Jump to content
IGNORED

FK Crvena zvezda u sezoni 2017/ 2018

Dimitrije

Recommended Posts

Posted (edited)

U dobra stara vremena kada se nije pevalo "Jedite govna mi smo sampioni" i slicne bedastoce, kada je sever zagrmeo "Zvezda, Zvezda!" a ceo stadion prihvatao to navijanje, grmelo je do Zvezdare.  Cuo se huk kada Zvezda krene u napad, kada promasi dobru sansu, ili kada zabije gol.  Publika je bila u istom ritmu sa timom i nosila ga kao 12. igrac.  To nam treba sada, a ne kosovske zalopojke i bratimljenje sa Rusima (kava su to braca kad cim im to pomenes oni ti arogantno uzvrate sa: "Vi maljenki, mi agromni.")

Malo da banalizujem, ta pesma ("pune tribine ludih navijaca, i baklje svetle ceo Sever gori, bubnjevi tutnje i pesma se ori, jedite govna mi smo sampioni") krenula je negde s pocetkom 1989. godine kada su se sve grupacije na Severu ujedinile u Delije. Pevali su je stalno i bila je jedna od kljucnih mobilizacijskih™ pesama.

Mislim da danas nije problem u pesmama, nego u pravom odabiru istih. Retke su pesme sa severa i juga danas koje dizu adrenalin na terenu. Cak i ta iz 1989. danas nema tu snagu kao u to vreme. Drugacije je, sada su vodje navijaca™ biznismeni™, a navijacke grupe same sebi cilj.

S druge strane, secam se nekih derbija s pocetka osamdesetih, utakmica Zvezde sa Anderlehtom, Interom, Bajernom (genercija Pizona), Veronom...tada se uglavnom skandiralo, ali je bio pakao na tribinama, kada je tako bilo i na terenu. A i nije isto 90 000 i 55 000 na Marakani, kao i 55 000 i 30 000 na JNA.

Edited by Toni Sumaher
  • Replies 12.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

970

• MiddleClass

923

• levi

915

• Apollo Creed

650

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ima zvezda i lepih navijackih pesama i onih koje dizu adrenalin. Problem je sto se mesaju sa nekim tuzbalicama i politickim parolama i pesmama kao i odabir isrih. Imam utisak da se repertoar unapred odredi pa se ko na koncertu peva.

Mada ponekad znaju i da ubodu. Nadam se da ce se te kockice sloziti i u revansu...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted

Treba da se recituje kako su u staaara dobra vremena znali da rade spikeri na radio beogradu

Secate li se, ili to onako napamet, radi duhovitosti?

Posted

A zasto bi se pevalo? 

:lolol:  :0.6:

:isuse:

Posted

Ruku na srce, spontano horsko pevanje nam ne lezi, ni na utakmicama, ni na svadbama, ni u skoli, ni u vojsci.  Uvek lici na nesuvislu dreku i zavijanje.  Valjda je razlog sto se svako u grupi okurazi i pusti glasinu.  S druge strane, skandiranje nam je u genima, jer smo vespitavani da skandiramo svojim idolima, pogotovo u stihu i rimi.  Radne akcije, mitinzi podrske, demonstracije, skolsko dvoriste - sve u slogovima (Trst-je-nas; Do-le kralj; Ti-to, Sta-ljin, Slo-bo,slo-bo-do, U-ta-ta...).

Posted (edited)

Meni je nekada smesno kada Sever i Jug kopiraju™ grcku sabracu, a srpski prepevi na grcke melodije™ zvuce uglavnom smesno, kao recitacije. Grcki jezik je u odnosu na srpski neverovatno melodican i pevljiv.

Secam se kako je Sever bio zbunjen kada je hiljade navijaca Panatinaikosa navijalo 1986. na Marakani, da ne govorim o navijacima Arisa u Hali sportova protiv Partizana. I sada se najezim kada se setim atmosfere u hali, pojeli su nas.

Edited by Toni Sumaher
Posted

Ne znam, mozda gresim al meni je atmosfera lepsa i vrsi veci pritisak na protivnika na recimo utakmici el zvezda real nego na bilo kojoj nba utakmici gde je hajlajt skandiranja i vrh emocije kad se ori di-fens...

