ToniAdams Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) Jesam ja skupusom. Moze takoder sa krunpirom. Jedino je jebada praviti testo, pa moze mesto domaceg neko krupnije kupovno. u kronpirske pak ide crna luka, sto bi mozda mogao biti problem. Edited April 6, 2014 by ToniAdams
ivy Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) može praviti i proje razne,čini mi se da sme kukuruzno brašno..corn bread sa rendanim tikvicama,karamelizovanim crnim lukom,preliveno jajima i mlekom..ih bre.. a ja ću sutra proju sa koprivom i španatom i čorbu od koprive..baš sam sad još ubrala :P Edited April 6, 2014 by ivy
ToniAdams Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 hm, zatvarajte topik na netu postoji tisucu i jedna varijanta, i bez ikakvih problema se uklapa u tabelu sa http://www.histaminintoleranz.ch/
ivy Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 kako iscedis vodu iz spanaca? ja ga kuvam na pari i pun je vode. pritiskanje viljuskom na situ ne pomaze, moram sakom da ga gnjecim i cedim, sto me izuzetno nervira. volela bih da imam lisnat, rastresit, obaren spanac, suv, a ne grudvice zgnjecenog. ja nekad odaspem,nagnem serpu/tiganj i pustim visak vode da iscuri..a i ako malo ostane ne smeta
Indy Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 hm, zatvarajte topik na netu postoji tisucu i jedna varijanta, i bez ikakvih problema se uklapa u tabelu sa http://www.histaminintoleranz.ch/ Bravo!
Zoe Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Švrljala malo po netu i našla da se histaminska intolerancija može ublažiti redovnim unošenjem dobrog kolesterola (HDL) A i da pomažu pripravci od koprive (stvarno) I evo, ovo mi se čini donekle ozbiljna lista (ne)zabranjenih namirnica iako je problem što su informacije okolo po netu kontradiktorne, a to nikako nije dobro. http://www.vitamini.hr/5366.aspx
ToniAdams Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Bravo! ma prc, kad mi se sad knedle jedu ceo dan :( prezle me podsetile i na jedini oblik karfiola koji volim jesti, a sto isto mislim estel moze da si priusti. razcerece se cvetovi karfiola, obare se u slanoj vodi, na malo maslulja se prezle proprze i sve se to posle pomesa. jedino sto meni treba puno soli u prezle, posto sve jedem preslano. jos sam rokao i neku mesavinu bibera sto sam odnegde dobio, i bilo je bas dobro. bude za 15tak min gotovo, a cak je prilicno zasitno.
assück Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) KNEDLE SU ZA SUPU, GOMBOCE SU SLATKE! Edited April 6, 2014 by assück
ToniAdams Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) KNEDLE SU ZA SUPU, GOMBOCE SU SLATKE! mozda u tvom selu. moja baba je verovatno izmislila to jelo, i zove ga kako ga i ja zovem. knedle sa sljivama knedle sa sljivama! Edited April 6, 2014 by ToniAdams
aram Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 kakve bre gomboce, jebali vas ti vasi lokalni nazivi. kad to i svabo zove knedlama, to je to.
Zoe Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Ne smije jesti šljive (bar po ovoj tablici koju sam pronašla)
assück Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) ^^^ ne znam mene tako odjebali u onom gradu sto nije Islamabad, a i ovde na forumu otada moram tako :( Edited April 6, 2014 by assück
Recommended Posts