Jump to content

Književni RIP

Featured Replies

Moja rođena sestra ga vozila na aerodrom za Nemačku.

U kolima joj pričao o tome da Nikolaj Velimirović nikad nije bio u Dahau i da on taj podatak traži već godinama. Jednostavno ga nema na spisku.

Uredno je pisao novi roman...

Edited by April

• Replies 400
  • Views 49.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• le petit nicolas
    le petit nicolas

drug iz mladosti mog tate, koji mu je jednog leta, kad je pao na popravni iz nacrtne, kao djak prve generacije novosadske petogodisnje skole za primenjenu umetnost koja je kasnije prerasla u akademiju

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Pol Oster :(

• Ivan Ivanji

Posted Images

• Popular Post

Kakav život, i kakav na kraju,  nekako spektakularan kraj života dugog 95 godina, na Dan pobede u Nemačkoj. Rekao je da opet ide na obeležavanje oslobodjenja logora i u neko davnom intervjuu, da će svedočiti o logorima i nacističkom zlu do poslednjeg dana života jer mu se čini da kada njih preživelih više ne bude  gledaće se da to zlo polako padne u zaborav. I tako je i bilo eto, do poslednjeg dana života. Slava mu

2 hours ago, ljuttko said:

Kakav život, i kakav na kraju,  nekako spektakularan kraj života dugog 95 godina, na Dan pobede u Nemačkoj. Rekao je da opet ide na obeležavanje oslobodjenja logora i u neko davnom intervjuu, da će svedočiti o logorima i nacističkom zlu do poslednjeg dana života jer mu se čini da kada njih preživelih više ne bude  gledaće se da to zlo polako padne u zaborav. I tako je i bilo eto, do poslednjeg dana života. Slava mu

I bojim se da je bio u pravu, da ce tako i biti. 

On 10. 5. 2024. at 12:03, ljuttko said:

Andrej kaže da je zadnjeg dana dao 3 intervjua, video se sa Bodom Ramelovom, premijerom Tiringije s kojm je bio i lični prijatelj, pre toga obavio sve zašto je i bio u poseti Nemačkoj i ostalo je samo da odu na njegove omiljene palačinke i na avion za Beograd.

Onda je Ivan,, koji nikada nigde nije kasnio, zakasnio na doručak i Andrej je otišao u apartman da vidi zašto kasni.

Nesto mi se izmesalo mozda ali da njega neka nacisticka olos nije verbalno napadala ili cak i fizicki pre nekoliko godina?

Screenshot2024-05-15at12_01_41.png.e6afb51d5d91baca00bfd8f0cb3d6819.png

baš čitam prvu kolekciju koju je izdala, ples srećnih senki, dominirala je od samog starta.

• 1 month later...

PUM

secam se na kucnoj  biblioteci kad sam bio djecarac je stajala knjiga ismaila kadarea " general mrtve vojske"

to mi je bio a i dan danas nekakav strasan naslov slicno kao i hese " stepski vuk" ali general mrtve vojske..

sad procitah da je iz istog grada kao i enver hodza. djirokastra, na jugu. u planinama

kakva dva razlicita coveka rodjena u istom mestu. 

Odlična knjiga. Samo sam to čitala

Fenomenalan je General.

Dobra je i Palata snova, samizdat je izdao nju i još jednu knjigu eseja/razgovora i mislim da nema na srpskom drugih njegovih knjiga.

Bio je neki tvrdi povez, sećam se i covera, al ne mogu da porodim naslov.

O Skenderbegu i turskim nasrtajima na Kroju.

Sad vidim na Kupindu, nisam naletao ranije, verovatno je Tvrđava u pitanju

Tvrdjava-Ismail-Kadare_slika_L_154590705.jpg.5efc689e8c2b13af1c29f61fac83a489.jpg

prava je misterija kako kadare nikada nije dobio nobelovu nagradu

zaslužio je onoliko, ali albanski pisac.