May 19May 19 11 hours ago, đorđe geprat said:jel' tačno ili je legenda da onaj ko je doneo rusku zastavu srbiju nije zapamtio šta je gore a šta dole pa je propala ideja da srpska zastava bude kao ruska?U to vreme se vrtelo dosta zastava. Prethodno su ustanici imali dosta razlictih zastava.Najvise se koristila zastava identicna ruskoj i slicna francuskoj(samo su crveno i plavo polje zamenjeni u odnosu na francusku)Osmanlije su dozvolile danasnju zastavu 1835 tj. dozvolile plovidnu srpskih broodva sa rasporedom crveno-plavo-belo. to je prvo bila trgovacka zastava. U narodu se pricalo da su je Turci namerno okrenuli da ne bude kao ruska.Njujorker kaze da su se Osmanlije bunile protiv zastave u rasporedu koji podseca na Francusku, jesu, ali se bunio i Bec. I razlog jeste tacan, suvise ih je podsecalo na Franucsku revoluciju u kojoj je pobijena monarhija, aristokratija, rimokatolicko svestentsvo. Dobro su naslutili.Treba reci da u Dubrovniku 13. veka postoji spis da je zastava kralja Stefana Vladislava, bila crvena i plava, bez bele.Ali su crvena, plava i bela boja panslovenske boje, zato tu kombinaciju boja ima dosta slovenskih zemalja a jugoslovenska trobojka, u resporedu plavo-belo-crveno je bila univerzalna panslovenska zastava usvojena na Panslovenskom kongresu u Pragu 1848. Edited May 19May 19 by Emerald
May 19May 19 7 hours ago, bags said:TabeleDa li je tacan podatak za Svajcarsku?Nesto mi je to malo ako se poredi sa susednom Austrijom
May 20May 20 4 hours ago, mlatko said:Pitanje je na osnovu cega se noćenja evidentiraju, tu ima mnogo i sive ekonomije...to. i, kada su meni dolazili stranci u goste, samo jednom smo otišli da prijavimo holanđane. slovence, kanađane i 2 puta holanđane, nismo. holanđani i slovenci nas nisu prijavljivali..ovo su, izgleda samo pokazatelji u hotelskim i sličnim objektima. letovanja, zimovanja, turističke ture. Edited May 20May 20 by đorđe geprat
May 21May 21 Može da bude evidencija po prelasku granice, obzirom da mi imamo granicu a ne ko ovi EU paceri Inače, Švajcarska, ono na osnovu ličnog iskustva, nema turista. Cene svega nenormalne. A i oni kao da ni ne pokušavaju da privuku turiste. Jednom prilikom sam u Cirihu tek na vratima muzeja skontao da je u toku neka specijalna postavka Pikasa, plus da već imaju Monea, itd. U Italiji bi pilo grada bilo izlepljeno plakatima na tu temu. Švajarcima očigledno prihod od turizma ne treba, a opravdano ih smara da se još i cimaju sa hordama turista.
May 24May 24 43 minutes ago, Lancia said:De su bolan Bosanci?Na verskoj karti... AU je muslimane vodila kao Srbe i Hrvate muslimanske veroispovesti...A i Srebe i Hrvate su uglavnom gledali isto, sa visine...
May 24May 24 4 minutes ago, radisa said:Na verskoj karti... AU je muslimane vodila kao Srbe i Hrvate muslimanske veroispovesti...A i Srebe i Hrvate su uglavnom gledali isto, sa visine...A mi izmesali kasnije karte, da se ne zna dal smo vodili verski, nacionalisticki, ideoloski ili gradjanski rat
May 24May 24 6 hours ago, Engineer said:bilo bi mi jasnije da su ucrtane sadašnje granice EX_YU država prema It, Au, Hu, Ro