Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedna mapa govori vise od riječi

Featured Replies

Imaju, ali obično nije ona koja se podrazumevano koristi npr. na raznim takmičenjima kao kod nas.

Štaviše, u Nemačkoj i Poljskoj na zgradama parlamenta stoje zastave bez grba.

pBAljbW.jpeg

fvxMMkI.jpeg

• Replies 6.3k
  • Views 593.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• Moj bivši šef belgijanac je često ponavljao da je bog izbalansirao tu predivnu zemlju (mora, planine, blagorodno zemljište) tako što je stvorio francuze.

Posted Images

I kod nas je to pravilo. Državna zastava samo za pratnike

Poljaci i Nemci ne stavljaju grb na zastsve osim u izuzecima. Pogledati sportska takmicenja

Hrvati su stavili grb jer im se trobojka poklapa sa holandakom zastavom.

Nije stvar da li se -“stavlja” grb ili ne, nego da postoje dve verzije zastava - narodna i državna - bez grba i sa njim.

Tako je i kod nas i u mnogim drugim zemljama.

to su dve zastave koje stoje iza brnabe u parlamentu?

40 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Nije stvar da li se -“stavlja” grb ili ne, nego da postoje dve verzije zastava - narodna i državna - bez grba i sa njim.

Tako je i kod nas i u mnogim drugim zemljama.

Slazem se ali mi zastavu sa grbom stavljamo gde drugi ne stavljaju. A za tim nema potrebe jer je nasa trobojka jedinstvena po bojama I rasporedu istih.

Pogledajmo Madjarsku I Bugarsku, te zemlje imaju zastave sa grbom Ali se npr. na sportskim takmicenjima stavlja trobojka bez grba.

23 minutes ago, Emerald said:

Slazem se ali mi zastavu sa grbom stavljamo gde drugi ne stavljaju. A za tim nema potrebe jer je nasa trobojka jedinstvena po bojama I rasporedu istih.

Pogledajmo Madjarsku I Bugarsku, te zemlje imaju zastave sa grbom Ali se npr. na sportskim takmicenjima stavlja trobojka bez grba.

Нашим људима се више допада застава са грбом него она без и зато је неисправно користе.

1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Нашим људима се више допада застава са грбом него она без и зато је неисправно користе.

tru, grbovanje je snažno u nas, mada verovatno misle za ocila da su četiri s

Jedino što mi nije jasno je zašto nismo izabrali marš na drinu za himnu kad se biralo... ja sam mojima rekao da glasaju za to, kad već nema Oj Srbijo, koja je zapravo za tu Srbiju najidealnija himna.

6 minutes ago, Vapad said:

tru, grbovanje je snažno u nas, mada verovatno misle za ocila da su četiri s

Jedino što mi nije jasno je zašto nismo izabrali marš na drinu za himnu kad se biralo... ja sam mojima rekao da glasaju za to, kad već nema Oj Srbijo, koja je zapravo za tu Srbiju najidealnija himna.

Izvinjavam se ali samo Hej Sloveni je bila i bice moja himna D Za Srbiju vezujem Tamo Daleko, to mi je nekako najpatriotskija pesma. Znam, nije za himnu...

Inace od ne-himni koje bi bile idealne himne, za UK bi ova pala ko budali samar:

2 hours ago, Hamlet Strašni said:

Mislis "nase vlasti". Postoji razlog zasto zemlje ne nabacuju na zastavu sve ako ne moraju. Kada je smanjis pola zastave izgleda kao mrlja, jedan primer.

Sto se tice grbova, Zapad ima fetis na to i daleko duzu tradiciju od Srbije pa Englezi nisu stavili na zastavu Sv. Djordja tri lava a mogli su, nesto tako postoji kod unionistcke zastave Sev. Irske, kako bi se razlikovala od Engleske.

Ali da ne kvarimo ugudjaj, ako je vama lepo i meni je.

9 hours ago, Ayatollah said:

1779000534136?e=1780531200&v=beta&t=At8czJ7cTxhT20EgLByaWU0rt-MSHpKfbEDsi-5Rrxo

Ju, sto je ruzna ova treca

Ova Paragvaj zastava najbolja.

jel' tačno ili je legenda da onaj ko je doneo rusku zastavu srbiju nije zapamtio šta je gore a šta dole pa je propala ideja da srpska zastava bude kao ruska?

naravno da nije. raspored boja na zastavi diktirale su velike sile, pre svega turska, jer ih je prethodni previse podsecao na republikansku francusku (po njima ista zastava samo oborena na dole za 90 stepeni), u kojoj se dogodila krvava revolucija samo koju deceniju pre. usput je i ukinut Ustav, jedan od najliberalnijih u svetu tog vremena, radjen po ugledu na nesto stariji Belgijski, da bi potom bio Srbiji "darovan" tzv. Turski Ustav, na radost Kodze Milosa, jeri su mu vracena despotska ovlascenja, koji je i najdugovecniji nas Ustav i dan danas.

Europe_Biggest_Hubs_for_Tourism_SITE.webp

Tabele

Screenshot 2026-05-19 at 15.21.24.png

Screenshot 2026-05-19 at 15.22.52.png

Screenshot 2026-05-19 at 15.23.23.png

Screenshot 2026-05-19 at 15.23.45.png