Jump to content
IGNORED

Domaće serije i prepevi

Frank Pembleton

Recommended Posts

Posted

šta kažu za antirefleks sloj što žika ganja na ovim običnim ćorama?  :misko:

Posted

Nakon Daška i Mlađe jutros, premotao i pogledao iako nisam ni pomišljao.. Prvi put da se oko nečega ne slažem sa njima :) Daću im šansu još jednu epizodu..

Radijator u Bjelinoj kancelariji su baš mogli da sklone ili je pre 100 godina bilo centralno [emoji38]

Posted

S obzirom da se ovde pre 500+ godina jelo escajgom (zlatnim) sasvim je OK da je 20-tih bilo centralnog...

Posted

Radijator u Bjelinoj kancelariji su baš mogli da sklone ili je pre 100 godina bilo centralno [emoji38]

Bilo bogami.

I bili radijatori pravi, predratni... :fantom:

Posted

nego de su ti istoričari da pojasne ovo kabadahisanje kozaka u međuratnom beogradu/srbiji

Posted

To i mom ortaku "zapalo za oči" kad sam ga pitao na šta je ličilo...

....shit has hit the fan...

Posted

nego de su ti istoričari da pojasne ovo kabadahisanje kozaka u međuratnom beogradu/srbiji

Kozaci jesu kabadahisali, a zauzvrat "beli" su napravili skoro sve značajnije zgrade u Beogradu, plus uticali na slikarstvo, nauku itd u tih petnaestak godina. Vrangel je umro u Briselu a ostavio je u amanet da bude sahranjen u Beogradu (u ruskoj crkvi) što je naknadno i učinjeno.

Posted

Meni je prva epizoda i vise nego dobra posto sam imao blago nikakava ocekivanja. Lepo izgleda, nazire se neka prica i zaplet i bar u ovih prvih sat ipo nisu preterano razvlacili.

Sad ko hoce moze da trazi dlake u jajetu u vidu da li su bile naocare, da li je pesma iz kafane napisane te godine i da li je general imao bas takve brkove ali to je bas vrhunski nitpicking. Doduse moram da priznam da me sjajno zabavljaju vapaji ljubitelja staaaaaaaaarog Beograda kako eto ispade da su svi u Srbiji tada bili secikese, zavisnici od opijuma i kurve i kurvari. Plus pederi a toga se zna da nije bilo u staro dobro vreme.

Posted

Meni je prva epizoda i vise nego dobra posto sam imao blago nikakava ocekivanja. Lepo izgleda, nazire se neka prica i zaplet i bar u ovih prvih sat ipo nisu preterano razvlacili.

Sad ko hoce moze da trazi dlake u jajetu u vidu da li su bile naocare, da li je pesma iz kafane napisane te godine i da li je general imao bas takve brkove ali to je bas vrhunski nitpicking.

+1

Posted

Kozaci jesu kabadahisali, a zauzvrat "beli" su napravili skoro sve značajnije zgrade u Beogradu, plus uticali na slikarstvo, nauku itd u tih petnaestak godina. Vrangel je umro u Briselu a ostavio je u amanet da bude sahranjen u Beogradu (u ruskoj crkvi) što je naknadno i učinjeno.

Bas zauzvrat?  :)

Nije da nisu uticali, ali bas da su napravili skoro sve znacajnije zgrade u Beogradu nece biti: (pre)naglasavanje znacaja i uticaja belih emigranata iz Rusije pocelo je sa novokomponovanim antikomunizmom 90-ih, u sklopu tvrdnje da su crveni iz Rusije proterali - ako nisu vec pobili - sve sto je vredelo.

Kralj Aleksandar i drzava mu ih jesu prihvatili i legalizovali im status u broju iznad evropskog proseka, ali im - recimo - nisu dozvolili pristup u vojsku i jos po nesto od drzavnih institucija, a sudbina ruskih belih emigranata, osim nekolicine visokokvalifikovanih strucnjaka, spada u verovatno najtragicnije i najtuznije sudbine zabelezene ne samo na ovim prostorima.

Terani od nemila do nedraga, kao ucitelji ili geometri po danas nezamislivo vukojebinastim podrucjima ondasnje Jugoslavije, cesto izlozeni nerazumevanju i podsmehu sredine koja je znala da se zestoko sprda sa bivsim carskim pukovnicima, sitnu ribu da ne pominjemo, od logora na Galipolju pa sve do Pariza...

beli_01.jpg

beli_02.jpg

I, Vrangel nije umro u Briselu, barem ne prirodnom smrcu: skoro je sigurno da su mu doakali crveni i to preko - batlerovog brata. 

Posted

daj ne zajebavajte, buckuris najobicniji, sve tu ima, i bw empire, i piki blajndersi, i tabu, cak i red dead redemption. 

Posted

Bilo bogami.

I bili radijatori pravi, predratni... :fantom:

bilo je već i u XIX veku

Posted

U Dečanskoj bila klub kockarnica i pušionica opijuma sve sa kozacima, belim ruskinjama i domaćim đet setom tada. Političari, pisci advokati a ne boranija ko sad.

Nisam gledo a nema na youtube, kad je repriza?