Jumanji Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 (edited) Minijaturni, samo za [mention=1278]Ras[/mention] a 🧐 Edited July 18, 2021 by Jumanji
Jumanji Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Pa kreneš u rano proleće, a i sada sta fali, imaš ga svuda, taman.Sta ti je to fino sa patlidzanom, bluk, peršun, sigurmo mulje i...
Ras Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 (edited) Samo to što si pobrojala. Kada pečem, volim da stavim puter ispod svakog komada patlidžana. Osim soli i bibera često koristim i papriku, možda se vidi koncentrisana na nekim komadima. Edited July 18, 2021 by Ras 1
ivy Posted July 27, 2021 Posted July 27, 2021 evo i mojih papricica sa balkona...kasno smo ih posadili ali su rodile kao lude,nemam pojma koje je sorta ali ce ih biti gomila sadila sam ih u zardinjere,po tri u jednu a imamo 4 zardinjere bosiljak mi je uspeo,persun je umro..ruzmarin se muci a od 7 strukova paradajza smo ubrali 4 komada ploda i imamo jos jedan ceri koji kao nesto jos i radja ali mrsavo.. 3
kipo Posted July 27, 2021 Posted July 27, 2021 Evo su moje koje su prezivile turbulentno proljece i nekoliko selidbi. Cayenne long slim (opasna), serano i (mislim) ljubicasti halapenjo. Ova 4. je misterija. Samo serano je u plasteniku, ostale vani presadjene nekad u maju. 1
ivy Posted August 7, 2021 Posted August 7, 2021 koliko papricice mogu da stoje u frizideru? ili kako da ih skladistim? posto,za sada, sazrevaju jedna po jedna kako da ih skladistim da skupim neku kolicinu zajedno? i sta da kazem mami da radi sa njima dok smo mi na odmoru krajem avgusta kada ce sve vise da ih sazreva?
variola Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 On 7.8.2021. at 15:02, ivy said: koliko papricice mogu da stoje u frizideru? ili kako da ih skladistim? posto,za sada, sazrevaju jedna po jedna kako da ih skladistim da skupim neku kolicinu zajedno? i sta da kazem mami da radi sa njima dok smo mi na odmoru krajem avgusta kada ce sve vise da ih sazreva? Mogu sigurno da stoje 5-7 dana u frižideru a da ne uvenu. Za to vreme što skupiš, onda u teglu (turšija). Ja pripremim malo više one tečnosti pa kako skupim za teglu, naređam i nalijem. Druga varijanta je sušenje. Ako nisu mesnate onda ih možeš lako osušiti cele. Mesnatije ipak lakše kad isečeš na manje komade.
gospa buba Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 obrala 3 vrste nane, 1 majoran, a vlashac i bosiljak se chekaju. chichoke iz bureta ziva nisam do jeseni [emoji38]ol: sent from novi mnogo jak bubamoto.
pacey defender Posted August 13, 2021 Posted August 13, 2021 Jel ima razloga da batalim ovosezonske biljke sa terase, zbog ovih otrova u vazduhu? Pre svega mislim na bosiljak koji gajim za pesto.
Jumanji Posted August 13, 2021 Posted August 13, 2021 To se i ja pitam, a nikad lepšu žbunčinu od bosiljka nisam imala I desio mi se jedan veliki maler prethodnih dana, osušila mi se lavanda stara 8 godina, za nekoliko dana, doduše nisam bila kod kuće. Pojma nemam kako i zbog čega. Plaky. Ovde ima 5 godinica. Rip 1
Reaktor Posted September 11, 2021 Posted September 11, 2021 današnji ulov sa pijace: molio bih stručnjake iz oblasti ljutologije da mi kažu šta sam kupio. naročito me zanimaju ove smežurane što sam isturio napred na fotki, prodavačica reče da je moruga, ali nisam baš siguran. ovo gore habanero, pored čokoladni habanero (?) možda ja sad lupam gluposti, ali pišem ono što mi je rečeno. patuljasto nemam pojma šta je, ali lepo izgleda.
maheem Posted September 11, 2021 Posted September 11, 2021 Patuljaste su beli habanero, choko habanero mi liči na devil's tongue. A ove dolje možda moruga a možda carolina reaper. Ko zna nek kaže, i mene zanima. 1
Reaktor Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 za sada sam probao tri vrste: crveni habanero (očekivano srednje ljutine), iznenadila me je patuljasta bela koja je ljuća od crvene... ova smežurana je apsolutni šampion, ljuta ko nadrkana čivava
đorđe geprat Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 On 9.4.2021. at 12:03, beta kentauri said: @gospa bubačičoka ima prelep cvet, liči na ehinaceu, ali što kaže variola malo je glomazna. pokušaj pa javi rezultate. moj otac je davno sadio sa idejom da se jede ali brzo odustao. sad bi i ja mogla da je zasadim u baštu pod uslovom da negde nađem krtole. ja ih imam na placu. dobre su za grickanje a još bolje u turšiji.
Recommended Posts