Jump to content

Sta da jedem?! :(

Featured Replies

e dobro, i to je nešto, isprobala pa videla šta ti se sviđa :)

aj sad špargle, evo ove gazzine npr.

raznorazno218.jpg

Edited by aram

a ako smeš kupus, smeš li Bok Choy?

on bi ti mogao lepo i zameniti spanać, koprivu, blitvu...

ja se spremam da probam ovo. jednostavno je, a moglo bi biti ukusno.

1109879.jpg

a krem corbuljaga od bundeve?

krem_supa_od_bundeve_n.jpg

isece se bundeva, ispasira se, rokne se u serpu sa vodom, solju i vec zacinima oi volji i skuva jedno 20 min.

naprave se kurtoni od starog leba - isecka se na kockice, proprze se iste na malo ulja i soli, kako bi bile krckave, jos bolje sa nekim zacinima tipa travki, ocede se na salveti od masti, pa se roknu u corbu.

neozbiljni ste..gomboce su gomboce i nema drugo a dal estel njih sme da jede?rekla bih da sme a dal zna da ih spremi,e to je već drugo pitanje...

KNöDEL!

Edited by assück

i ne zaboravi na njoke!

• Author

dakle, od ponedeljka jedem samo: kuvanu sargarepu/krompir/kumaru/parsnip, beli hleb, puter, dzem, kroasan (plain), poached egg, jabuke, dinju, kafu i mleko. bukvalno samo to vrtim vec treci dan. sad sam pojela nekoliko kestena. - 24h nakon prelaska na ovaj potpuno nenormalni rezim ishrane puno mi je bolje - manji umor, nema kasljanja, nema mucnina, nema konstantno stegnutog grla (samo malo, par sati nakon jela)... pitam se koliko dugo se moze hraniti ovako pre nego se javi neka deficijencija?  <_<

dobra vest je da jedan test koji je mogao da potvrdi onu systemic mastocytosis se vratio negativan. sutra kod hematologa da vidim sta dalje...

probaj špargle, lepo ti kaže aram :) i to bolje zelene

ja ih volem mnogo prosto ispečene, a koliko videh smeš i tikvice, i npr ispečeš njih i tikvice pa sa malo hleba i/ili krompira i eto

a rekla bih da smeš i pohovane tikvice (tikvice+jaja+brašno)

setiću se ja još ponečega od dozvoljenog

btw a možda ti je to samo neka privremena alergija, može li biti?

btw2 a smeš li da vežbaš?

btw3 šta su parsnip, kumara i poached egg? :)

kupi si blender ako nemas i olaksaj si zivot. i rostilj na struju.

probaj špargle, lepo ti kaže aram :) i to bolje zelene

ja ih volem mnogo prosto ispečene, a koliko videh smeš i tikvice, i npr ispečeš njih i tikvice pa sa malo hleba i/ili krompira i eto

a rekla bih da smeš i pohovane tikvice (tikvice+jaja+brašno)

setiću se ja još ponečega od dozvoljenog

btw a možda ti je to samo neka privremena alergija, može li biti?

btw2 a smeš li da vežbaš?

btw3 šta su parsnip, kumara i poached egg? :)

poached eggs su jaja kuvana bez ljuske, mislim, pogledaj internet kako se pravi. ono sto je zanimljivo je da ih u australiji iz nekog razloga ubedljivo najbolje prave od celog sveta. i serviraju sa sourdough bread, holandeze sosom i dimljeni lososom ili spanacem, njam.

parsnip = pastrnak

kumara = slatki krompir

poached eggs = poširana jaja

• Author

poached eggs su jaja kuvana bez ljuske, mislim, pogledaj internet kako se pravi. ono sto je zanimljivo je da ih u australiji iz nekog razloga ubedljivo najbolje prave od celog sveta. i serviraju sa sourdough bread, holandeze sosom i dimljeni lososom ili spanacem, njam.

that's so cruel...  :cry:  (ja sam moja servirala sa belim hlebom i malo soli)

amelija, sta god da je, nadam se da je privremeno :D. ne znam, nije alergija, bas ima odlike te histaminske pseudoalergije (razlicite reakcije na iste kolicine iste hrane, u zavisnosti od opsteg stanja i izlozenosti drugim stvarima koje dizu histamin. ne reagujem samo na hranu, ali na nju najvise)

pecena cvekla?

cela u rerni?

nista jednostavnije a jako ukusno.

pecena cvekla?

cela u rerni?

nista jednostavnije a jako ukusno.

a jel sme sirceta? vidim da limun ne nikako.

mislim, kako ce bez sirceta?

a šta će cvekli sirće?