MancMellow Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 12 minutes ago, teacher said: jel danas druga epizoda?
Filozof manijak Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 1 hour ago, teacher said: jel danas druga epizoda? Jok, 13. je uveče
Hamlet Strašni Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Daj i meni linkove, da ne kvarim oči na yt
Borislav Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 Pre nego što počnete da kukate o tome šta sve nemate, razmislite: da li ste, zaista, zaslužili i ovo što imate? Ovako nekako, citiran po sećanju, glasi jedan od bezbroj genijalnih aforizama Dušana Radovića. Pao mi je na pamet dok sam razmišljao o našem odnosu prema ovakvim kulturnim vrednostima. Dok ovo pišem, na mom stolu leži originalno DVD izdanje "Pozorišta u kući" - još jednog blaga iz riznice stare Televizije Beograd. Dvanaest diskova u jeftinim, kartonskim omotima. Dizajn je ružan i neprimeren, ni po čemu ne asocira na sadržaj. U redosledu epizoda ima grešaka. Ne postoji, uz seriju, nikakav propratni materijal - bonus diskovi, dokumentarni film, razgovori sa autorima, foto galerije, knjižica, ništa. Nikom nije bilo stalo da se potrudi oko tog izdanja, nikog nije bilo briga da zainteresuje nove generacije za tu lepu seriju. Ni "Vuk Karadžić" nema izdanje kakvo zaslužuje i ko zna da li će ga ikada imati. Strašan je naš nemar prema nasleđenom, naši brzi i laki zaboravi. Mi smo lenji i razmaženi sinovi kojima nasleđena kuća pred očima propada, dok u kafani ogovaramo očeve da su nam malo ostavili. A rado bismo u većoj i lepšoj kući živeli - samo kada bi je neko drugi umesto nas sazidao. "Vuk" je, srećom, pod zaštitom daleko ozbiljnijih međunarodnih organizacija, pa će ostati sačuvan. Da od nas zavisi - propao bi, kao i mnogo tog. (Da ne grešim dušu: postoji sjajna foto-monografija Ljubinka Kožula sa snimanja serije. Postoji i dvostruka LP ploča sa veličanstvenom muzikom Vojislava Kostića - vidim da tu muziku ovde još nismo pominjali, hajde da tu nepravdu ispravimo. Postoji i knjiga "Više od istine: Kadijević o Kadijeviću" Dejana Ognjanovića. Ali, sve su to samo usamljeni primeri koji ne menjaju opštu, sumornu sliku.) Za kraj, ipak, malo optimizma (Božić je, najzad, i početak nove godine. Dosta više i moje kuknjave!). Za Aprila, mog starog forumskog prijatelja, i za sve forumaše dobre volje, ide jedna lepa pesma:
hefaca Posted January 7, 2018 Posted January 7, 2018 (edited) 34 minutes ago, Borislav said: Pre nego što počnete da kukate o tome šta sve nemate, razmislite: da li ste, zaista, zaslužili i ovo što imate? Ovako nekako, citiran po sećanju, glasi jedan od bezbroj genijalnih aforizama Dušana Radovića. Pao mi je na pamet dok sam razmišljao o našem odnosu prema ovakvim kulturnim vrednostima. Zavisi da li se obracas forumasima ili nebeskom narodu. Prvi mozda jesu kenjatori, ali sto sta znaju i umeju. Prosecan nebeski drzavljanin i dalje ne ume da izabere tacan od tri imbecilna ponudjena odgovora na osnovna pitanja iz srpske kulture. Ti, niti su videli epski spektakl, niti Nemanjice. Kamoli da diskutuju o tome. Mnogi ne znaju ni zasto slave... Edited January 7, 2018 by hefaca
Sludge Factory Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 Srđan Milošević 09/01/2018 | Serija Nemanjići – prva epizoda: Skupo, a jeftino Srđan Milošević 11/01/2018 | “Promntno” preteće pismo Radoša Bajića
James Marshall Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 Radošu krivo što pored ozbiljnog Bjele i komičnih Nemanjića niko ne gleda ono njegovo sranje.
MilenaS Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 2 minutes ago, James Marshall said: Radošu krivo što pored ozbiljnog Bjele i komičnih Nemanjića niko ne gleda ono njegovo sranje. koje?
teacher Posted January 11, 2018 Posted January 11, 2018 18 minutes ago, Sludge Factory said: Srđan Milošević 09/01/2018 | Serija Nemanjići – prva epizoda: Skupo, a jeftino Srđan Milošević 11/01/2018 | “Promntno” preteće pismo Radoša Bajića vrh!
Recommended Posts