peralozac Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Nakon što sam ih vucarao preko pola globusa i 20 godina nijednom nisam otvorio, konačno sam u duhu novogodišnjeg spremanja smogao snage da ETF sveske iz garaže preselim na smetlište. Knjige jok, ipak su mi zatrebale već dva puta, a i kakva bi to dosadna penzija bila bez rešavanja Merkleovih zadataka. 2 3
gospa buba Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 merkle je leteo prvi [emoji38]ol sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 3
renne Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 ja se davno svega ratosiljao mislim da još imam samo meranja
gospa buba Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 imam samo pantinu tehnologiju materijala, ali sad kako chujem pojelo je kuche tamo gde je bila na pozajmici ja dakle nemam nishta!sent from bash mnogo dobar novi bubamoto
ljuttko Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Ni ja više nemam ništa, čuvala sam medju poslednjim Statističku teoriju telekomunikacija- Lukatela , valjda zato što sam je učila studiozno kao da ću odmah na dokorat iz te oblasti. Plus platila sam je nekim parama zaradjenim radom u kstu i na prodaji markica za gsp pa me vezivale neke sentimentalne uspomenePre par godina pitala naokolo treba li ikome uključujući i aktuelne stidente koje znam i na kraju je ipak otišla na smetlište. Znanje naučeeno iz nje je iščilelo još ranije 1 1
burekdzija Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Meni su u Beogradu ostale knjige iz matematike: Merkle i njegova zbirka iz matematike 2 / analize i sve Tosiceve knjige (mat 3 i 4). Jako dobre i cak jako drage knjige. Sa kasnijih godina imam jos samo c++ od Miliceva, mozda i najbolja knjiga o c++ iz tog vremena (kraj 90tih). Zatim su mi ostale i baze (silberschatz) i kompajleri (aho, sethi i ulman). Imao sam cak i original Milmana ali sam ga ritualno spalio kad sam polozio poslednju elektroniku kod Caje. U stvari je nisam spalio, prosledio sam knjigu dalje nekom nesrecniku uz molbu da mi je nikad ne vrati. 1 1
ljuttko Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 6 minutes ago, burekdzija said: Meni su u Beogradu ostale knjige iz matematike: Merkle i njegova zbirka iz matematike 2 / analize i sve Tosiceve knjige (mat 3 i 4). Jako dobre i cak jako drage knjige. Sa kasnijih godina imam jos samo c++ od Miliceva, mozda i najbolja knjiga o c++ iz tog vremena (kraj 90tih). Zatim su mi ostale i baze (silberschatz) i kompajleri (aho, sethi i ulman). Imao sam cak i original Milmana ali sam ga ritualno spalio kad sam polozio poslednju elektroniku kod Caje. U stvari je nisam spalio, prosledio sam knjigu dalje nekom nesrecniku uz molbu da mi je nikad ne vrati. xax, original Milman Ja sam generacija pre Cajine knjige koja je Milman preprič i dvojica mojih ortaka su izloženi primerak Milmana ukrali sa sajma knjiga( 88 godina , a onda ih bilo sramota i zamalo uhvaćeni u pokušaju da vrate iako smo ih zdušno sprečavali. Vraćanje nije uspelo i to je verovatno najmasnija kniga sa najviše otisaka prstiju u istoriji jer je poslužila za učenje za pola generacije a onda put nastavila i za sledeće . Možda je i dalje živa u nekom podrumu
gospa buba Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 u stvari mislim da u poslednjoj kampanji bacanja pre dva meseca nisam bacila jozino programiranje. chista sentimentalnost, trebace mi nikad.sent from bash mnogo dobar novi bubamoto
peralozac Posted December 8, 2022 Posted December 8, 2022 6 hours ago, burekdzija said: knjige iz matematike: Merkle i njegova zbirka iz matematike 2 / analize i sve Tosiceve knjige (mat 3 i 4). Jako dobre i cak jako drage knjige. Ako jednog dana osim sveski bacim i sve knjige i ostavim samo jednu, ali najsentimentalniju memorabiliju to će biti Merkleova zbirka. Matu 2 je baš bilo zadovoljstvo spremati. Kreneš kroz Merklea, lepo uradiš i lepo položiš. Usput čitaš one zanimljive pričice. Evo malog podsećanja: Spoiler 2 3
Amelija Posted December 8, 2022 Posted December 8, 2022 ja imam sigurno neke matematike (možda i osnove elektrotehnike), ali nemam nikakve Merkleove knjige niti sam čula za njih do sada, verovatno jer mi nikad ništa nije predavao elektronike sam mrzela iz dna duše i sve što je pripadalo tim predmetima je spaljeno čim sam se rešila napasti 1
Zabalujev Posted December 9, 2022 Posted December 9, 2022 (edited) Ta Merkleova zbirka je bila kombinacija matematičke zbirke i Politikinog zabavnika. Mislim da mi se u rodnom domu još nalaze neke sveske i skripte, razne fotokopije... Ovde mi još stoje Laslova zbirka i par fotokopija, bez nekog naročitog razloga, zapalo pri selidbama. Edited December 9, 2022 by Zabalujev
gospa buba Posted December 9, 2022 Posted December 9, 2022 On 8.12.2022. at 6:23, peralozac said: Ako jednog dana osim sveski bacim i sve knjige i ostavim samo jednu, ali najsentimentalniju memorabiliju to će biti Merkleova zbirka. Matu 2 je baš bilo zadovoljstvo spremati. Kreneš kroz Merklea, lepo uradiš i lepo položiš. Usput čitaš one zanimljive pričice. Evo malog podsećanja: Reveal hidden contents to je bilo neshto za vas mlade
peralozac Posted December 9, 2022 Posted December 9, 2022 1 minute ago, gospa buba said: to je bilo neshto za vas mlade Ja bona, izišlo 94.
Zabalujev Posted January 30, 2023 Posted January 30, 2023 Opa, Bjelica pozeleneo https://zajedno-moramo.rs/prof-dr-milan-bjelica-prvi-nestranacki-kandidat-na-prvim-predizborima/
burekdzija Posted January 30, 2023 Posted January 30, 2023 50 minutes ago, Zabalujev said: Opa, Bjelica pozeleneo https://zajedno-moramo.rs/prof-dr-milan-bjelica-prvi-nestranacki-kandidat-na-prvim-predizborima/ Koja je to kvalitetna budala, bio je sa mnom dok se srecom nismo razdvojili po smerovima. Mislim da sam ovde vec pisao, tako da je ovaj korak… logican.
Recommended Posts