Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Posted

Živi oni bili i neka crtaju još trista godina ali mogli bi na nekom buvljaku da pazare makar polovan smisao za humor.

ne razumeš ti beowle taj istančani, rafinirani i kritički prodinstan humor/kritiku :nobles:

ovi nazdravljaju životu a ovi drugi samo za smrt znaju.... ajd sad, smej se :fantom:

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

^^^ Nisam siguran da je ovo dobar prevod - ja bih pre rekao:

Oni imaju oruzje.

Ko ih sisa. Mi imamo sampanjac!

da, to je to

Posted (edited)

Pa, dobro, ovaj facebook nalog je patetican i nepodnosljivo vonja na "a sta ste vi nama radili" fazon ali tesko da je ovde bilo sta od iznetog netacno.

Sto se tice toga ko joj je trazio da se izvini, da li zaista ovde ima bilo koga ko veruje da u Evropi ne postoje milioni i milioni onih koji u teroristickim napadima u Parizu vide formulu "ovo su bili muslimani a znamo da su svi muslimani isti"?

pa sta i da je par miliona to je jedan procenat evropske populacije, a ona adresira ceo zapad

Edited by Krošek
Posted

ne razumeš ti beowle taj istančani, rafinirani i kritički prodinstan humor/kritiku :nobles:

ovi nazdravljaju životu a ovi drugi samo za smrt znaju.... ajd sad, smej se :fantom:

Nema šanse da se smejem ali kao što rekoh, neka ljudi crtaju. I loše karikature imaju i treba da imaju svoju publiku.

Posted

posto se sampanjac ne pije na rok koncertima a ujedno simbol hedonizma, jasno je da je to namerno odabran simbol i da je poruka da je zapad dekadentan

Posted

We did see that he had been radicalised, at least in part. But not so much

deluje ko dobar centaršut za hellu.

Posted

pa sta i da je par miliona to je jedan procenat evropske populacije, a ona adresira ceo zapad

Muceni zapad, sta ga je snaslo. :cry: Odakle ti znas sa cim se ona suocavala poslednjih dana? Kad je Breivik napravio onaj pokolj u Oslu, od trenutka kada je pukla prva bomba pa dok nije objavljeno da je u pitanju etnicki Norvezanin, za ciglo sat vremena bilo je oko 70 napada na raznorazne "nebelokosce". Za sat vremena. U Norveskoj.

Bilo bi mnogo pametnije zameniti taj odbranaski stav analizom toga zasto se i obrazovaniji, adaptiraniji i integrisaniji muslimani u Evropi osecaju ovako kako se oseca ova zena/devojka/stagod. Znamo mi svi da je uvek taj "jedan posto" (daleko je to od jedan posto ali hajde da ne ulazim u tu pricu) onaj koji devojci srecu kvari, nema potrebe da se bavimo opstim mestima. Nama u ovom trenutku treba strategija kako da i kod "nas" i kod "njih" jedan posto ne naraste na dva posto a, koliko vidim, tera se u skroz drugom pravcu, histerija raste li raste. Problem islamskog terorizma u Evropi se sustinski resava na Bliskom Istoku, kako ga resavamo toliko ga i imamo.

Posted

zapad jeste mucen i nema sumnje da ga je nesto snaslo. ubijanje, sejanje straha, to je mucenje celih naroda

mnogi ljudi se plase muslimana, zaziru od njih, ne vole ih, ali koliko ljudi stvarno ima takav sjeban sklop u glavi da ce kriviti tu neku devojku i reci joj "izvini se"?

mozda ce joj dobaciti nesto na ulici kada bude prolazila sa burkom, ali stvarno da ce joj to reci, bice malo tezi slucaj.

ne znam...mozda ima i par miliona takvih, sigurno su hiljade i hiljade vec ispoljile takvo razmisljanje na internetu, ali je li to razlog da covek stavlja sebe u prvi plan i predstavlja zrtvom kada postoje istinske, totalne zrtve necega sto je jos mnogo puta gore cak i od tog "izvini se" mentaliteta, a sto muci ujedno i zapad i istok i sto ima jasno lice i naziv?

