Jump to content
IGNORED

Trump - hoće li biti impeachment ili 8 godina drugačijeg predsednikovanja?

radisa

Recommended Posts

Posted

Ne, ne, jasno mi je to. Ono što sam pitao je da li su u Reganovo vreme MSM pratili warmongering agendu (nevezano za to odakle je agenda dolazila) ili su imali neku drugu platformu. Ako su i onda i danas sipali istovetnu paljbu po Sovjetskom Savezu/Rusiji onda bi se iz toga moglo nešto zaključiti. Ako su, pak, nazivali Regana nenormalnim idiotom čiji idiotluk će dovesti do nuklearne razmene, onda to upućuje na drugačije zaključke.

Posted

MSM po definiciji prate svaku agendu koju im pod nos podmetnu powers that be, ali Sovjetski savez onih godina i Rusija ovih uopšte nemaju istu ulogu u američkoj javnoj sferi. Onomad su bili the Evil Empire, primarno sredstvo za držanje pažnje javnosti i demonstraciju patriotizma - današnje najbliže poređenje ne bi bila Putinova Rusija nego islamski terorizam.

To što mediji danas izvlače iz fioka ruske špijune, to je ad hok strategija za koju se uhvatio neki think tank tokom kampanje kad im je prigustilo. Apelovali su prvo na birače u suludom pokušaju da 30 godina kasnije vrate u opticaj hladnoratovske strahove, prošli kako su prošli. Odmah posle izbora su nastavili da guraju u istom pravcu u pokušaju delegitimizacije Trampa, odnosno u pokušaju da se zabašuri kolektivna odgovornost za katastrofalan ishod izbora - nismo mi krivi, nema veze što smo mesecima tretirali zlog klovna kao legitimnu opciju, realno niko nije kriv, nismo zaglupili američku javnost do te mere da poveruje da milijarder imbecil razume brige malog čoveka, to je sve spolja došlo, ma da, njega je sigurno Putin instruirao, znate kakvi su ti Rusi, koliko su moćni i prepredeni, koliko daleko dosežu njihovi pipci, evo svi se slažemo, jel' tako, tako je, svi se slažemo da status quo ne treba nipošto menjati jer je problem negde spolja.

Posted

Čitao sam o reganovom ludilu i gledao The Day After (ovaj britanski nisam), ali interesuje me da li su tadašnji MSM uredno pratili Regana na način na koji danas prate neocon ekipu ili su ga svakodnevno proglašavali za nekompetentnu budaletinu?

U pravi je Vini, nema nikakve slicnosti, ali se svet/sistem promenio: izmenilo se toliko toga, dogodile su se i institucionalizovale mnoge stvari, Gvantanamo, terorizam je izdao vizu za svaku nepodopstinu i produciranje raznih specijalaca, a sirenje demokratije sa sve makar nenamernim raspirivanjem zarista sve brojnijih kriza dobilo legitimitet.

Svet se, sa sve Amerikom na celu klensirao™, a da se u medjuvremenu izgubila decenijama gradjena umetnost hladnoratovske koreografije i hendlovanja kriza.

Postao je laksi na obaracu jednom recju, a dezurni kauboji sve manje kontrolisani od strane

kvalifikovane™ javnosti i koliko-toliko odgovornih medija.

Danas je tesko ma i zamisliti mirovni i antinuklearni pokret obima ili uticaja makar i pribliznom onom iz doba Hladnog rada, ali zato imamo nepojmljivu kolicinu dobrovoljnog prihvatanja ogranicavanja sopstvenih gradjanskih sloboda i odricanja od istih.

Posted

Ma da, u Grinvoldu je problem, ne u tome što Perez danas kaže "the primary was rigged" a sutra "I misspoke, Hillary won fair and square". 

Posted

Ma da, u Grinvoldu je problem, ne u tome što Perez danas kaže "the primary was rigged" a sutra "I misspoke, Hillary won fair and square". 

