kud u maglu Simoviću Posted July 15, 2023 Posted July 15, 2023 9 minutes ago, Tpojka said: Kako čitate semafor ako su vam boje problem? ma bre to je rakcija na izmišljanje boja ja znam za tri, plavu, žutu i crvenu 1
djeneralche Posted July 16, 2023 Posted July 16, 2023 7 hours ago, Tpojka said: Kako čitate semafor ako su vam boje problem? Pa zapravo svi saobracajni znaci funkcionisu i za daltoniste. Znak, oblik, pozicija. Mislim da mora. 1
duda Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 danas vidim na toyotinom sajtu da imaju neku akciju za auto koje smo mi već uplatili i treba da ga čekamo godinu dana maltene sada je auto em jefitniji, čini mi se oko 1500, em navodno reklamiraju neku brzo isporuku da li je moguće da govnari imaju takvu poliku ? time gadno zajebavaju one koji su već kaparisali auto . potpuno sam u zbunu zvaću ih sutra, i obzirom da smo u međuvremenu imali karambol sa našim autom, tražiću da me prebace na tu akciju i tu skoriju isporuku ako ne budu hteli, ima po svim društvenim mrežama da napišem za slučaj, neću im kupiti ni to što sam kaparisala, pa taman mi propala ta hiljada 8
radisa Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 23 minutes ago, dùda said: zvaću ih sutra, i obzirom da smo u međuvremenu imali karambol sa našim autom, tražiću da me prebace na tu akciju i tu skoriju isporuku Prebaciće te, mene su tako prebacili... 1
Lancia Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 APP - ako prodje, prodje. Nije to nas izum a i koriste ga svi i u pertplati i u kupovini. Kad pripretis da odustajes, uglavnom ispunjavaju. Gap u ceni, koji placaju neobavesteni ili oni koji nece da se smaraju je ekstra zarada. 1
kud u maglu Simoviću Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 @dùda jel ste beše yarisa(hibrida) hteli?
duda Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 26 minutes ago, radisa said: Prebaciće te, mene su tako prebacili... iskreno se nadam da hoće to kao da ja u svom poslu uzmem kaparu i kažem čoveku da čeka na projekat jer sam sada u gužvi i nemam vremena i onda uzmem drugog čoveka da mu radim po nižoj ceni i to odmah pa to bi bilo potpuo nezamislivo, jebali bi mi kevu iz mesta 2
duda Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 13 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: @dùda jel ste beše yarisa(hibrida) hteli? nismo se odlučili za hibrida, mi smo u pičkovcima uglavnom, a i vozimo više na duge pruge 1
Shan Jan Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Moj koleza je kupio Korolu u decembru prosle godine za 20 000. U januaru su povecali isti model na 24 000. Pitao ovog iz Tojote sta ste update-ovali na auto, reko mu covek nista, samo smo update-ovali cene. Opet sa druge strane toliko su trenutno skupi polovnjaci da je bolje kupiti novi ako sada kupujes. Ja licno verujem da ce da se unormali trziste za godinu dve.
Lancia Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 17 minutes ago, Shan Jan said: Moj koleza je kupio Korolu u decembru prosle godine za 20 000. U januaru su povecali isti model na 24 000. Pitao ovog iz Tojote sta ste update-ovali na auto, reko mu covek nista, samo smo update-ovali cene. Opet sa druge strane toliko su trenutno skupi polovnjaci da je bolje kupiti novi ako sada kupujes. Ja licno verujem da ce da se unormali trziste za godinu dve. Nema sanse. Vreme jeftinih automobila je proslost. Profilisanje auto grupacija i modela u okviru njih je tek zapocelo. Litijum nije dovoljan da se (r)evolucija sprovede a pritisak na ostale pogone je ogroman. Docice do smanjivanja ponude modela u okviru svake grupe, kategorije manjih automobila su na pomoru a nije iskljuceno da ce zbog sve vecih zahteva za ustedama, ''odozgo'' doci novi trend da SUV nije pozeljan oblik automobila, pa cemo se vracati polako limuzinama. -prorok Lanciastradamus-
Shan Jan Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Da, to sa ukrpunjavanjem i smanjenjem broja modela, sherovanje sasija i slicno je odavno krenulo. Ne znam bas da li ce nestati mali automobili, mada sam cuo da su oni generalno neisplativi za autoproizvodjace. SUV moze da ide, to je ionako nepotrebni ego boost. Pravi muskarci voze sedan/karavan. Inace interesantna je istorija SUV-a, kazu da je nastao jer je u USA upadao u kategoriju kamioneta za koje nisu vazila stroga pravila kao za automobile pa se vise isplatio proizvodjacima. Odatle je ludilo krenulo i u Evropu gde isti nema nikakvog smisla sa uskim ulicama. Ali zasto mislis da ce ici sve skuplje? Zbog monopolisanja ili neceg drugog? Jer sve ukazuje na vecu efikasnost proizvodnje.
Valk Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 SUV po malim i uskim uličicama starih gradskih jezgara evropskih gradova je zločin. 4
Zaboravan Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 13 minutes ago, Valkyrie said: SUV po malim i uskim uličicama starih gradskih jezgara evropskih gradova je zločin. Panda 4X4, ali ona starija, ne znam sada koja gen. Samo bih to vozio da mi ne treba ozbiljan gepek.
Lancia Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 27 minutes ago, Shan Jan said: Da, to sa ukrpunjavanjem i smanjenjem broja modela, sherovanje sasija i slicno je odavno krenulo. Ne znam bas da li ce nestati mali automobili, mada sam cuo da su oni generalno neisplativi za autoproizvodjace. SUV moze da ide, to je ionako nepotrebni ego boost. Pravi muskarci voze sedan/karavan. Inace interesantna je istorija SUV-a, kazu da je nastao jer je u USA upadao u kategoriju kamioneta za koje nisu vazila stroga pravila kao za automobile pa se vise isplatio proizvodjacima. Odatle je ludilo krenulo i u Evropu gde isti nema nikakvog smisla sa uskim ulicama. Ali zasto mislis da ce ici sve skuplje? Zbog monopolisanja ili neceg drugog? Jer sve ukazuje na vecu efikasnost proizvodnje. Zahtevi institucija, prohtevi kupaca, ogromna izdvajanja za nove tehnologije, zavisnost na trzistu poluprovodnika i litijuma + najvaznija stavka je da im se isplati proizvodnja skupih automobila (negde sam procitao ali zaboravio tacan procenat prodaje automobila u full ili specijalnoj ST, GT, R opremi, jezivo je razmazeno/bogato trziste onih koji su redovni kupci). Efikasnost i produktivnost su odavno parametri vazni za godisnju dobit menadzera ili direktora, samo jos premium marke imaju luksuz da nagrade svoje radnike ali ne i kupce.
Sestre Bronte Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Tržište luksuznih proizvoda je počelo da pada. Do kraja godine ćemo videti kako će to da se odrazi na cene.
Recommended Posts