Jump to content
IGNORED

ABA Liga

adasevic

Recommended Posts

Posted
17 hours ago, Borca said:

Antonio Vrankovic potpisao ugovor sa Cibonom.

Ima li veze sa Stojkom?

Posted
1 hour ago, nahbar said:

Ima li veze sa Stojkom?

Sin. 

• +1 2
  • 2 weeks later...
Posted

Otkuda Partizanu pare za sva ova pojacanja , dovode se NBA igraci, dobri  igraci iz  evropske kosarke, strucni stab koji je mozda i najskuplji u celo Evropi  , svi  pricaju da  lord Vucic zeli da ugasi Partizan , a ovaj izgleda  utukao neverovatnu kolicinu novca u klub:dry:

Posted

Savetovali su ga da pred izbore, ozlojedi vecinsko cigansko biracko telo sipajuci milione u omrazenog rivala. Suska se da ga umesto onih izraelaca, vec neko vreme savetuje profesor boldrik licno

• Haha 1
  • Hvala 1
Posted
11 hours ago, Micko8 said:

Otkuda Partizanu pare za sva ova pojacanja , dovode se NBA igraci, dobri  igraci iz  evropske kosarke, strucni stab koji je mozda i najskuplji u celo Evropi  , svi  pricaju da  lord Vucic zeli da ugasi Partizan , a ovaj izgleda  utukao neverovatnu kolicinu novca u klub:dry:

Usao privatni kapital benevolentnih srpskih biznismena, ljubitelja kosarke, koji su, odusevljeni povratkom Obradovica u srpsku kosarku, resili da deo svog posteno stecenog bogatstva potrose na 1 Instituciju™. Move along, nothing to see here.:D

Posted

+ hoće da se reše dr nebojše

Posted (edited)

Igokea poslala zahtev da se plej-of igra sa 8 timova

https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2021&mm=08&dd=19&nav_id=1909241

Ako me sećanje ne vara, mislim da je ovo već bilo u ABA.....nešto mi u memoriji ostalo kako smo igrali sa Bosnom u 1/4 finala, možda baš u Sarajevu

edit.

da, bilo je

Прву од својих пет везаних титула Партизан осваја у сезони 2006/07. Те сезоне се на завршници играо плеј-оф у којем су учестовали осам најбоље пласираних екипа из регуларног дела сезоне. Четвртфиналне, полуфиналне и финалне играле су се до две добијене утакмице. Такође, у септембру 2006. лига је потписала спонзорски уговор са Новом љубљанском банком и променила назив у НЛБ лига. Нова промена у формату завршнице је уследила већ следеће сезоне комбинацијом плеј-офа и фајнал-фора у завршници. Осам најбоље пласираних тимова је у четвртфиналу играло серије до две добијене утакмице, а победници тих серија за титулу су се борили на класичном фајнал-фору, али је наредне сезоне укинут плеј-оф у четвртфиналу и систем такмичења враћен на првобитни. Фајнал-фор се играо одмах након регуларног дела сезоне. Овај систем остао је на снази све до сезоне 2014-15.

Edited by Ted
  • +1 1
Posted

Nije loša ideja, mada evropska košarka voli fajnal-for

Posted

ako se povećava broj tekmi i obaveza, onda bi to bilo problematično sa aspekta klubova koji igraju Evropu. Zvezda igra ovu gigantsku EL, mi ćemo igrati novi gigantski EK, a ne samo mi već i Budućnost i Cedevita.....Mornar čini mi se da igra FIBA LŠ. a posle toga mora da se igra i mučena KLS, plus pauza za kup u vreme kad mu nije. previše takmičenja i utakmica da bi se još dodavalo

nije loša ideja, ali mislim da je sada kasno za tako nešto, možda da usvoje da se to igra od sezone 22/23.....ali opet ostaje problem sa terminima

Posted

8 u plej of treba da ide zarad takimicarske drazi za klubove iz donjeg doma. imali bi motiv da se bore za nesto, pa su postigli uspeh jer su usli u plej of i tu odigrali protiv zvezde, partizana, buducnosti... jos 2-3 takmicarske utakmice koje tim klubovima i igracima dizu rejting. ovako, potpuno je nebitno da li si peti ili dvanaesti, nikakva razlika.

Posted

pa nije, osam u plej of, ispada samo jedan, jedan ide u baraz, bice cak cetiri kluba koji nece zakaciti nista od toga, a svi ce se boriti za nesto.