Jump to content
IGNORED

Madrid & Lisabon

Mil@n

Recommended Posts

Posted

Sintra - Pena palata

DSC_1272.JPG

DSC_1276.JPG

DSC_1461.JPG

DSC_1507.JPG

Posted

Jedan od meni jacih utisaka sa putovanja, palata Quinta da Regaleira u Sintri

DSC_1558.JPG

DSC_1566b.JPG

DSC_1569.JPG

DSC_1593.JPG

DSC_1599.JPG

DSC_1626a.JPG

Posted

Cabo da Roca - najzapadnija tacka Evrope (tako bar kazu)

DSC_1673.JPG

DSC_1674.JPG

Posted

Avila

Grad okruzen bedemom, stare zgrade, takoto. Odatlen je prvi predsednik posle Franka. Uticaj mavarske kulture se oseca.

IMG_3837.JPG

Karakteristican specijalitet od zumanaca sa slatkim posipom.

IMG_3869.JPG

Posted

Segovia

Akvadukt, prvi put u tom kraju koriscene dizalice. Pogolemo. Nagib 1%, ima krivina. Muska rabota.

IMG_3881.JPG

IMG_3900.JPG

Crkva, zestok uticaj mavarske kulture, kao i u gradu i u zamku. Poreklom stanovnici su vecinom pokatoliceni mavri. Inace su u dosta kvalitetnoj zajednici po pitanju medjusobnih odnosa ziveli zajedno katolici, mavri, jevreji.

IMG_3928.JPG

Restoran. Onaj tip je kad god izadjem da zapalim stajao i odmeravao se sa protivnickim restoranom preko puta. Onaj giceks desno igra znacajnu ulogu.

WP_000975.jpg

Jedan od startera - predjela. Puding od dunja sa zapecenom sunkom.

WP_000971.jpg

Posted

Segovia 2

Produzeni espreso, zasladjeni prevucen u casu sa ledom i njihova neka travarica.

WP_000986.jpg

Beba

WP_000981.jpg

Specijalitet kuce, dve do tri nedelje prasence.

WP_000987.jpg

Nacin secenja.

WP_000989.jpg

I Manolito, valjda. Njihov najpoznatiji toreador.

WP_000992.jpg

Posted

Salamanca

Obratiti paznju na figuru sredini. Crkva je stara vekova, ali je rekonstrukcija radjena sesetih i eto objasnjenja.

WP_000906.jpg

Prvi univerzitet, mislim prvi valjda. Sa sve grafitima iz tog doba.

WP_000927.jpg

Iz istog dvorista pogled na crkvu. Ova fotka nije dobra, ali je poenta bila naci zabu.

WP_000928.jpg

Karakteristican trg.

WP_000954.jpg

I naravno starteri

Ajvar iliti slicno i rovito peceno jaje.

WP_000890.jpg

Cips i kuglice od prasetine i pecuraka.

WP_000889.jpg

Mislim ekstremno mlado jagnjesce.

WP_000891.jpg

I vinska prostorija sa sve pokretnim klizecim merdevinama.

WP_000892.jpg

Posted

I Madrid.

Osim spomenika internacionalnim brigadama i demonstracija antifrankista sto je vec kaceno evo nesto malo drugacije,

Jedan od domacina veliki fan Reala i eto.

IMG_4074.JPG

WP_001020.jpg

WP_001032.jpg

Ovdi sam se poklonio.

IMG_4060.JPG

Posted (edited)

zaboravih

demonstracije antifrankista

WP_001052.JPG

WP_001053.JPG

Edited by fritifrut
  • 3 weeks later...
Posted

ja se malo preselilic ovdi i ne mrdam!

preporuka za bar "circo" (corredera baja de san pablo) vesela ekipa i fri tapas najbolja domaca tortilja + novootvoreni "pavon" koji upravo preuzima oldskul birtiju (u embajadores)

danas mi rekose da madrid ima najvise bars per capita u evropi

• 1 month later...
Posted

i slozise se sa mnom u vise navrata da ljudi po mdrdu nose izrazito ekspresivne poruke na svojim majicama

pa zabelezih tokom svog boravka neke smesne, neke zanimljive, neke onako i wtf (propustih sigurno neke podugacke na spanskom koje spartaju brzo) :

set fire to the rain / courage. the quality of mind to face a danger / insights / (((no brains))) / xxx / russia / no bitches (i precrtana kucka) / eat more ice cream / la vida es chula / american supplement / alive / alone / vinyl rules / i need anger management / xyz / batman / not all those who wander are lost / be a voice not an echo / muhammad ali / higher than highest / the new dark age / stay calm  take a beer / boston strong / party on the beach / live what you love / nirvana / ramonsters / all the time more / avenida de ciudad barcelona / who / chicago / usa / warrior / basado en pechos reales / please wait here until you are useful / inquieta / fuck the r.a.c. / whitesnake / do not belong / raciones / the beatles. let it be / happiness is a choice / fall in love with your life / one love bob marley / ok let's go / promised land / pedaled /seventyfive / peace love / superstar / venice beach / air jordan / callate la boca / rage against the machine / high on life / think less live more / wild and free / lucky / death OR party / change the record / yo la tengo is murdering the classics / human / legalize illegal stuff / be brave & take risks! / love me and kiss me / #trending / keep life simple / eat sleep game / take eat easy / pending issues / mariano hijo de puta / just believe don't be afraid be brave / no hope / don't forget to be ok. summer in the city / det er for vildt / planta cara a la pobreza / le meilleur est a venir / let's get lost / thank got it's friday / what you need is love and a cat / let the sunshine in / out of the world / tout va bien / sea sand and surf / i'm a real surfer / born to dub / watch me work / fbi. fabulous body inside / i'm lost! can you take me to the nearest bar? /if i ruled the world. imagine that / stressed depressed but well dressed /tough ain't enough / you and me / get ready / i believe in paradise / ni dios ni patria ni amo / kiss me / LA / bauhaus / athens / parthenon greece / crew occult youth / the hipster / vigour 95 safari / enjoy coca-cola it's the real thing! / leer es la hostia! / funk life / chili bomb / 1973 inside my soul / captain / the sky was never the limit / cada paso cada meta. cada meta cada paso / grand chiefs / nuthing but a 'g' thang / no compromise / i don't care / misfits / vario pintos / fuck heisenberg / seventy six crew / cool as ice / gone surfing / brazilian football is like an extremely hot jazz band / keep things simple / miles davis collector items / suicidal tendencies / 1993 mitte berlin / roma / i got no arms! / raise / no use for a name / i was in paris / women at work / antimadridista / the clash / the beatles / buddha was born in nepal / go if you can't stay / get hyped / boxing club everlast / aplause please / sloganism / dream big work hard meet people travel often / i <3 madrid

• 5 months later...
Posted

iako sam vec shvatila da je Madrid grad u kome se zivi do kasno i u kome tesko da moze da bude dosadno, ako neko zna za neku ludacku  nocnu turu puno bi mi znacilo, zelim da se proslava rodjendana ovog puta ne zavrsi vecerom u restoranu ili nekim klabingom.  bas mi treba nesto neobicno.

unapred 'fala.