Naravno da treba da ima navijackih pesama i naravno da to moze da izgleda sjajno iz ugla atmosfere, bez da svaki akter iste mora da ima srednju muzicku skolu...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted

Ruku na srce, spontano horsko pevanje nam ne lezi, ni na utakmicama, ni na svadbama, ni u skoli, ni u vojsci.  Uvek lici na nesuvislu dreku i zavijanje.  Valjda je razlog sto se svako u grupi okurazi i pusti glasinu.  S druge strane, skandiranje nam je u genima, jer smo vespitavani da skandiramo svojim idolima, pogotovo u stihu i rimi.  Radne akcije, mitinzi podrske, demonstracije, skolsko dvoriste - sve u slogovima (Trst-je-nas; Do-le kralj; Ti-to, Sta-ljin, Slo-bo,slo-bo-do, U-ta-ta...).

Ценим да нема таксисте у Београду који може ово да истрпи...

Posted

molim bez kačenja navijačkih klipova i ako možete da temu usmerite na dešavanja sa terena. ove sezone bar imate o čemu da pričate.

Posted (edited)

Шта је око навијања како се овде тренутно пише против правила форума и подфорума? 

Edited by porucnik vasic
Posted

Ruku na srce, spontano horsko pevanje nam ne lezi, ni na utakmicama, ni na svadbama, ni u skoli, ni u vojsci. Uvek lici na nesuvislu dreku i zavijanje. Valjda je razlog sto se svako u grupi okurazi i pusti glasinu. S druge strane, skandiranje nam je u genima, jer smo vespitavani da skandiramo svojim idolima, pogotovo u stihu i rimi. Radne akcije, mitinzi podrske, demonstracije, skolsko dvoriste - sve u slogovima (Trst-je-nas; Do-le kralj; Ti-to, Sta-ljin, Slo-bo,slo-bo-do, U-ta-ta...).

Plus jedan.

Zve-zda, Zve-zda. Ju-go-sla-vi-ja. Kao nekada.

Ili Zve-zda, Srbija; nikada Ju-go-sla-vi-ja.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Posted (edited)

Meni je nekada smesno kada Sever i Jug kopiraju™ grcku sabracu, a srpski prepevi na grcke melodije™ zvuce uglavnom smesno, kao recitacije. Grcki jezik je u odnosu na srpski neverovatno melodican i pevljiv.

Secam se kako je Sever bio zbunjen kada je hiljade navijaca Panatinaikosa navijalo 1986. na Marakani, da ne govorim o navijacima Arisa u Hali sportova protiv Partizana. I sada se najezim kada se setim atmosfere u hali, pojeli su nas.

Bili su zbunjeni i 1971., kada je posle Zvezdinog vodjstva od 3-0 PAO zabio gol a grcki navijaci izvadise neke zelene museme i u horu zapevase i zaigrase "Darla dirladada". U to vreme na utakmicama klubova zapadne Evrope navijaci bi cesto pevali slagere koji su bili popularni.  Ne znam da li su reci bile prepevane da budu u skladu sa utakmicom i klubom koji podrzavaju, ali buduci da su pesme bile popularne ceo stadion bi zapevao.  Secam se finala KES Fejnord-Seltik, kada holandski navijacii pred kraj utakmice zapevase slager popularan u to vreme, a sa njima i ceo stadion.

Edited by Dimitrije
Posted

Ne znam, mozda gresim al meni je atmosfera lepsa i vrsi veci pritisak na protivnika na recimo utakmici el zvezda real nego na bilo kojoj nba utakmici gde je hajlajt skandiranja i vrh emocije kad se ori di-fens...

Grešiš, d-fence nije vrh emocije u nba, to je samo momenat koji pokazuje da publika prati  i razume igru, za razliku od navijačkih grupa u Evropi

Posted

Grešiš, d-fence nije vrh emocije u nba, to je samo momenat koji pokazuje da publika prati  i razume igru, za razliku od navijačkih grupa u Evropi

Jesi pogledao jednu NBA utakmicu u životu? 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...