April Posted May 10 Posted May 10 (edited) Moja rođena sestra ga vozila na aerodrom za Nemačku. U kolima joj pričao o tome da Nikolaj Velimirović nikad nije bio u Dahau i da on taj podatak traži već godinama. Jednostavno ga nema na spisku. Uredno je pisao novi roman... Edited May 10 by April 8
Popular Post ljuttko Posted May 10 Popular Post Posted May 10 Kakav život, i kakav na kraju, nekako spektakularan kraj života dugog 95 godina, na Dan pobede u Nemačkoj. Rekao je da opet ide na obeležavanje oslobodjenja logora i u neko davnom intervjuu, da će svedočiti o logorima i nacističkom zlu do poslednjeg dana života jer mu se čini da kada njih preživelih više ne bude gledaće se da to zlo polako padne u zaborav. I tako je i bilo eto, do poslednjeg dana života. Slava mu 15
Sludge Factory Posted May 10 Posted May 10 2 hours ago, ljuttko said: Kakav život, i kakav na kraju, nekako spektakularan kraj života dugog 95 godina, na Dan pobede u Nemačkoj. Rekao je da opet ide na obeležavanje oslobodjenja logora i u neko davnom intervjuu, da će svedočiti o logorima i nacističkom zlu do poslednjeg dana života jer mu se čini da kada njih preživelih više ne bude gledaće se da to zlo polako padne u zaborav. I tako je i bilo eto, do poslednjeg dana života. Slava mu I bojim se da je bio u pravu, da ce tako i biti. 2
April Posted May 12 Posted May 12 On 10. 5. 2024. at 12:03, ljuttko said: Kakav život, i kakav na kraju, nekako spektakularan kraj života dugog 95 godina, na Dan pobede u Nemačkoj. Rekao je da opet ide na obeležavanje oslobodjenja logora i u neko davnom intervjuu, da će svedočiti o logorima i nacističkom zlu do poslednjeg dana života jer mu se čini da kada njih preživelih više ne bude gledaće se da to zlo polako padne u zaborav. I tako je i bilo eto, do poslednjeg dana života. Slava mu Andrej kaže da je zadnjeg dana dao 3 intervjua, video se sa Bodom Ramelovom, premijerom Tiringije s kojm je bio i lični prijatelj, pre toga obavio sve zašto je i bio u poseti Nemačkoj i ostalo je samo da odu na njegove omiljene palačinke i na avion za Beograd. Onda je Ivan,, koji nikada nigde nije kasnio, zakasnio na doručak i Andrej je otišao u apartman da vidi zašto kasni. 7
bags Posted May 12 Posted May 12 Nesto mi se izmesalo mozda ali da njega neka nacisticka olos nije verbalno napadala ili cak i fizicki pre nekoliko godina? 1
Calavera Posted May 15 Posted May 15 baš čitam prvu kolekciju koju je izdala, ples srećnih senki, dominirala je od samog starta. 1
bradilko Posted July 1 Posted July 1 PUM secam se na kucnoj biblioteci kad sam bio djecarac je stajala knjiga ismaila kadarea " general mrtve vojske" to mi je bio a i dan danas nekakav strasan naslov slicno kao i hese " stepski vuk" ali general mrtve vojske.. sad procitah da je iz istog grada kao i enver hodza. djirokastra, na jugu. u planinama kakva dva razlicita coveka rodjena u istom mestu.
Profesionalac Posted July 2 Posted July 2 Fenomenalan je General. Dobra je i Palata snova, samizdat je izdao nju i još jednu knjigu eseja/razgovora i mislim da nema na srpskom drugih njegovih knjiga. 1
kralj Posted July 2 Posted July 2 Bio je neki tvrdi povez, sećam se i covera, al ne mogu da porodim naslov. O Skenderbegu i turskim nasrtajima na Kroju. 1
Profesionalac Posted July 2 Posted July 2 Sad vidim na Kupindu, nisam naletao ranije, verovatno je Tvrđava u pitanju 1
Eleniko Posted July 2 Posted July 2 prava je misterija kako kadare nikada nije dobio nobelovu nagradu zaslužio je onoliko, ali albanski pisac.
Recommended Posts