November 17, 20223 yr 1 hour ago, Hamlet Strašni said: Важно је за оставине. Судови у Бг дају, колико ми је речено, оставине само судовима са подручја ГО на којој је оставилац имао пребивалиште. Mislim da je to lose i verovatno predstavlja nesto sto sud moze ali nikako ne mora (zovp prica o podrucjima ne opstinama). Sta smeta da notar na paliluli vodi ostavinu iza nekoga ko je imao adresu na Savskom Vencu. Pretpostavljam da cemo se sloziti da problem nije da treba vise notara u bg (mozda i treba ali to je sekundarno) nego potencijalno neracionalno (neravnomerno) dodeljivanje
July 8, 2025Jul 8 Mislila sam da su i pre povećanja cena usluge notara bile skupe N1 Info RSNotari dižu cene: Poskupljuje javnobeležnička tarifaVeća vrednost boda, ali i veći broj bodova za pojedine poslove - ovako bi se, najkraće, mogla opisati nova javnobeležnička tarifa koju je usvojila Vlada Srbije.
July 8, 2025Jul 8 @Spooky Možda grešim? Iz mog iskustva, usluge advokata kog sam angažovala vredele su svaki dinar. Ali notarske usluge su mi se činile skupim.
July 8, 2025Jul 8 @Boksi Ma bre, palac dole za vest, ne za tvoje prenošenje, jer se apsolutno slažemo.Većina notara u Beogradu zarađuje više od predsednika sudova, ccc. Svi znamo da su oni SNS uhljeb i imam problema i sa cenama i sa načinom kako su regulisali notare kod nas.Dobra je samo efikasnost.
August 7, 2025Aug 7 https://n1info.rs/biznis/hakerski-napad-na-ministarstvo-i-dalje-pravi-problem-u-katastar-se-ne-upisuju-novi-vlasnici-list-nepokretnosti-bez-azurnih-podataka/
August 7, 2025Aug 7 Bio sam danas kod notara, bio im je proradio katastar na pola sata recimo. Radio je još uvek kada sam otišao.
August 7, 2025Aug 7 2 hours ago, Ayatollah said:Bio sam danas kod notara, bio im je proradio katastar na pola sata recimo. Radio je još uvek kada sam otišao.I ja sam dobio popodne istu info, ali čekam da vidim da li će stabilno raditi.
August 10, 2025Aug 10 jbt baš će me direktno koštati ova svinjarija sa hakerskim napadom i nemogućnosti debila koji rukovode sitemom da izađu na kraj sa time.i para i nerava.propade mi i prodaja i vezana kupovina.
August 10, 2025Aug 10 Jbte jel moguće da baš niko neće da pripreti tužbom za načinjenu štetu ovim govnarima...Pitao sam već, kako su se obavljale prodaje /kupovine pre uvodjenja ovog sistema?Odgovoreno mi je da postoji zakonska obaveza da notar pošalje RGZ ugovor, a oni to ne mogu jer jelte ne radi sistem.Ovo je sad ozbiljno sranje...Dosta ljudi je u problemu i... Ništa...
August 10, 2025Aug 10 Kolega sedeo s nekom direktorkom iz katastra, rekla mu da koliko ona zna nikakvog hakerskog napada nema nego se koristi prilika da se direkt u bazi legalizuju objekti koji inače ne bi mogli da budu legalizovani. Isto kao i prošli put kad je bio "hakerski napad."Pošto kupio, toliko prodao.
August 10, 2025Aug 10 Da se to desilo prošli put, znali bismo za bar jedan takav objekat. Ne verujem ni da je sad to u pitanju.