Jump to content
IGNORED

Ubistvo navijača u Istanbulu

nautilus

Recommended Posts

Posted

Moguce da si u pravu. Nego mislim da je taj fokus mogao da se odrzi i da se mediji ovom temom bave na normalniji i odgovorniji nacin. Ne iznenadjuje me da se bave time, nego nivo povrsnosti i rekao bih namernog sejanja mrznje. 

za razliku od britanije il amerike?

mooolim te, ne iskušavaj

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• boshoku

36

• kobni zelaya

30

• Miralem

25

• harper lee

17

Posted

a čudno je da nema (ili samo ja nisam primimetio) naslova tipa "Ispovest Markovog najboljed druga - kukavički ubod sa leđa" ili "ovako su nas ubijali - intervju sa Markovim drugarima iz kola " i sl. Nekako uopšte nema "svedočenja" z prve ruke.

Nema zato što se grupa "Delije sever" dogovorila da ne priča za medije.

Ja nekako imam utisak da se radi o totalnoj neodgovornosti i da je to to. Nikakav grandiozan plan.

Ima i jednog i drugog. Kokoška - jaje situacija.

Ja imam utisak da ti je loš utisak...

Ovde je prepoznata™ prilika da se skrene pažnja sa smanjenja plata/propasti Beograda na vodi/guranja firmi u stečaj/... i onda je naduvana medijska priča o zlim Turcima koji mrze Srbe i o nesreći sa BMW-om i brigom o mladima... Kda počne da jenjava pažnja, naći će se već nešto, o čemu će nekompetentni političari da kenjaju, a zombificirana javnost da ih omađijano sluša...

I

Ja sam ubeđen da je Eraserhead ovde više u pravu. Jednostavno, u medijima više nema novinarstva, ne postoje standardi i sve se svodi na broj klikova. Zato se dovode u "medije" ljudi koji će da popularizuju taj medij, a ne poštuju se više nikakvi standardi i kodeksi i onda radnici u medijima nisu novinari, odnosno oni koji će da postave stvari kako treba i predstave javnosti činjenice poštujući standarde, već su samo oni koji će da povećaju broj klikova.

E, pošto ti nemaju novinarsko vaspitanje onda nemaju ni distancu i postupaju kao ostali ljudi zatrovani mržnjom.

Na Mondu je reakcija FK Novi Pazar na otkazivanje utakmice sa Voždovcem kompletna ilustrovana fotografijama navijača tog kluba sa turskim zastavama, a u komentarima su se mogli naći i oni poput "vrati se Ratko imaš još posla ovde".

Ne može me niko ubediti da je to nekakav plan.

Da ne pominjem spontano vraćanje reči "Šiptar" u srpske medije nakon drona.

Posted

Ja sam ubeđen da je Eraserhead ovde više u pravu

iz nehata, nisi od juče na forumu

Posted

Eno ga Žarko Korać na Vojvodini o ovoj temi.

Posted

sled dogadjaja je potpuno predvidljiv - velika razularena gomila izaziva napetost ispred stadiona > druga razularena gomila ih dodatno provocira > turska policija strucno ubacuje dim > prva razularena gomila neartikulisano bezi u uslovima slabe vidljivosti > izvesnom manijaku (dovoljan je jedan) iz druge grupe se javlja zivotna prilika da u savrsenim uslovima nekog prikolje > ...

pouka: da se ta grupa od 400 ljudi drzala iole skupa i malko inteligentnije da su se ponasali, ovo se skoro sigurno ne bi desilo. isli su sa turistickim mentalitetom i potpuno neozbiljno shvatili situaciju.

sve ostalo je sporedno. koga iskreno boli uvo za to kako se turska policija odnosi prema slucaju i sta ima da kaze trener ovaj politican onaj i ostale gluposti.

Прошло је од петка доста времена и вероватно си могао да се информишеш како се то десило,овако си само набацао ствари које немају везе са истином.

Posted

@Lrd, posebno sto u toj drzavi postoji, ili ja bar verujem da postoji, jedan dominantan centar moci na celu sa Vucicem, a imam utisak da njemu ne odgovaraju ovakve nacionalisticke igrarije.

Posted

a čudno je da nema (ili samo ja nisam primimetio) naslova tipa "Ispovest Markovog najboljed druga - kukavički ubod sa leđa" ili "ovako su nas ubijali - intervju sa Markovim drugarima iz kola " i sl. Nekako uopšte nema "svedočenja" z prve ruke.

Има друже сведочења из прве руке,додуше не на овом форуму али их има.

Posted

mislio sam baš na tabloide, ne na internet

Posted

mislio sam baš na tabloide, ne na internet

Ок,моја грешка.

Posted

cigani se dogovorili da ne daju izjave a galatini navijaci verovatno nisu ni uzeli tu opciju u razmatranje.

Posted

@Lrd, posebno sto u toj drzavi postoji, ili ja bar verujem da postoji, jedan dominantan centar moci na celu sa Vucicem, a imam utisak da njemu ne odgovaraju ovakve nacionalisticke igrarije.

Mislim da grešiš. Ovakve stvari treba da budu dimna zavesa da se progutaju prave gorke pilule. Kosovo, smanjenje penzija možda nato o ko zna šta još...

Posted

Mislim da grešiš. Ovakve stvari treba da budu dimna zavesa da se progutaju prave gorke pilule. Kosovo, smanjenje penzija možda nato o ko zna šta još...

+1

Posted

možda nato.

kakav crni nato - nećemo nikada biti primljeni u eu, nekmoli u vojni pakt

Posted

Прошло је од петка доста времена и вероватно си могао да се информишеш како се то десило,овако си само набацао ствари које немају везе са истином.

pa gledao sam da se informisem, nisam nasao nista uverljivo kontra ove mejnstrim verzije. ako sam krucijalno pogresio u cinjenicama onda povlacim sta god sam na temelju toga rekao, razume se. nije da bi koga trebalo biti briga.

Posted

Meni je mnogo jači utisak dečko koji je na ulici u Nišu izboden bez ikakvog povoda, a opet se ni državni vrh ni mediji ne polomiše da izraže zapanjenost i zgražavanje.

Ovo sa navijačima uvek može da se očekuje da neko nastrada jer većina te rulje ionako ne ide zbog sporta nego zbog sranja.

Цениш навија па име шал и добио је оно што је тражио. Као ономад несрећни Татон.

Sent from my iPhone using Tapatalk