Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Notari i muke sa istima

Featured Replies

Meni je advokat rekao da notari danas rade regularno...

• Replies 628
  • Views 103.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Završio danas kod notara, završio u banci, još katastar da upiše mene i hipoteku i to je valjda to.

• Nije moje da pričam o tome, ali ja mislim da oni imaju jako velikih problema, ne sa hakerski upadima i sličnim stvarima, nego sa samim serverima i tehnologijama koje koriste i samom organizacijom sveg

• Pre neki dan pošaljem notaru ugovor o pripajanju jednog doo drugom. Zove notar i kaže: "Vidite, u članu 8. piše da će nepokretnosti društva prenosioca da se knjiže na društvo sticaoca na osnovu ovog u

Posted Images

2 minutes ago, garcia said:

iz agencije su mi rekli da bi notari trebalo da rade od ponedeljka.
naravno to ne mora ništa da znači.

________

inače sastanak koji sam imao u agenciji sa ženom koja se pišmanila za kupovinu je prošao kao loša scena iz Boljeg života.
uz prisutne dve agentice + vlasnice agencije.
ja insistirao da se ugovor ili potpiše ili raskine, da se sve uradi po zakonu i dobrim praksama, je l te.

agencija me podržava, iako ih čak ja nisam ni angažovao.

slažemo se da je "ulazak u posed" pre overe ugovora kod notara, bila loša odluka i da se tako nikada, ali nikada ne radi.

ex-kupac hoće da se "dogovori sa mnom kao sa čovekom".

pitanje je jesam li uopšte čovek ali nije bilo vremena za egzistencijalizam.

vlasnica agencije tvrdila da mi deponovana sredstva kod agencije pripadaju jer je tako potpisan sporazum sa kupcem.

ova to ne prihvata preti nekakvom inspekcijom.

vlasnica kaže "ipak moram da se konsultujem sa pravnicom".

dok oni mlate nešto nebitno, listam linkedin na mobilnom i gledam ima li još neko radno mesto u Astriji da pobegnem odavle.

A pa tebe oni očigledno hoće da "urade"...

Posavetuj se sa advokatom, ovi su očigledno baš bezobrazni...

Ali taj bezobrazluk sam imao prilike da vidim kako se "topi" na sam pomen advokata. Što je najbolje ja sam čak blefirao.

Jesi probao ovo što ti je Ayatolah napisao?

1 minute ago, Frank Pembleton said:

Jesi probao ovo što ti je Ayatolah napisao?

ma jesam.
ne pristaje ni da otklonim manjkavost ako postoji.

pri tom mi lično pokazuje slike iz mobilnog na kome neki majstor skinuo bojler, radi nešto "na instalacijama".

ipak ne želim da otklanjam posledice njegovog (ne)rada o mom trošku.

ali biće neki advokat na kraju, jbg.

ne ide drukčije.

nikad nisam bio u fazonu da se tužakam sa bilo kime, ali ako mora mora.

Uhhh, noćna mora...

Jel ti overen predugovor kod notara?

ne. nisu radili notari.

potpisala je sporazum sa agencijom o rezervacji stana sa nameropm da se kupi, gde je navedeno da deponovana sredstva kod agencije pripadaju prodavcu ukoliko kupac odustane.

Just now, garcia said:

ne. nisu radili notari.

potpisala je sporazum sa agencijom o rezervacji stana sa nameropm da se kupi, gde je navedeno da deponovana sredstva kod agencije pripadaju prodavcu ukoliko kupac odustane.

Vrlo je upitno da li bi to opstalo na sudu. To je suštinski kapara. A kapara važi samo ako je overena.

svega ovog ne bi bilo da je pera otišao pravo u policiju da su radili notari.

Ponovo ne radi sistem. Čekam potvrdu ali mi izgleda propada sutrašnja overa i realizacija kredita.

Pre neki dan sam bio kod notara, za neku glupost i cuo sam slucajno razgovor, da ce do petka povremeno raditi, a tek za 4 sedmice novi server.

Ja sam pomislio da se radi o katastru, a mozda je nesto drugo u pitanju.

Nije moje da pričam o tome, ali ja mislim da oni imaju jako velikih problema, ne sa hakerski upadima i sličnim stvarima, nego sa samim serverima i tehnologijama koje koriste i samom organizacijom svega toga...

Bio sma jedno jako kratko vreme uključen, kao podrška u jedan državni projekat sa državnom bazom, i shvatio sma da tu ne štima nešto na tom nivou... Nije katastar bio u pitanju, tako da ne znam dali je tamo takav slučaj, ali my 2c...

Možda nije pravi topik da pišem o tome, jer su ovde sve sami pravnici, ali probaću da pojednostavim šta sma tad uočio...

• koriste istu organizaciju baze za komplekasn reporting i za transakcione podatke, umesto da imaju neki DWH za reporting (da ne bi opterećivali transakcione servere, noću kopiraju celu bazu na drugi server, za reporting, to se jbg, tako ne radi, niti se ikad radilo)

• upiti koji se formiraju da bi radili ispravno, zbog tehnologije koju koriste (baze su ORACLE), moraju da imaju neka ograničenja u paralelizaciji

• ORACLE ima colum store tabele u bazi, ali na ovom projektu koji sam video, su korištene zastareli sitemi sa ROW store tehnologijom koji rade značajno sporije, zašto, nisu mi objanili

• od strane arhitekte insistiralo se da se rade upiti bez međurezultata, što je pravilo ogremno zauzeće resurska kod svakog komplikovanijeg upita. Ne može sve sa reporting servera, nešto je mora da bude i u real timu... Mislim da katastar mora da bude u real timeu i da je to veliki problem...

I onda vam padaju baze, jer ništa nije optimizovano kako treba...

Jbg, ja imam upite koji mi se izvršavaju nad 10-20 milijardi slogova u miliskundama (na potpuno drugačijoj tehnologiji i organizaciji da se razumemo), a oni ne mogu da naprave upit na 30 miliona slogova da se izvrši u realnom vermenu, da ne zablokira bazu... Jbg...

On 13. 8. 2025. at 18:11, garcia said:

ne. nisu radili notari.

Ukoliko kupac odustane, nemaš pravo da zadržiš novac, jer neoveren predugovor sa kaparom ne proizvodi dejstvo.

Inače, u pravu je ( kao i u medicini) prevencija pola zdravlja. Predaja stana u posed pre isplate kupoprodajne cene je zaista kiks. Ako sistem ne radi, ne radi, ne možeš na silu..

Edited by advjbg

Završio danas kod notara, završio u banci, još katastar da upiše mene i hipoteku i to je valjda to.

On 18. 8. 2025. at 19:26, Sammael said:

Završio danas kod notara, završio u banci, još katastar da upiše mene i hipoteku i to je valjda to.

Nek je sa srećom.

Posao ti tek predstoji.

Ali cenim da su to "slatke muke"...