August 10, 2025Aug 10 8 minutes ago, napadaj said:Da se to desilo prošli put, znali bismo za bar jedan takav objekat. Ne verujem ni da je sad to u pitanju.Kako tačno bismo znali? Osim ako nemaš kopiju baze katastra pre i posle, ako su menjali direktno i bez audit trail-a, ne vidim kako.
August 10, 2025Aug 10 Tako što se prate interesantne parcele i objekti, tako što na ogromnim parcelama gde postoji dosta vlasnika postoji i mnogo zainteresovanih kupaca/investitora... Negde u korporativnom svetu bi procurila jedna takva informacija, a toga nije bilo.
August 10, 2025Aug 10 sad nije sjeban katastar, nego notari. dobro, i ustavni i prekrsajni, i eaukcije i baza sudskih vestaka.ja sam za to da se vrate pisace masine i indigo, pa cukaj brate
August 10, 2025Aug 10 Sjjebana je i veza izmedju sudova i policije tako da smo prosle nedelje na sudjenju cekali pola sata da arhivator skokne do policije po izvod iz KE. Edited August 10, 2025Aug 10 by Moća
August 11, 2025Aug 11 10 hours ago, napadaj said:Tako što se prate interesantne parcele i objekti, tako što na ogromnim parcelama gde postoji dosta vlasnika postoji i mnogo zainteresovanih kupaca/investitora... Negde u korporativnom svetu bi procurila jedna takva informacija, a toga nije bilo.Meni je to isto prošli put rekao jedan "investitor" koji vrebe i prati 10-ak parcela po Srbiji. Kaže ništa se nije promenilo.Mada ko bi ga znao...
August 12, 2025Aug 12 Imali su zvaničnu info da će proraditi danas u 8, nije proradilo, sad im kažu "za par sati."Ja sam zbog banke prezakazao za petak.
August 12, 2025Aug 12 bukvalno agonija.imam sastanak u agenciji za nekretnine sutra sa kupcima koji nisu sigurni jesu li i dalje kupci, a dali kaparu agenciji i uselili mi se u stan pre mesec i po dana.vele "odustaju od kupovine", da zadržim deo kapare kao stanarinu a ostatak da im vratim.e pa ja ne odustajem od kapare + kirija + troškovi.
August 12, 2025Aug 12 5 minutes ago, garcia said:bukvalno agonija.imam sastanak u agenciji za nekretnine sutra sa kupcima koji nisu sigurni jesu li i dalje kupci, a dali kaparu agenciji i uselili mi se u stan pre mesec i po dana.vele "odustaju od kupovine", da zadržim deo kapare kao stanarinu a ostatak da im vratim.e pa ja ne odustajem od kapare + kirija + troškovi.A koji im je tačno razlog za odustanak od kupovine? To što ne radi link između notara i katastra? To nije dovoljan razlog za odustanak ako si ti spreman da sačekaš da proradi. U svakom slučaju, pre svega insistiraj na zaključenju ugovora, a nemoj ni da vraćaš kaparu, osim nije nešto specifično ugovoreno u predugovoru.Btw, nemoj da ovo shvatiš kao kritiku, ali što se kapara daje agenciji, i što se kupci puštaju u stan pre zaključenja ugovora?? Tako samo nastaju problemi.
August 12, 2025Aug 12 @Ayatollah slobodno kritikuj, sve si u pravu.u moju odbranu ništa od toga nije bilo moja odluka već mojih roditelja koji su se bavili time.ja sam vlasnik ali sredstva za tu garsonjeru su pre 10 godina oni dali 100% tako da se, možda i s pravom, i ponašaju kao vlasnici.kao razlog odustanka kupci navode problem sa elektro-instalacijom (nula ne valja, štali), koju niko živi nije prijavio pre njih a imali smo jedno 4-5 podstanara za tih 10 godina.majka je pre toga živela tu bez problema.ono što ja mislim jeste da su iskoristili period "nerađenja sistema" da pronađu drugu nekretninu za kupovinu, dok su živeli u mom stanu i sada hoće da odu.dakle da je sistem radio ne bih ni pisao ove redove, nego bih pomagao majci da sredi neku nekretninu u skojevskom naselju čija je kupovina bila zakazana dan nakon prodaje garsonjere.baš mi sve ovo utiče na duševni mir a boga mi i na posao.edit:— Kevo, što si pustila ljude u stan iako nismo dobili ni cvonjka još?— Joj bilo me žao, žena operisana, muž ima pejsmejker... gdeće/kudće. Edited August 12, 2025Aug 12 by garcia
August 12, 2025Aug 12 @garcia U tom slučaju, dogovorite se da vam dođe neki električar koji vam je uzajamno prihvatljiv, da vidi da li ima nekog problema i kog. Ako problema ima i ako je taj problem iz perioda pre nego što si predao stan (nije uopšte nemoguće da su oni napravili neki problem sa strujom, zbog tih stvari se i ne pušta niko pre isplate cene), ti ponudi da otkloniš taj problem o svom trošku i da se zaključi ugovor. Ako problema nema ili ako je nastao nakon njihovog ulaska, samo insistiraj na zaključenju ugovora. Ako odbiju, mogu da izađu napolje, ali neka zadrže kaparu i neka plate stanarinu i komunalije.
August 12, 2025Aug 12 5 hours ago, Ayatollah said:@garciaU tom slučaju, dogovorite se da vam dođe neki električar koji vam je uzajamno prihvatljiv, da vidi da li ima nekog problema i kog. Ako problema ima i ako je taj problem iz perioda pre nego što si predao stan (nije uopšte nemoguće da su oni napravili neki problem sa strujom, zbog tih stvari se i ne pušta niko pre isplate cene), ti ponudi da otkloniš taj problem o svom trošku i da se zaključi ugovor. Ako problema nema ili ako je nastao nakon njihovog ulaska, samo insistiraj na zaključenju ugovora. Ako odbiju, mogu da izađu napolje, ali neka zadrže kaparu i neka plate stanarinu i komunalije.@garcia Napravio sam lapsus calami ovde, tek sada vidim. Ti da zadržiš kaparu, ne oni da zadrže. Izvini, molim te.
August 13, 2025Aug 13 iz agencije su mi rekli da bi notari trebalo da rade od ponedeljka.naravno to ne mora ništa da znači.________inače sastanak koji sam imao u agenciji sa ženom koja se pišmanila za kupovinu je prošao kao loša scena iz Boljeg života.uz prisutne dve agentice + vlasnice agencije.ja insistirao da se ugovor ili potpiše ili raskine, da se sve uradi po zakonu i dobrim praksama, je l te.agencija me podržava, iako ih čak ja nisam ni angažovao.slažemo se da je "ulazak u posed" pre overe ugovora kod notara, bila loša odluka i da se tako nikada, ali nikada ne radi.ex-kupac hoće da se "dogovori sa mnom kao sa čovekom".pitanje je jesam li uopšte čovek ali nije bilo vremena za egzistencijalizam.vlasnica agencije tvrdila da mi deponovana sredstva kod agencije pripadaju jer je tako potpisan sporazum sa kupcem.ova to ne prihvata preti nekakvom inspekcijom.vlasnica kaže "ipak moram da se konsultujem sa pravnicom".dok oni mlate nešto nebitno, listam linkedin na mobilnom i gledam ima li još neko radno mesto u Astriji da pobegnem odavle.