Jump to content
IGNORED

Letovanje planovi i iskustva

halloween

Recommended Posts

mi ćemo do mora preko bosne biciklima, ovo će biti okvirna ruta

8246890.png?secret_hash=fc3312f84003a094

znači uz drinu pa uz neretvu

najviše se radujem tjentištu i mostaru

Koliko računate da će put trajati?

bila ja

ali mi smo isli da letimo pa sam se uglavnom po ceo vozala gore na planinu,treba oko 1sat da se popne na 2000m a mi smo isli po dva puta

a ostatak dana videla otprilike ovako

oludeniz.jpg

pa ti ne mogu nista detaljnije reci

ali sad da idem..ima jedna mala uvala u kojoj se kampuje na plazi...

e da, i ne treba ici pre oktobra jer izgore..mi bi u oktobru pa je bilo 30c i kupali smo se svaki dan..legende kazu da je preko leta 50..

leti je sumanuto toplo, mozda i nisu legende :)

nemamo konkretan plan, oko 580km, recimo nekih 8 dana.

preporučio bih vam da u ljuboviji pređete u bosnu i onda bosanskom stranom idete pored drine, sve do selana, gde ćete preći u bajinu baštu. mnogo je manji intenzitet saobraćaja, a čini mi se i da je asfalt u boljem stanju.

interesuje me kako ćete proći od kalinovika do konjica - nikad nisam išao tim putem u životu, baš me zanima na šta to liči. put od foče do kalinovika je mnogo zanimljiv ali se spremite i na neke gadne uspone :)

preporučio bih vam da u ljuboviji pređete u bosnu i onda bosanskom stranom idete pored drine, sve do selana, gde ćete preći u bajinu baštu. mnogo je manji intenzitet saobraćaja, a čini mi se i da je asfalt u boljem stanju.

interesuje me kako ćete proći od kalinovika do konjica - nikad nisam išao tim putem u životu, baš me zanima na šta to liči. put od foče do kalinovika je mnogo zanimljiv ali se spremite i na neke gadne uspone :)

hvala na preporuci, plan je da kod loznice pređemo granicu pa da idemo sa bosanske strane sve do tare, pa da tu pređemo i idemo do mokre gore, pa odatle nazad u bih do višegrada.

ne žurimo se nigde, pa ako se umorimo, staćemo i kampovati ili naći neki smeštaj :)

nismo inače išli nigde tu nikad u životu, nemam još uvek predstavu šta me čeka tako da ako neko ima kakav savet, bring it on.

tek treba da iščitavam forume i blogove :)

@kampokei

sad guglam prenj i na slikama stvarno divno izgleda.

možda i svratimo tamo.

potpuno smo slobodni, tj bez fiksnog plana, ićićemo gde nam se učini zanimljivo

Edited by belch

od Mokre Gore do Višegrada put je ok, priroda predivna a Drina prelepe zelene boje. Na putu od Višegrada do Rogatice

ima preko 40 tunela, jako čudnih, put ide uz Drinu i ima par predivnih uvala za kupanje.

Mislim da i smeštaj u privatnoj režiji može da se nađe. 

Zavidim na planu.

;)

Nije bodrum, mislim da je Dhalian, ali ista stvar, pa oko 2 sata busom

Sletanje u Dhalianu zahteva autobuski transfer u trajanju od nekih 9 dana, a i avionska karta je mnogo skuplja :D

Ako se sleti u Dalaman onda je mnogo lakše, oko 45 minuta.

harpere, ikare, bacite neki link za te gulete.

moze i pm.

Kreni od ovog posta pa ako te interesuju neki lokalni operateri bacim ti PM.

Inače, glavna baza za polaske gületa u Turskoj je Bodrum i ja bih ture koje odatle idu preporučio za prvo putovanje.

Sletanje u Dhalianu zahteva autobuski transfer u trajanju od nekih 9 dana, a i avionska karta je mnogo skuplja :D

Ako se sleti u Dalaman onda je mnogo lakše, oko 45 minuta.

:lolol:

ma samo da stignem u tu regiju pa ce nesto vec biti

e da,sad se setih da u Buterfly valeyu redovno kampuju neki acro ludaci pa ako se skompas sa njima mozda te i provozaju neki let for free  :P

ma samo da stignem u tu regiju pa ce nesto vec biti 

lep je taj deo Turske, a tamo je dosta lako naci delove obale koji pripadaju nacionalnim parkovima i gde nema nikakvog razvoja.

Bila ja 3x u Oludenizu, poslednji put pre 2 godine. Moze da se napakuje povoljan let preko Istanbula do Dalamana, a onda transfer do sela (u zavisnosti od budzeta, mi smo isli preko nekog DM transfers, imaju mini buseve, privatna auta, obicne buseve...). Hoteli su bili najpovoljniji preko www.oludenizbeach.com, preporucujem npr. Blue Star (blizu plaze i "centra" sela, nije u brdima - sto znaci ako nemas kola/motor, mali, porodicni hotel, cena mu je bila vise nego pristojna, ne znam kako je sad), u okviru hotela je restoran gde se sprema (i izeda) npr. ooodlican losos u vinovoj lozi, pretopla preporuka! Osim toga, kafe/bar/restoran Help u Oludenizu - bas bas fina hrana, zavisi ko sta voli, nije prejeftino, ali mislim da se moze naci lepih stvari i za "burger" lovers i za "brownie" lovers i za "sea food" lovers itd.

Priroda je lepa, more lepo, klima pretezno vlazna i sparna, poslednjih godina se primecuje bas intenzivno nastanjivanje Britanaca (mislim na celu regiju, pokupovali su brdo nekretnina), cene su u TL i u funtama (desi se cesto da su samo funte naznacene), moj utisak je da se prilicno komercijalizovalo i nekako izgubilo onu draz mirne selendre sa divnom prirodom. Dolmushi voze gde hoces za pristojne pare, ima raznih sela u okolini i raznih plaza koje su dostupne ovim busicima. Do Fetija, do Calisa, Hisaronu, Ovacek, Gocek... ima raznih malih mestasaca i plazica, a treba naivno pitati i lokalce gde se kupaju (necu reci mestani posto to ne postoji :)). Posebno treba pitati ove "letace" tj. instruktore ili kakovecdasezovu, oni su meni bili glavni izvori tj. vodici za plaze "po kraju" (valjda vide ozgo sta valja pa odu motorom posle, bemligastaje, tek znaju ljudi).

Nije preterano jeftino, ni smestaj ni vanpansionski troskovi, cenim da je to zbog uticaja funte.

Letenje je apsolutno obavezna aktivnost ako se ide u ove krajeve! Cini mi se da je cena jednog leta (transfer do vrha Babadaga + let) oko 50 evra, ako ne i vise. Moz se cenjka ili nadje nesto preko "veze" za manje, al mislim da izadje negde do 100e ako kupujes slike, snimke itd. Zvocala bih kojesta, ali ne mogu da kazem da ne vredi jer vredi samo tako!

To je to, "ukratko" :)

joojj 100e let,dusa me zabolela sad...ali dobro to je kul cena za pogled i trajanje...mi smo placali 20e po letu(prevoz+ulaz u nacionalni park) a isli smo 6dana dva puta na dan :p ...joojj sad mi se leti odande :p