Jump to content
IGNORED

Ubistvo navijača u Istanbulu


nautilus

Recommended Posts

Rasprava o ubistvu u Istanbulu je do sada vođena na sportskom topiku o utakmici Galatasaraj - Zvezda. Teme su se jednostavno izmešale i zaista je teško razlučiti gde prestaje priča o košarci a gde počinje priča o zločinu, politici, reakcijama, nasilju, navijačima i društvu. Zato smo odlučili da pokrenemo novi topik na Društvu.

 

Rasprava je ovde: http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=19450 , ako nekome zatreba.

 

Na momente je to mučna diskusija zato što sam dopustio dve stvari: relativizaciju zločina do uzvesne granice i učitavanje opravdavanja zločina. Obe te stvari su radili učesnici u raspravi i realno, da sam se slepo držao slova forumaškog zakona trebalo je da banujem jako mnogo ljudi,  pa su na kraju stradali samo oni koji su preterali u vređanju ili flejmu.

 

To sam uradio zato što u suprotnom ne bi ni imali diskusiju. Koliko god se ja neslagao sa stavom koji su zastupali neki forumaši, ovo je mesto za diskusiju. Sa druge strane, oni koji su zastupali provokativan stav, da postoji određena odgovornost žrtve za ono što se desilo, morali su biti spremni na provokativne odgovore.

 

Dakle, molim da nastavite ovde. Ovo odavno nema veze sa sportom.

 

 

 

 

 

 

Link to comment
 • Replies 421
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • boshoku

  36

 • kobni zelaya

  30

 • Miralem

  25

 • harper

  17

I normalni ljudi bi tada bili isto tako zgroženi.

Naravno, osetljiva je tema... ali nemoj mi reći da nisi prisustvovao sličnom performansu od strane naših(da se bolje izrazim huligana sa navijačkim obeležjima) a da si nekako reagovao ljudski. Siguran sam da je bilo dosta turskih zgroženih navijača u hali, ali ponavljam; ista je ta zla krv!

Link to comment

Meni je pretprosle godine skrenuta paznja da nije bas najpametnije da se po beogradu slobodno secem u crnoj majci s partizanovim grbom, jerbo moze da mi se desi da me neki napaljeni klinac sa severa za glavu skrati, onako fino s ledja, ne bi li se tako onima na sipki dokazao.

 

Mene, ocigledno, skratili za glavu nisu, uprkos mom setkanju naokolo, a skracivanja i sacekusa je bilo na obema stranama unazad ihahaj godina.

 

Cemu onda turcima spocitavanje, kad sopstvena govna ne umemo da pometemo?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...