Perez postavio protivkandidata za svog zamenika koliko odmah. Mozda Greenwald moze da u tome vidi neki kvalitet i sansu, ali Greenwald onda ne bi imao sta da skraba. Drugoamerikanac klasicni. :D Vecina DP jeste u fazonu mainstreama dok ogromnu manjinu cine "progresivci". Ukoliko DP zeli da postigne uspeh oni moraju pomiriti te dve strane a ne skrajnuti jednu. Veliko je pitanje da li jedna uopste moze da se skrajne.

Posted

Jeste, prvi korak ka pomirenju dve strane je reći jednoj da prestane da kmeči bez razloga, da get in line i pridruži se slavnom Otporu™ koji samo što nije oduzeo Trampu poverenje američke javnosti, evo sad će, samo da se presaberu gde je tačno Koreja a gde Krajmija, i da li se ono beše deklarativno glasa za ili protiv spodoba koje Tramp nominuje.

Ako je suditi po klipovima iz ovih DNC debata, oni su u kompletnom rasulu - nema ni u naznakama plana kojim bi se povratilo izgubljeno, ispaljuju samo parolice tipa "reach out & re-energize the voters", koje se valjda svode na strateško čekanje da Trampara uništi GOP opštom nesposobnošću. 

Da se sutra nedajbože organizuju nekakvi vanredni izbori, oni bi pokušali isto što i prošlog puta: kampanja duboko fokusirana na identity politics da se namiri baza, ispod žita pro-corporate priča all the way, malo kurčenja da smo još ratoborniji od konkurencije... a onda samo zatvoriš oči i praviš se da internet još nije izmišljen, da ono što ne emituje CNN ili Fox News prosto ne dopire do glupih birača.

Posted

Ima li neko od starijih forumskih Amerikanaca, da je živeo preko bare u vreme prvog hladnog rata? Stvarno bih voleo da znam da li je ovakvo ratnohuškačko ludilo i tada bilo primenjivano spram Sovjetskog Saveza. Ako jeste onda OK ali ako je ovo neki sasvim nov momenat onda nisam optimista po pitanju onoga do čega može (i hoće) da dovede.

Današnje ratnohuškačko ludilo je dečiji program u odnosu na tekstove s početka šezdesetih kada se moglo pročitati da će zli Rusitm lansirati stotine Vostoka naoružanih atomskim bombama. I to u stručnoj štampi. 

Sedamdesetih je Vili Brand zapoceo politiku detanta sa SSSRom, a Karter je nastavio potpisavsi SALT 2 sporazum sa Breznjevom. Regan je obecao da ce sve to da razmontira, i za njegovog vakta je razvijena doktrina o "produzenom nuklearnom ratu" u kojem bi Sjedinjene Drzave pobedile. Regan je instalirao nuklearno oruzje u Zapadnoj Nemackoj, i zapoceo projekat 'rat zvezda' koji bi doneo odlucujucu prednost u slucaju nuklearnog rata. Ovaj clanak lepo sumira to vreme:

http://www.alternet.org/story/149821/how_reagan_brought_the_world_to_the_brink_of_nuclear_destruction

I Holivud se bavio temom nuklearnog rata, ovaj film je recimo bio popularan tada

http://www.imdb.com/title/tt0085404/

Ovaj britanski je bolji:

http://www.imdb.com/title/tt0090163/

Ukratko, od dolaska Regana na vlast do START sporazuma sa Gorbacovim 1986 situacija je bila daleko gora nego danas. 

Nisu imali ni hardver ni softver ni para ni znanja za tako nešto. Predsednik je pored toga najavljivao i Orijent Ekspres hipersonični civilni avion, sa istim početnim premisama i sa istim završetkom. 

Posted (edited)

Nisu imali ni hardver ni softver ni para ni znanja za tako nešto. 

Nisu imali ni hardver ni softver ni para ni znanja kada je Kenedi objavio da je cilj da za 10 godina posalju posadu na Mesec, pa su uspeli dve godine pre roka.  :fantom:

Nego jel mozete da pogadjate sta se dogodi kada Jevrejin iz Egipta sa francuskim pasosem sretne neiskusnog pogranicnog sluzbenika na aerodromu?