Posted

Muceni zapad, sta ga je snaslo. :cry: Odakle ti znas sa cim se ona suocavala poslednjih dana? Kad je Breivik napravio onaj pokolj u Oslu, od trenutka kada je pukla prva bomba pa dok nije objavljeno da je u pitanju etnicki Norvezanin, za ciglo sat vremena bilo je oko 70 napada na raznorazne "nebelokosce". Za sat vremena. U Norveskoj.

Ko(nj) bi se tome nadao?? Od rodjenih™ Norvezana u Norveshkoj... Ipak je - ne moze se (po)reci - najjaci onaj siroma Sik(h) sto je najeb@o posle 9/11 napada... Im'o covek turban...

Posted (edited)

zapad jeste mucen i nema sumnje da ga je nesto snaslo. ubijanje, sejanje straha, to je mucenje celih naroda

mnogi ljudi se plase muslimana, zaziru od njih, ne vole ih, ali koliko ljudi stvarno ima takav sjeban sklop u glavi da ce kriviti tu neku devojku i reci joj "izvini se"?

mozda ce joj dobaciti nesto na ulici kada bude prolazila sa burkom, ali stvarno da ce joj to reci, bice malo tezi slucaj.

ne znam...mozda ima i par miliona takvih, sigurno su hiljade i hiljade vec ispoljile takvo razmisljanje na internetu, ali je li to razlog da covek stavlja sebe u prvi plan i predstavlja zrtvom kada postoje istinske, totalne zrtve necega sto je jos mnogo puta gore cak i od tog "izvini se" mentaliteta, a sto muci ujedno i zapad i istok i sto ima jasno lice i naziv?

Ma, nije to bitno, samo sam malo spekulisao o mogucim razlozima da se napise jedan ovakav nalog jer ne kapiram zasto drvlje i kamenje na jedan, u sustini tacan, iako nepotrebno patetican tekst. U ratovima ima zrtava, what else is new. To sto je neko mislio da se ratovi mogu voditi politikom "no body bags" ne znaci da je u pravu, samo znaci da je zastitio vojnu operativu a svoje neduzno civilno stanovnistvo.izlozio potencijalnoj tragediji. U ovom trenutku uopste ne vidim nikakvo dobro resenje, stavise, ocekujem dalju radikalizaciju i zbog toga je za mene ovaj nalog izuzetno indikativan. Zatucanih radikala je uvek bilo i uvek ce ih biti, pravi problem je kad im se daje municija argumentima koji i kod normalnih ljudi prizivaju odredjena pitanja.

A ta zrtvometrija je uvek bila prazna prica. Svako ima pravo da se oseca zrtvom onoliko koliko joj je stete ucinjeno, to sa drugim zrtvama nema veze.

Edited by harper
Posted

Ko(nj) bi se tome nadao?? Od rodjenih™ Norvezana u Norveshkoj... Ipak je - ne moze se (po)reci - najjaci onaj siroma Sik(h) sto je najeb@o posle 9/11 napada... Im'o covek turban...

Norveska je izuzetno tolerantno drustvo, sigurno najtolerantnije od svakog sa kojim sam dosao u kontakt. Upravo sam upotrebio taj primer zbog toga da bih pokazao koliko je malo potrebno da se rasiri histerija cak i u takvim drustvima.

Posted

Norveska je izuzetno tolerantno drustvo, sigurno najtolerantnije od svakog sa kojim sam dosao u kontakt. Upravo sam upotrebio taj primer zbog toga da bih pokazao koliko je malo potrebno da se rasiri histerija cak i u takvim drustvima.

+1

Niko nije imun, ma koliko izgledao na prvi/drugi pogled.

Posted

meni je oko ovog posta najodvratnije sto je uklonjen od strane fejsbuka sa obrazlozenjem "violence of the facebook community standards"

tako da podrzavam svako sherovanje.

Posted

имамо и сад пример спаљивања џамије у канади

• Create New...