ToniAdams Posted February 6 Share Posted February 6 48 minutes ago, Caligula said: brt onaj gerijatrijski lezbo vajb, ne mogu. Premotavao sam vec dva puta na same naznake segsa. Koliko je segz u prvom serijalu bio gledljiv, toliko je ovaj sada negledljiv. skroz sam zaboravio da su se ova dvojca heftali Link to comment
Caligula Posted February 6 Share Posted February 6 22 minutes ago, ToniAdams said: skroz sam zaboravio da su ova dvojca heftali popravio 1 Link to comment
Halvard Posted February 7 Share Posted February 7 "Glavna" misterija više nije ni u drugom, nego eventualno u desetom planu. Kao da je ovo serija iz network epohe sa po 24 epozode po sezoni, pa mogu da razvlače do mile volje. Baš me zanima (not!) kako će sad sve da raspetljaju u dve epizode. Iz prošle epizode mi je highlight to što se bokserkina sesta ubila tako što se bacila u okean, za vreme večite noći, a telo su joj pronašli za tipa dva sata. Uopšte mi nije jasan odnos Džodi i njene ćerke, tj. ćerke pokojnog joj muža. Mala nacrta ono eskimsko sranje na bradi, Džodi popizdi, bukvalno je fizički odvuče do kupatila to opere, hoće da bije babu koja joj to naslikala; mala bude privedena zbog vandalizma, Džodi ništa, ajmo dušo kući, spremam ćurku za Božić, cmok cmok - a onda na to klinka popidzi i ode od kuće. Nigde veze. Izgleda mi kao jako, jako, jako neuspela kopija prikaza disfunkcionalne porodične dinamike iz Mare of Easttown. 2 Link to comment
kipo Posted February 7 Share Posted February 7 Ovaj nivo neozbiljnosti vec vrijedja gledaoca. Sve je jeftino, lose, besmisleno i dosadno. Nadajmo se da ce potrajati, rekao bi onaj francuski pisac Link to comment
3opge Posted February 7 Share Posted February 7 ne moze bez zombadzija koji vriste i lepo ukrasenog bozicnog drveta pa to ti je, falilo je prase s jabukom u ustima. ali grozni mocni znak koji osvane uvek iz zasede, dal na dascici ili tarabi cini zulum i siri silnu jezu 2 Link to comment
smooth.Op Posted February 7 Share Posted February 7 Sreća pa ima 6 epizoda ukupno. Sagledaću čisto iz znatiželje šta je pisac hteo da kaže. Link to comment
Nebojsa Posted February 7 Share Posted February 7 ne znam otkud ovoliki hejt, meni je ovo za tri koplja iznad prethodne dve sezone. cini mi se da su autori hteli da prikazu svoju izvedbu, koja nije klasicna/ocekivana krimi prica, vec viseslojni dozivljaj izgradjen oko gomile super-sjebanih, autodestruktivnih i depresivnih ljudi, te istog takvog ambijenta. (momentalno me prodje neka jeza pri samoj pomisli da postoje mesta na zemlji gde mesecima nema svetlosti - brrr!) dakle, glavni zaplet je cini mi se namerno potisnut u drugi plan, a surovi uslovi zivota i posledice koje ostavljaju na psihu ili osobenjaci kakve ti isti uslovi privlace sebi, su (zasad) dominantniji deo price. svi porodicni odnosi su potpuno razjebani: dzodi vs pastorka, navaro i nesrecna sestra, serif i sin prajor, prajor jr i zena mu, takodje juniorka, rouz i duh pokojnog joj sina - dakle, potpuni raspad i depresiva. pojedinacni likovi isto - ne zna se ko je grdji. dzodin lik je s namerom (naravno) - uzasan: kurvarka, bully i maltene sociopata; stariji prajor - isto: korumpiran, alkos i generalno shady lik; navaro - troubled soul po rodjenju; itd itd. elem, meni ovo zasad deluje samo kao poduzi all-is-fucked-up uvod, skrooz ok kvaliteta. cekamo glavni shootout pa da se lagano razilazimo. 1 Link to comment
Halvard Posted February 7 Share Posted February 7 Problem je što kad oduzmeš polarnu noć i paranormalne elemente, dobiješ AliExpress verziju Mare of Easttown, jer je bukvalno sve ostalo već viđeno tamo, samo na daleko višem nivou. 2 Link to comment
Svemir Zeka Posted February 7 Share Posted February 7 Čak je i meni raspad serija, hiljadu tema započeto....ništa se neće dovršiti Jedino 18 minutes ago, Nebojsa said: momentalno me prodje neka jeza pri samoj pomisli da postoje mesta na zemlji gde mesecima nema svetlosti - ...mi je ovo strava, ali ozbiljno. Oduvek sam volela da živim noću - tamo bih bila svoj na svome. 3 Link to comment
kipo Posted February 7 Share Posted February 7 Danju Svemir Zeka, nocu Mrak Sova. S Rodzer Hauardom na dohvat ruke 4 hours ago, 3opge said: ali grozni mocni znak koji osvane uvek iz zasede, dal na dascici ili tarabi cini zulum i siri silnu jezu Danas naletim na fejsbuku na ovo cudo prirode (ne bas bas ovo) gdje pcele u neko doba izvode i sprialne, i rotirajuce i kojesta cudesa, da bi u neko doba jasno formirale taj znak. Rekoh sebi, moj Boze,,, 1 Link to comment
ivy Posted February 8 Share Posted February 8 mi pogledali prvu epizodu prve sezone po prvi put vec poslovicno kasnim 10 god sa gledanjem serije Link to comment
kipo Posted February 8 Share Posted February 8 3 hours ago, ivy said: mi pogledali prvu epizodu prve sezone po prvi put Mislim da ti kolektivno zavidimo 1 1 Link to comment
Patty Lee Posted February 8 Share Posted February 8 Dobro veče. Dakle, fuck. This. Shit. Mislim da je trenutak kad je kap prelila čašu bio kad se Julie oprašta od Navaro, a u pozadini ide Everybody Dies od Bili Ajliš. Jer mi, publika, smo debili, i mora da nam se crta. Pakao što je Vini zatvoren, ovo realno i treba da se vređa samo na slepo. Ja sad lepo prelazim na Deadloch, ima dve detektivke koje rešavaju slučaj, ima lezbejki, imaju neki mrtvi muškarci, ima i odsečeni jezik (!?). Nije baš za porediti sa TD, naročito ne sa S01, jer ima elemente crne komedije. Normalno da ću pogledati TD do kraja ali mi neće biti lepo is all I'm saying. 3 Link to comment
ivy Posted February 9 Share Posted February 9 8 hours ago, kipo said: Mislim da ti kolektivno zavidimo i pogledacemo SAMO prvu sezonu 1 Link to comment
Recommended Posts