nisam ja Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 šta kažu za antirefleks sloj što žika ganja na ovim običnim ćorama? :misko:
zoki Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 Nakon Daška i Mlađe jutros, premotao i pogledao iako nisam ni pomišljao.. Prvi put da se oko nečega ne slažem sa njima :) Daću im šansu još jednu epizodu.. Radijator u Bjelinoj kancelariji su baš mogli da sklone ili je pre 100 godina bilo centralno [emoji38]
jorma shparga Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 S obzirom da se ovde pre 500+ godina jelo escajgom (zlatnim) sasvim je OK da je 20-tih bilo centralnog...
namenski Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 Radijator u Bjelinoj kancelariji su baš mogli da sklone ili je pre 100 godina bilo centralno [emoji38] Bilo bogami. I bili radijatori pravi, predratni...
kud u maglu Simoviću Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 nego de su ti istoričari da pojasne ovo kabadahisanje kozaka u međuratnom beogradu/srbiji
Frank Pembleton Posted October 23, 2017 Author Posted October 23, 2017 To i mom ortaku "zapalo za oči" kad sam ga pitao na šta je ličilo... ....shit has hit the fan...
Zen Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 nego de su ti istoričari da pojasne ovo kabadahisanje kozaka u međuratnom beogradu/srbiji Kozaci jesu kabadahisali, a zauzvrat "beli" su napravili skoro sve značajnije zgrade u Beogradu, plus uticali na slikarstvo, nauku itd u tih petnaestak godina. Vrangel je umro u Briselu a ostavio je u amanet da bude sahranjen u Beogradu (u ruskoj crkvi) što je naknadno i učinjeno.
*edited by mod Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 Meni je prva epizoda i vise nego dobra posto sam imao blago nikakava ocekivanja. Lepo izgleda, nazire se neka prica i zaplet i bar u ovih prvih sat ipo nisu preterano razvlacili. Sad ko hoce moze da trazi dlake u jajetu u vidu da li su bile naocare, da li je pesma iz kafane napisane te godine i da li je general imao bas takve brkove ali to je bas vrhunski nitpicking. Doduse moram da priznam da me sjajno zabavljaju vapaji ljubitelja staaaaaaaaarog Beograda kako eto ispade da su svi u Srbiji tada bili secikese, zavisnici od opijuma i kurve i kurvari. Plus pederi a toga se zna da nije bilo u staro dobro vreme.
Ardian Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 Meni je prva epizoda i vise nego dobra posto sam imao blago nikakava ocekivanja. Lepo izgleda, nazire se neka prica i zaplet i bar u ovih prvih sat ipo nisu preterano razvlacili. Sad ko hoce moze da trazi dlake u jajetu u vidu da li su bile naocare, da li je pesma iz kafane napisane te godine i da li je general imao bas takve brkove ali to je bas vrhunski nitpicking. +1
namenski Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 Kozaci jesu kabadahisali, a zauzvrat "beli" su napravili skoro sve značajnije zgrade u Beogradu, plus uticali na slikarstvo, nauku itd u tih petnaestak godina. Vrangel je umro u Briselu a ostavio je u amanet da bude sahranjen u Beogradu (u ruskoj crkvi) što je naknadno i učinjeno. Bas zauzvrat? :) Nije da nisu uticali, ali bas da su napravili skoro sve znacajnije zgrade u Beogradu nece biti: (pre)naglasavanje znacaja i uticaja belih emigranata iz Rusije pocelo je sa novokomponovanim antikomunizmom 90-ih, u sklopu tvrdnje da su crveni iz Rusije proterali - ako nisu vec pobili - sve sto je vredelo. Kralj Aleksandar i drzava mu ih jesu prihvatili i legalizovali im status u broju iznad evropskog proseka, ali im - recimo - nisu dozvolili pristup u vojsku i jos po nesto od drzavnih institucija, a sudbina ruskih belih emigranata, osim nekolicine visokokvalifikovanih strucnjaka, spada u verovatno najtragicnije i najtuznije sudbine zabelezene ne samo na ovim prostorima. Terani od nemila do nedraga, kao ucitelji ili geometri po danas nezamislivo vukojebinastim podrucjima ondasnje Jugoslavije, cesto izlozeni nerazumevanju i podsmehu sredine koja je znala da se zestoko sprda sa bivsim carskim pukovnicima, sitnu ribu da ne pominjemo, od logora na Galipolju pa sve do Pariza... I, Vrangel nije umro u Briselu, barem ne prirodnom smrcu: skoro je sigurno da su mu doakali crveni i to preko - batlerovog brata.
ToniAdams Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 daj ne zajebavajte, buckuris najobicniji, sve tu ima, i bw empire, i piki blajndersi, i tabu, cak i red dead redemption.
Sestre Bronte Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 Bilo bogami. I bili radijatori pravi, predratni... bilo je već i u XIX veku
francuski sobar Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 nego de su ti istoričari da pojasne ovo kabadahisanje kozaka u međuratnom beogradu/srbiji U Dečanskoj bila klub kockarnica i pušionica opijuma sve sa kozacima, belim ruskinjama i domaćim đet setom tada. Političari, pisci advokati a ne boranija ko sad. Nisam gledo a nema na youtube, kad je repriza?
Lena Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 Evo ima ovde: https://filmovitica.com/senke-nad-balkanom-1-epizoda/
Recommended Posts