Ayatollah Posted October 21 Share Posted October 21 9 hours ago, Hamlet Strašni said: Осим ако ти се телефон на суђењу не блокира, нема интернета, не сними ти догађај, нестане батерија и слично. Зато је папирни роковник закон. Много брже се нађе термин него док се скролује по минијатурном екрану. Кад год ми је са друге стране неко ко има телефон, увек му треба дуже него мени. Исто је и са белешкама за суђење на папиру а не на таблету, најважнијим документима исто јер можеш да их распростреш по столу, не треба да укуцаваш шифру ако ти се угаси таблет, звони ти телефон или дође мејл док гледаш и слично. Pa meni se za poslednjih 7 godina nijednom nije blokirao telefon, niti mi je nestao Internet, niti mi je nestala baterija, niti mi se desilo da ne ubeleži događaj, a cela operacija mi traje od 15-20 sekundi. Pred ročište mi je telefon uvek spreman, napunjen i sa isključenim zvonom, tako da mi se ne dešavaju incidenti. Sa druge strane, može ti se recimo desiti da izgubiš rokovnik, kao što se desilo mom pokojnom ocu jedne godine, pa je imao silne muke dok je rekonstruisao šta mu se kada održava (doduše, to je bilo vreme pre Portala sudova, sad bi to išlo lakše). Po toj logici, najbolje da se vratimo na pisaće mašine i kupovinu Službenih glasnika u papiru, jer se može desiti da ti kompjuter zablokira ili da ti rikne disk ili da ti uleti virus i obriše ti sve što si radio. Inače, i ja pravim teze za ročište na papiru, iz prostog razloga što mi je lakše da nosim jedan list papira nego tablet, i vrlo retko nosim ceo predmet na ročište, jer je barem 70% spisa nepotrebno na ročištu - napravim selekciju šta bi moglo da mi zatreba i to nosim. I skeniram svaki iole bitan podnesak ili odluku, i držim u elektronskom obliku, podjednako kao i u papiru, pa mogu lako i da rekonstruišem predmet, zlu ne trebalo. 1 Link to comment
Hamlet Strašni Posted October 21 Share Posted October 21 Zato ja sve unosim i na Gugl. Ali je rokovnik daleko pregledniji i jednostavniji meni. A telefon zvoni i dolaze poruke i mejlovi i kada je iskljuceno zvono. To nema veze sa kompjuterom u kancelariji i elektronskim bazama propisa koje su apsolutan napredak. A opet imam i komentare na papiru. Link to comment
Moća Posted October 21 Share Posted October 21 Ja koristim i rokovnik i telefon a i sve zakazane predmete stavljam u zidni kalendar. Nista nas ne sme iznenaditi😁 Link to comment
ultra plasticni Posted October 21 Share Posted October 21 ja imam dva rokovnika taj sto deli komora i jedan bas mali dzepni koji u uvek nosum sa sobom. i jos na svakom omotu spisa upisujem naredno rociste i odlazem u kalendar 1 Link to comment
Miki_belavista Posted October 21 Share Posted October 21 On 29. 1. 2024. at 8:35, bejzbolka said: Nesto mi sad pade na pamet, u pripremi je usvajanje novog ZPP-a, a komore se drze pasivno. Pre dve godine je Ceda poveo proteste protiv ZPP-a koji je jos tad trebalo da bude usvojen, ali su se Komore pobunile zbog zahteva advokata. Vrlo moguce da sada sklanjaju Cedu, kao glavnog bundziju, da bi ZPP prosao neopazeno. cudna mi cuda.... Link to comment
Recommended Posts