam svakako kako sistem funkcioniše u praksi, ali ne znam da li sam gledao kompletnih 90 minuta neke VARiabilne utakmice Ali kad god naletim na nešto o sistemu ja pročitam/pogledam pošto mi je zanimljiva tema. Utisak mi da je eksperiment za sad daleko od uspešnog, ali dozvoljam pogrešan i da je u pitanju samo glasna manjina. Eto. :) Moj utisak je da se nista bitno nije promenilo zbog VARa sto se tice seckanja igre, odnosno osecaj je vise-manje isti. Ali ja sam za razliku od tebe odgledao prilican broj utakmica.
Pokojni Ruxin Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 (edited) Eto. :) Moj utisak je da se nista bitno nije promenilo zbog VARa sto se tice seckanja igre, odnosno osecaj je vise-manje isti. Ali ja sam za razliku od tebe odgledao prilican broj utakmica. Pa to zavisi od toga koliko se često pali kompjutor. Švabe su već proširile primenu sa neke 3-4 jasno definisane situacije na svaku neodlučnost, ali ne znam kako se to u praksi odrazilo na seckanje igre. Postoji i taj strah da bi vremenom sudije postale dovoljno zavisne od mašina da bi im generalno postalo mrsko mnogo lupati svoju glavu, šta kad je tu svakako objektivno oko kamere da presudi. Ja sam generalno uvek za tehnologiju, goal-line je primenjem fantastično i samo je doprineo igri, nikad nisam imao ništa protiv. Oko VAR-a još uvek postoji suviše nedoumica da bi srljalji i posmatrali stvarno tako crno/belo. Edited November 18, 2017 by Ruxin
Meazza Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Pa lepo, neka se eksperiment nastavi pa cemo videti.
mrdja Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Dinamika igre, pre svega, zavisi od rivala na terenu i kriterijuma sudjenja. Izmedju utakmice visokog ritma gde jedna ili dve sudijske greske odluce pobednika i "seckane" utakmice gde sudjenje ne utice na krajnji ishod, uvek biram ovo drugo. Irci bi voleli da se VAR koristio u nedavnim kvalifikacionim utakmicama protiv Svajcarske, Englezi bi voleli da se koristio 1986 protiv Argentine, ja bih voleo da se koristio 1982 protiv Spanije. Lepo je pratiti Calcio ove sezone u kojem nema utakmica gde su sudijske greske resile pobednika, a ne mislim da je sama igra i pracenje iste nesto bitno devalviralo u odnosu na prethodnu sezonu.
aram Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Eto, mrdja reko, aj razlaz :) Ruksine, stvarno jebote mis, kako mozes da pricas kad nisi odgledao nijednu utakmicu? Evo ja gledam BuLi redovno, VAR mi nijednom nije zasmetao. A puno je koristio.
Pokojni Ruxin Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 (edited) Jbm li ga, naletim na tekstove koji preteruju valjda, poput ovog. Prihvatam poraz svakako, glupo je diskutujem iz pozicije čoveka koji nije pročitao knjigu. Neću pričati o VAR-u dok nam ga ne nametnu u engeskoj ili dalekobilo sad na sveckom -_- edit - zapravo obično naletim na mnogo bolje tekstove, ovaj je bezbeze ali je pobrojao neke situacije koje se pretpostavljam jesu zaista izdešavale pa nek stoji Edited November 18, 2017 by Ruxin
Meazza Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Ja sam navijao da pobedi Napoli, ali nisam hteo da gledam.
crtamOrasi Posted November 19, 2017 Author Posted November 19, 2017 BTW VAR is a joke and the ref should have counted that blatant offside goal for Lazio in the 5th minute of the game, it wasn't worth the 15 seconds wait to check the replay, totally ruining football.
levi Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 A evo i čemu služe ovi egzotični klubovi dole, da Genoa ne ispadne
tangodelta Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 BTW VAR is a joke and the ref should have counted that blatant offside goal for Lazio in the 5th minute of the game, it wasn't worth the 15 seconds wait to check the replay, totally ruining football. Bas jbt, bolje da puste neregularni gol u 2. min (ne 5.), u startu sjebe utakmicu nego da secka (wtf) igru?!?
gervasius twinkleminkleson Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Bas jbt, bolje da puste neregularni gol u 2. min (ne 5.), u startu sjebe utakmicu nego da secka (wtf) igru?!?Može i da se tako karikira, naravno. A moze i da se pita zašto se utakmica prekine na po 2 minuta pa se donese pogrešna odluka, kao što se dešavalo (u bundesligi jedno 5 puta). Opet, korisna stvar, svakako, ali daleko od toga da je bez mana.
MocaVukotic Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 najbolje je da taj var zaživi i da se non stop koristi svuda i u svakoj prilici, pa da vidimo komentare za jedno par godina....
W.F.C. Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Najbolje je da Sampdorija otkine Juventusu bod i da se nastavi to otkidanje.
Recommended Posts