French historian detained, nearly deported from Houston airport

Henry Rousso is one of France's most preeminent scholars and public intellectuals. Last week, as the historian attempted to enter the United States to attend an academic symposium, he was detained for more than 10 hours -- for no clear reason.

It remains unclear what about Rousso was identified as suspect by immigration authorities.

Egypt was not among the seven nations in Trump's travel ban, which had been suspended by the time of Rousso's U.S. arrival. Rousso and his family were exiled from Egypt in 1956 after a slew of anti-Semitic measures imposed by the Nasser regime, according to the Israeli newspaper Haaretz .

Furthermore, France is a beneficiary of the U.S. visa waiver program, which permits French citizens to enter the United States without a visa. All that is required is an online ESTA application before departure.

http://www.chron.com/news/houston-texas/article/French-historian-detained-nearly-deported-from-10960487.php

Edited by ObiW
Posted (edited)

Čitao sam o reganovom ludilu i gledao The Day After (ovaj britanski nisam), ali interesuje me da li su tadašnji MSM uredno pratili Regana na način na koji danas prate neocon ekipu ili su ga svakodnevno proglašavali za nekompetentnu budaletinu?

Glavna razlika izmedju medija tada i sada je da je Regan udario temelje komercijalizaciji medija u smislu da je pre Regana drzava davala novac za finansiranje medija i da se pazilo da se obema stranama daje podjednak pokrivenost u vestima. Regan je rekao da novac, a ne nepristrasnost treba da bude zvezda vodilja novinarstva, i krenuo sa kresanjem budzeta za public boradcasting.

Zrtva je bio PBS, koji je finansiran od drzave a koji je bio, uz NBC i CBS deo programa koji si mogao da gledas za dzabe, nista pretplata, samo ti je trebao televizor i antena. PBS je bio veoma uticajan i neutralan, a gledali su ga ljudi koji nisu imali pare za kablovsku, dakle nizi sloj. Mislim da PBS jos uvek postoji, ali ja ga na mojoj ponudi kablovske televize nemam. Umesto toga imam FOX i MSNBC koji imaju ciljnu grupaciju koja ne zeli nezavisno istrazivacko novinarstvo, nego hoce da im se servira ono sto zeli da cuje. Jednom kada se pojavi nekompetentna budala koja kaze da drzava ne treba da finansira "free speech" (vidi pod Regan, Ronald) i krene da ukida finansiranje nezavisnog novinarstva, postaje samo pitanje vremena kada ces doci u fazu kada ce mediji koji se finansiraju iz privatnih sredstava sasvim svrstati na jednu ili drugu stranu, bez icega u sredini.

Nego, mene nesto drugo zanima. U situaciji u kojoj je Srbija sada, da li bi se zalio ako bi pola medija svakodnevno proglasavala Vucica nekompetenom budaletinom? Argumentovano, da se razumemo, jer Vucic ima onoliko materijala za budalu.  Mozes da zamenis 'Srbija'  i 'Vucic' komotno sa 'Turska' i 'Erdogan' ako ce ti biti lakse da razumes zasto se mi Amerikanci ne bunimo sto Trampa svakodnevno gadjaju govnima.   

Edited by ObiW
Posted

Nego, mene nesto drugo zanima. U situaciji u kojoj je Srbija sada, da li bi se zalio ako bi pola medija svakodnevno proglasavala Vucica nekompetenom budaletinom? Argumentovano, da se razumemo, jer Vucic ima onoliko materijala za budalu.  Mozes da zamenis 'Srbija'  i 'Vucic' komotno sa 'Turska' i 'Erdogan' ako ce ti biti lakse da razumes zasto se mi Amerikanci ne bunimo sto Trampa svakodnevno gadjaju govnima.   

Poređenje nije na mestu. Vučić je u srpskoj politici duže od četvrt veka, ništa drugo nije radio u životu i učestvovao je u radu 1 poprilično zločinačkog režima. Nemoguće je posmatrati ga i suditi o njemu sa početnom tačkom isključivo u 2012. godini kada se vratio na vlast jači nego ikada. Ako bismo uzimali 2012. godinu kao nultu tačku za sud o Vučiću onda bi negde u 2013. godini prvi put bilo dovoljno materijala da ga se proglasi za nekompetentnog retarda - u prvih sto dana vladavine svako iole objektivan bi maksimalno mogao da ga nazove logičnom posledicom Tadićeve vladavine.

