Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedna mapa govori vise od riječi

Featured Replies

na ovoj roze tabeli nedostaje island.

8,8m /400h = 22

• Replies 6.3k
  • Views 593.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• Moj bivši šef belgijanac je često ponavljao da je bog izbalansirao tu predivnu zemlju (mora, planine, blagorodno zemljište) tako što je stvorio francuze.

Posted Images

11 hours ago, đorđe geprat said:

jel' tačno ili je legenda da onaj ko je doneo rusku zastavu srbiju nije zapamtio šta je gore a šta dole pa je propala ideja da srpska zastava bude kao ruska?

U to vreme se vrtelo dosta zastava. Prethodno su ustanici imali dosta razlictih zastava.

Najvise se koristila zastava identicna ruskoj i slicna francuskoj(samo su crveno i plavo polje zamenjeni u odnosu na francusku)

Osmanlije su dozvolile danasnju zastavu 1835 tj. dozvolile plovidnu srpskih broodva sa rasporedom crveno-plavo-belo. to je prvo bila trgovacka zastava. U narodu se pricalo da su je Turci namerno okrenuli da ne bude kao ruska.

Njujorker kaze da su se Osmanlije bunile protiv zastave u rasporedu koji podseca na Francusku, jesu, ali se bunio i Bec. I razlog jeste tacan, suvise ih je podsecalo na Franucsku revoluciju u kojoj je pobijena monarhija, aristokratija, rimokatolicko svestentsvo. Dobro su naslutili.

Treba reci da u Dubrovniku 13. veka postoji spis da je zastava kralja Stefana Vladislava, bila crvena i plava, bez bele.

Ali su crvena, plava i bela boja panslovenske boje, zato tu kombinaciju boja ima dosta slovenskih zemalja a jugoslovenska trobojka, u resporedu plavo-belo-crveno je bila univerzalna panslovenska zastava usvojena na Panslovenskom kongresu u Pragu 1848.

Edited by Emerald

7 hours ago, bags said:

Europe_Biggest_Hubs_for_Tourism_SITE.webp

Tabele

Screenshot 2026-05-19 at 15.21.24.png

Screenshot 2026-05-19 at 15.22.52.png

Screenshot 2026-05-19 at 15.23.23.png

Screenshot 2026-05-19 at 15.23.45.png

Da li je tacan podatak za Svajcarsku?

Nesto mi je to malo ako se poredi sa susednom Austrijom

Pitanje je na osnovu cega se noćenja evidentiraju, tu ima mnogo i sive ekonomije...

4 hours ago, mlatko said:

Pitanje je na osnovu cega se noćenja evidentiraju, tu ima mnogo i sive ekonomije...

to. i, kada su meni dolazili stranci u goste, samo jednom smo otišli da prijavimo holanđane. slovence, kanađane i 2 puta holanđane, nismo. holanđani i slovenci nas nisu prijavljivali..

ovo su, izgleda samo pokazatelji u hotelskim i sličnim objektima. letovanja, zimovanja, turističke ture.

Edited by đorđe geprat

Može da bude evidencija po prelasku granice, obzirom da mi imamo granicu a ne ko ovi EU paceri dry

Inače, Švajcarska, ono na osnovu ličnog iskustva, nema turista. Cene svega nenormalne. A i oni kao da ni ne pokušavaju da privuku turiste. Jednom prilikom sam u Cirihu tek na vratima muzeja skontao da je u toku neka specijalna postavka Pikasa, plus da već imaju Monea, itd. U Italiji bi pilo grada bilo izlepljeno plakatima na tu temu. Švajarcima očigledno prihod od turizma ne treba, a opravdano ih smara da se još i cimaju sa hordama turista.

Edit Naopako loše promašio

Edited by Desmond Bojčinski

Можда је графика на којој је ‎мапа и ‎текст који гласи „‎Ethnic composition of Taiwan 그바리u까 In In1680: 1680: In 2017: حه Indigenous Formosans (Austronesians) Han Chinese New immigrants 2.2% Han chinese 95.4% 4% Formosans 2.4% *There are tiny indigenous minorities living the west, however htpsmaaeete unrecognised by th state, and ther ren't official numbers aboutthem them.‎“‎‎

3ca825150a877877.jpg

De su bolan Bosanci?

43 minutes ago, Lancia said:

De su bolan Bosanci?

Na verskoj karti... )

AU je muslimane vodila kao Srbe i Hrvate muslimanske veroispovesti...

A i Srebe i Hrvate su uglavnom gledali isto, sa visine...

4 minutes ago, radisa said:

Na verskoj karti... )

AU je muslimane vodila kao Srbe i Hrvate muslimanske veroispovesti...

A i Srebe i Hrvate su uglavnom gledali isto, sa visine...

A mi izmesali kasnije karte, da se ne zna dal smo vodili verski, nacionalisticki, ideoloski ili gradjanski rat D

Iskreno me iznenadila Bosna

ji6z8xj6413h1.jpeg

FB_IMG_1779576171467.jpg

Možda je već bilo, al sam bio pjan

6 hours ago, Engineer said:

3ca825150a877877.jpg

bilo bi mi jasnije da su ucrtane sadašnje granice EX_YU država prema It, Au, Hu, Ro