Jump to content
IGNORED

Advokatura

Tribun_Populi

Recommended Posts

Posted

Jel realno da se raspravljate sa stavom, pa on uzme 100 evra za pola sata kucanja na kompu, to je previše, to sam mogao i sam da uradim i ja znam vord da koristim. Pa uradi sam

+1000

Pa kad mi posle dođeš da ti popravljam što si zasr'o, mojne da ti bude skupo.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

• 1 month later...
Posted

Ово писао Шећероски? Мислим, можда је и тачно али ме начин на који је написано наводи да сумњам да се догађај десио баш како је описано. 

Posted (edited)

Postao partner. Sudeći po obimu i složenosti poslova koje sam odmah preuzeo, razmišljam da se vratimo na pretpartnersko stanje od pre nekoliko dana, ovo je pakao. :lolol:

Edited by napadaj
  • +1 5
  • Haha 2
Posted (edited)

@napadaj

Dođi kod mene u firmu, radićeš obimne i složene poslove na engleskom, ali za fiksnu platu i bez mogućnosti napredovanja...

Šalim se, ofc, čestitam i neka je sa srećom. Proći će brzo taj prvi šok, ja sam ga preživeo kada sam u bivšoj firmi prešao iz operative u menadžment, to je prirodan tok stvari. 

EDIT: Danas se našim redovima pridružio još jedan forumaš, ali ću ga pustiti da se sam javi, ako hoće...

Edited by Ayatollah
  • +1 2
  • Haha 2
Posted (edited)

@Ayatollah

Jesi li barem neku premiju dobio ? :whistle:

Edited by bags
Posted (edited)

Ma meni i nije šok, sve te stvari sam i dosad radio i faktički imao status partnera, nego se sad ovo formalizovanje statusa poklopilo sa navalom nekih sumanutih poslova. :D Svakako je bitno da pre svega gledamo sebe i da nalazimo sopstvene paušalce, pa da ne zavisimo od kancelarija i da u svakom momentu možemo da odemo.

Znam čoveka koji je suštinski partner u jednoj kancelariji, a još nije položio pravosudni, mislim da je on pametniji od svih nas. :lolol:

Edited by napadaj
  • +1 2
Posted
25 minutes ago, bags said:

@Ayatollah

Jesi li barem neku premiju dobio ? :whistle:

Formalno jesam dobio neku premiju. Suštinski...

Posted

Kako sustinski ako nije forumasica?

:Jova:

Posted

Uzgred, pun forum advokata, a nema koleginice niti jedne. Mislim upisane u komoru.  Ima devojaka i iz privrede i iz akademije ali ne iz advokature…

Drugim recima, go Valkira, go

• +1 1
  • Tužno 1
Posted (edited)
42 minutes ago, bags said:

Kako sustinski ako nije forumasica?

:Jova:

LOL, nismo se razumeli. Ja sam mislio da me pitaš da li sam dobio novčanu premiju, obzirom da radim za fiks, a ti si mislio da li je forumaš premija. 

Ne, nije forumaš došao kod mene u firmu, i neće nikada ni u ovu ni u fimu ovog tipa, ako je pametan. Samo se upisao u Komoru.

EDIT: Slažem se u potpunosti sa @Hamlet Strašni.

Edited by Ayatollah
Posted

Da. Ja sam mislio da ste zaposlili forumasa nekog. Haha

• Haha 1
Posted

Cestitke neznanom forumasu na upisu u komoru! Necu nista da mu pricam sve je vec objasnjeno na Fb stranici Dnevna doza prosecnog advokata.

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

• +1 2
  • Haha 1
Posted
37 minutes ago, Moća said:

Cestitke neznanom forumasu na upisu u komoru! Necu nista da mu pricam sve je vec objasnjeno na Fb stranici Dnevna doza prosecnog advokata.

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

A ako je bio advokatski pripravnik, sve je već i iskusio u praksi...

• +1 1
Posted (edited)
9 hours ago, napadaj said:

Postao partner. Sudeći po obimu i složenosti poslova koje sam odmah preuzeo, razmišljam da se vratimo na pretpartnersko stanje od pre nekoliko dana, ovo je pakao. :lolol:

Čestitam napadaj, srećno, posebno sa spavanjem, ovi moji kao vampiri, banu u kanc u 22 "da završe nešto", zatekneš ih posle ujutru kako su došli pre tebe, u drugom odelu.

6 hours ago, napadaj said:

Ma meni i nije šok, sve te stvari sam i dosad radio i faktički imao status partnera, nego se sad ovo formalizovanje statusa poklopilo sa navalom nekih sumanutih poslova. :D Svakako je bitno da pre svega gledamo sebe i da nalazimo sopstvene paušalce, pa da ne zavisimo od kancelarija i da u svakom momentu možemo da odemo.

Znam čoveka koji je suštinski partner u jednoj kancelariji, a još nije položio pravosudni, mislim da je on pametniji od svih nas. :lolol:

Uh, to mi je san, da se ne upišem u komoru, dovedem par većih klijenata, ispratim operativno, ne idem po sudovima...

-------

Juče gledam Linkedin, izašao oglas Huawei-ja, traže otprilike ono što mi radimo in-house kod najvećeg klijenta, privreda, radno, statusno, analiziraš ugovore specifične za konkretnu oblast poslovanja, sve ostale ugovore vezane za nabavke, zakup i sl, daješ komentare na engleskom, komuniciraš sa svima, evidentiraš sve, sastančiš, budeš uvek strpljiv i prijatan, ne mora pravosudni (šansa da je neko radio sve to u sličnom okruženju i da nema pravosudni minimalna)...i da radiš sa "permanent outsourced contract". Toliko sam zamrzeo outsourcing pravnika za ove 3 i po godine, da se na kraju nisam ni prijavio.

Edited by boldrock