Takođe bi bilo veoma bitno ko ga proglašava za nekompetentnog retarda. Koji mediji i poznate face su u pitanju? Bilo bi tu sigurno nekih ozbiljnih ljudi i analiza, ali ako bi ga nemilice tovarili Đilasovi mediji koji bi svakodnevno ponavljali kako je Hrvatska specijalnim ratom hakovala izbore a svi koji su glasali za Vučića su bezvredan krezubi i zaostali ološ, onda je moj odgovor - da, itekako bih se žalio.

Slično važi i za Tursku. Ovdašnji režim je osvojio apsolutnu većinu 2002. nakon što je prethodne godine krahirao banarski sistem, ekonomija otišla u tri lepe a zemlja završila u bailout aranžmanu sa MMF. Ljudima je konačno dozlogrdila korumpiranost i pokvarenjaštvo samoproklamovane "liberalne elite" i okrenuli su se drugoj opciji. I da, tzv. mediji pod kontrolom navedene "elite" su odmah osuli paljbu iz svih oružja po nečemu što je bilo čista posledica njihove vladavine. S tim da čak ni oni to nisu radili tako što su tvrdili da je Grčka specijalnim ratom hakovala izbore već su se zadovoljili tezom o zatucanim čobanima kojima nikada nije trebalo dati pravo glasa.

Posted

...

Oces reci da Tramp nije nekompetentni retard?

Posted

Oces reci da Tramp nije nekompetentni retard?

kecer sigurno njie retard (a imali ste i takvog), on je zao, narcisoida i rodjeni prevarant. ja verujem da vecina njegovih glasaca, bar onaj deo normalnih zna sve to ali ipak su pre odlucili za njega nego za demokrate, zato ima samo jedno objasnjenje - da im je toliko dokurcila hipokrizija demokrata da su bili spremni da glasaju za ovakvog lika. btw vec vidjeno u srbiji

drugo, kecer je rodjen za rijaliti shou i spektakl a americki izbori vise nisu normalni izbori nego jedan veliki spektakl zahvaljujuci medijima, onih istih medija koji danas kukaju i histerisu. a na takvom rijaliti shou zna se ko je majstor...

Posted

Nema šanse da čovek nije glup kao tocilo. Taj nivo sveznajuće umišljenosti ne može da rezultuje opštom neupućenošću u sve živo. Mozak zakržlja ako se ne vežba. Nije slučajno da se izražava tako kako se izražava. 

Ona uzrečica "Many people don't know that X" (gde je X neka najelementarnija stvar na svetu) toliko toga otkriva. Ja sam se tokom cele kampanje verovatno najviše smejao na "Many people don't know that Iraq has vast oil reserves, OK?"

Posle je to nadmašio vanvremenskom minijaturom: “You know what uranium is, right? It’s this thing called nuclear weapons. And other things. Like, lots of things are done with uranium. Including some bad things. But nobody talks about that.”

Posted

Nema šanse da čovek nije glup kao tocilo. Taj nivo sveznajuće umišljenosti ne može da rezultuje opštom neupućenošću u sve živo. Mozak zakržlja ako se ne vežba. Nije slučajno da se izražava tako kako se izražava. 

Ona uzrečica "Many people don't know that X" (gde je X neka najelementarnija stvar na svetu) toliko toga otkriva. Ja sam se tokom cele kampanje verovatno najviše smejao na "Many people don't know that Iraq has vast oil reserves, OK?"

Posle je to nadmašio vanvremenskom minijaturom: “You know what uranium is, right? It’s this thing called nuclear weapons. And other things. Like, lots of things are done with uranium. Including some bad things. But nobody talks about that.”

nije on bas bistar ali retard sigurno nije. ovo boldovano i meni bilo neverovatno, cak nisam bio siguran da li je to rekao stvarno ili me se ucinilo

• Create New...