ToniAdams Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 ja sam kao mali upao u koprive, ali to je vec druga prica. mozes flekice sa kupusom, to mogu da jedem svaki dan, i ne goje uopste, sve ide direktno u misic.
duda Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) jao, ja tek sad skapirala da je aineko estel @aineko, baš mi je žao što ti se sve to dešava, ne daj se možeš da praviš neku varijantu vegetarijaskog đuveča sa dozvoljenim povrćem izdinstaš na kockice iseckano povrće (luk, šargarepu, celer, asparagus, ma sve što smeš) onda samo obariš pirinač pa sastaviš sa dinstanim povrćem pa u to dodaš sos paradajza po ukusu (može i iseckan pelat, to je još bolje), kao i ostalih začina po želji i gurneš u rernu da se lepo zapeče naravno, bogato začiniš nekim kvalitetnim uljem koje smeš da konzumiraš to je lepo i kada je ladno, a obzirom da se fino zapeče u rerni, nije ni lako kvarljivo, tj. možeš da spremaš danas za sutra ed. uh, sori, tek sad videh da ne smeš paradajz pa ništa, može i bez paradajza, šta fali možeš umućeno jaje pre stavljanja u rernu da staviš, mislim da bi to bilo dobro Edited April 6, 2014 by dùda
adam Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 e - kupus... iseces na trakice od jedno dva, tri cm, bacis na vrelo ulje (susam je super a ako ne mozes onda sta mozes) proprzis (stir fry) brzo uz mesanje da ne izgori, dodas malo soja sosa (ako pravis sa susamovim uljem) ili soli (ako pravis s maslinovim), jos malo przucnes - sve zajedno do pet minuta i to je to. moze kao prilog, moze i na pirinac kao obrok, kako god...
duda Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) e - kupus... iseces na trakice od jedno dva, tri cm, bacis na vrelo ulje (susam je super a ako ne mozes onda sta mozes) proprzis (stir fry) brzo uz mesanje da ne izgori, dodas malo soja sosa (ako pravis sa susamovim uljem) ili soli (ako pravis s maslinovim), jos malo przucnes - sve zajedno do pet minuta i to je to. moze kao prilog, moze i na pirinac kao obrok, kako god... ili može redom da proprži razna povrća pa smeša, recimo uz taj kupus da doda i šargarepu i celer ... a sve na rezance sečeno to ima baš dobr ukus u kombinaciji sa soja sosom i pirinčem ed. + luk isto daje sjajan ukus, onda vidim dozvoljeni su cukini, i oni mogu da se pržnu na taj način, samo da im se izvadi ona meka sredina Edited April 6, 2014 by dùda
ToniAdams Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 ma pita skupusom ako se doda dosta papra odvaljue Kupus sitno iseci i staviti da se dinsta na ulju i dodati 300dl vode. Kada kupus bude mekan, skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi.Staviti dve kore a zatim red kupusa, zatim dve kore pa red kupusa i na kraju urolati. Postupak ponoviti i sa ostalim korama i kupusom.Pitu staviti u podmazani pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45minuta.
renne Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 ja sam kao mali upao u koprive, ali to je vec druga prica. . i ja sam
duda Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 ma pita skupusom ako se doda dosta papra odvaljue Kupus sitno iseci i staviti da se dinsta na ulju i dodati 300dl vode. Kada kupus bude mekan, skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi. Staviti dve kore a zatim red kupusa, zatim dve kore pa red kupusa i na kraju urolati. Postupak ponoviti i sa ostalim korama i kupusom. Pitu staviti u podmazani pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45minuta. a što ne dodaš i luk (i jedan i drugi) u taj recept ? naravno, isto dinstan jel' ne smeš luk ?
ToniAdams Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) i ja sam rodjak koji me je cuvao i dalje tvrdi da je moja krivica. Edited April 6, 2014 by ToniAdams
ToniAdams Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 a što ne dodaš i luk (i jedan i drugi) u taj recept ? naravno, isto dinstan jel' ne smeš luk ? sto se mene tice, ja i staklo mogu da jedem. kad sam bio bas mali, cak sam ugrizao psa. tuzna ali istinita prica :( svakako bi dobro dosao i luk, ko sme, malo da se karamelizuje, pre kupusa.
duda Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) aj' šta dramite tu moj otac je namerno gazio kroz koprive visoke do bedara, a u kupaćim gaćama a kad smo već kod kopirva ja danas skuvala varivo od leblebija i kopriva sa suvim rebarcima, doduše Edited April 6, 2014 by dùda
duda Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 kad sam bio bas mali, cak sam ugrizao psa. tuzna ali istinita prica :( kako ono beše po novinarskim postulatima to je vest
adam Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) ili može redom da proprži razna povrća pa smeša, recimo uz taj kupus da doda i šargarepu i celer ... a sve na rezance sečeno to ima baš dobr ukus u kombinaciji sa soja sosom i pirinčem ed. + luk isto daje sjajan ukus, onda vidim dozvoljeni su cukini, i oni mogu da se pržnu na taj način, samo da im se izvadi ona meka sredina moze naravno al onda je to veg stir fry, drugaciji ukus. volim i jedno i drugo al rekoh da bacim brz recept samo za kupus. edip - nikako da naucim ovaj novi sistem... Edited April 6, 2014 by adam
darling Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 ja spanac operem, provucem kroz onu sushilicu za salatu i ostavim desetak minuta da se bas osusi. uzmem serpu, u nju sunem malko mulja, kad se ugreje dodam bluk i cim zamirise ubacim spanac i mesam i gnjecam dok se ne spusti (dva tri minuta, ne treba vise), malo posolim i to je to. bude malko vode al ne smeta niti utice na ukus. fala, probacu sledeci put.
ToniAdams Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 aj' šta dramite tu moj otac je namerno gazio kroz koprive visoke do bedara, a u kupaćim gaćama a kad smo već kod kopirva ja danas skuvala varivo od leblebija i kopriva sa suvim rebarcima, doduše pih. ja sam bio gologuz. otiso da piskim.
Delija67 Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Jel pomenuo neko nasuvo? Trebalo bi da nema zabranjenih sastojaka, a na tome bih mogao da zivim.
Recommended Posts