Jump to content
IGNORED

Sta da jedem?! :(

Aineko

Recommended Posts

Posted

Jel pomenuo neko nasuvo? 

Karanje?

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Aineko

26

• ToniAdams

24

• aram

16

• Indy

13

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Jesam ja skupusom. Moze takoder sa krunpirom. Jedino je jebada praviti testo, pa moze mesto domaceg neko krupnije kupovno.

u kronpirske pak ide crna luka, sto bi mozda mogao biti problem.

Edited by ToniAdams
Posted (edited)

može praviti i proje razne,čini mi se da sme kukuruzno brašno..corn bread sa rendanim tikvicama,karamelizovanim crnim lukom,preliveno jajima i mlekom..ih bre..

a ja ću sutra proju sa koprivom i španatom i čorbu od koprive..baš sam sad još ubrala :P

Edited by ivy
Posted

kako iscedis vodu iz spanaca? ja ga kuvam na pari i pun je vode. pritiskanje viljuskom na situ ne pomaze, moram sakom da ga gnjecim i cedim, sto me izuzetno nervira. volela bih da imam lisnat, rastresit, obaren spanac, suv, a ne grudvice zgnjecenog. 

ja nekad odaspem,nagnem serpu/tiganj i pustim visak vode da iscuri..a i ako malo ostane ne smeta

Posted

Švrljala malo po netu i našla da se histaminska intolerancija može ublažiti redovnim unošenjem dobrog kolesterola (HDL)

A i da pomažu pripravci od koprive (stvarno)

I evo, ovo mi se čini donekle ozbiljna lista (ne)zabranjenih namirnica iako je problem što su informacije okolo po netu kontradiktorne, a to nikako nije dobro. 

http://www.vitamini.hr/5366.aspx

Posted

Bravo!

ma prc, kad mi se sad knedle jedu ceo dan :(

prezle me podsetile i na jedini oblik karfiola koji volim jesti, a sto isto mislim estel moze da si priusti.

razcerece se cvetovi karfiola, obare se u slanoj vodi, na malo maslulja se prezle proprze i sve se to posle pomesa.

jedino sto meni treba puno soli u prezle, posto sve jedem preslano. jos sam rokao i neku mesavinu bibera sto sam odnegde dobio, i bilo je bas dobro.

bude za 15tak min gotovo, a cak je prilicno zasitno.

Posted (edited)

KNEDLE SU ZA SUPU, GOMBOCE SU SLATKE!

Edited by assück
Posted (edited)

KNEDLE SU ZA SUPU, GOMBOCE SU SLATKE!

mozda u tvom selu. moja baba je verovatno izmislila to jelo, i zove ga kako ga i ja zovem.

knedle

sa sljivama

knedle sa sljivama!

Edited by ToniAdams
Posted

kakve bre gomboce, jebali vas ti vasi lokalni nazivi. kad to i svabo zove knedlama, to je to.

Posted

ma pusti klosara. gomboce, ladida!

Posted

Ne smije jesti šljive (bar po ovoj tablici koju sam pronašla)

Posted (edited)

^^^

ne znam

mene tako odjebali u onom gradu sto nije Islamabad, a i ovde na forumu

otada moram tako :(

Edited by assück