Ryan Franco Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 upravo sam hteo o ovme da postavim par pitanjaca, pošto sam rešio da se ponovim i zakoračim u prašumu pljosnatih televizora. evo i meni večeras prodavac ispriča da je slika na plazmi bolja nego na lcdu. veli, malo ima predrasuda kod našeg naroda pa joj zato pada cena osetno u odnosu na lcd. navodi mi vreme odziva (valjda?) koje je na plazmi 0.1ms, a na lcdu 2ms. na osnovu onoga što sam video u radnji, rekao bih da su boje na lcdu ipak mnogo intenzivnije ali opet, mislim da bih radije za iste pare imao dužu dijagonalu, nego bolje kontraste. šta velite?izvinjavam se na laičkim pitanjima, kapiram da ste već negde diskutovali, pa može i otpilike broj strane ili neki link, da ne orem sad po celoj temi. :)hvala!
ToniAdams Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 sviranje kuracu ako se prica an zeneral. uzni par modela i uporedi slajbe.
zema Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 kontras je bolji na plazmi, pogledaj neku iz panasonikove gt ili st serije
Renegade Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Evo nekog štiva za pred kupovinu http://hdtelevizija.com/vodici-za-kupovinu/vodic-za-kupovinu-televizora-2012/, možda pomogne.
Mil@n Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 upravo sam hteo o ovme da postavim par pitanjaca, pošto sam rešio da se ponovim i zakoračim u prašumu pljosnatih televizora.evo i meni večeras prodavac ispriča da je slika na plazmi bolja nego na lcdu. veli, malo ima predrasuda kod našeg naroda pa joj zato pada cena osetno u odnosu na lcd. navodi mi vreme odziva (valjda?) koje je na plazmi 0.1ms, a na lcdu 2ms.na osnovu onoga što sam video u radnji, rekao bih da su boje na lcdu ipak mnogo intenzivnije ali opet, mislim da bih radije za iste pare imao dužu dijagonalu, nego bolje kontraste.šta velite?izvinjavam se na laičkim pitanjima, kapiram da ste već negde diskutovali, pa može i otpilike broj strane ili neki link, da ne orem sad po celoj temi. :)hvala!Ja imam plazmu i to jedan od lošijih samsungovih modela, tj bolje rečeno osnovih iz tog perioda, od pre 3 godine. Razbija! I slika je bolja nego na bilo kom LCD-u koji sam imao prilike da vidim pa i od burazerovog SONY-ja. Od kada sam prešao na digitalnu kablovsku, da ne pričam. Toplije boje, realnije, bolji kontrast, kvalitetna izrada. Još sam ga uzeo za 47000, bio 55000... Prezadovoljan.
Ryan Franco Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 hvala svima! proučiću ovo ali već sad mi se čini da ću se baciti na plazmu.
dig_chohano Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 veli, malo ima predrasuda kod našeg naroda pa joj zato pada cena osetno u odnosu na lcd.Haha, djubrad li su ti trgovci.
Frank Pembleton Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Jel neko kupovao televizore u Merkator hipermarketu?Vidim da je sad u prizemlju odvojen deo sa tehnikom, ali valjda je to isto....Zanima me kakav je tu slucaj sa garancijom i uopste jel neko imao nekakvih problema sa tehnikom kupljenom tamo?
renne Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Sve normalno, prava prodavnica tehnike. garancija kao i svuda, kod generalnih servisera. Inače kumov sin radi tamo, ako ćeš kupovati traži Tomu, reci da te renne poslao.Kupio sam ja dva tv-a tamo, a kum čak četiri.
Valk Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Ja kupila pre ~3 godine LG lcd i super me sluzi. Jos ga uzela na pika karticu na 12 rata bez kamate pa sam ga slabo primetila kao "ubicu budzeta". Jos sam puno tehnike u M kupila i sve je super pouzdano.
Frank Pembleton Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Ja kupila pre ~3 godine LG lcd i super me sluzi. Jos ga uzela na pika karticu na 12 rata bez kamate pa sam ga slabo primetila kao "ubicu budzeta". Jos sam puno tehnike u M kupila i sve je super pouzdano.Pa zato i mislim da kupim tamo, jbga 12 rata mi igra samo tako...
Lezilebovich Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Brisel -- Antimonopolsko telo EU kaznilo Filips, LG, Samsung, Tošibu, Panasonik i Tehnikolor sa 1,47 milijardi evra zbog "dvodecenijskog štelovanja cena" TV komponenti.Filips će morati da plati 313,4 miliona evra, LG 295,6, Panasonik 157,5, Samsung 150,8, Tošiba 28, a francuski Tehnikolor 38,6."Ovi karteli su formirani zbog proizvodnje i prodaje katodnih cevi i primer su kartelskog ponašanja za udžbenike. Bavili su se svim najgorim vrstama ponašanja nelojalne konkurencije, strogo zabranjenim u EU", piše u saopštenju.
copkillah Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Uzet je Samsung UE40EH5000 i stigla je digitalna tv preko IKOM-a i ja razliku gotovo i da ne vidim. WTF? Mislim, zvaćemo da se žalimo, ali da li sam ja lud ako očekujem da nema brljotina i pikselizacije?
Renegade Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Razliku u odnosu na šta? U odnosu na analognu na crt ili analognu na led ili digitalnu na crt? Razumećeš šta pitam. :D
Recommended Posts