renne Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 bilo koja zemaljska antena, može i sobna gleda se ovo i ako se plati ovo
jms_uk Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 7 minutes ago, renne said: bilo koja zemaljska antena, može i sobna gleda se ovo i ako se plati ovo Hvala puno! Apropo samih televizora [hvala na prethodno datim linkovima] - ima gomila marki za koje nisam nikad cuo [Tesla, Vox, Fox] - valja li nesto od toga?
renne Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 Kinezi sa raznim imenima Za nezahtevne korisnike ok, jer je cena stvarno smešna i ja imam jedan Vox u kuhinji
jms_uk Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 7 minutes ago, renne said: Kinezi sa raznim imenima Za nezahtevne korisnike ok, jer je cena stvarno smešna i ja imam jedan Vox u kuhinji To zvuci kao moja majka
mraki Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 Moji imaju neki Vivax što isto spada u tu kategoriju. Ok za te pare i za njihove potrebe, imao je i 5 godina garancije, pa i da ga bace nakon toga...
Mil@n Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 Imam 2 vivaxa i jedan fox, vivax i više nego pristojna slika za razliku od vox-a koji je recimo prosečan. Dobra stvar je što i jedan i drugi imaju 3 godine garancije, tako da nema puno mesta glavobolji. Vivax sam uzeo 49 za 32000 valjda, što je stvarno smešno.
zorglub Posted October 29, 2018 Posted October 29, 2018 (edited) Ja poslušao Renea i gospođa majci uzeo Hisensa. Nije FullHD, al' ima DVB-T2 da se ne aka sa 2 daljinska i YT i cast za unuke. Videćemo koliko će da pregura. Dedin FullHD LG je riknuo prvi put mesec dana po isteku garancije i od tada nastavlja da crkava u pravilnim, šestomesečnim ciklusima. Edited October 29, 2018 by zorglub
Zverilla Posted November 4, 2018 Posted November 4, 2018 da se pohvalim - ponovio se filipsovim android tv.om, i vrlo sam zadovoljan dobro dize rezoluciju slike, onaj ambilight je super stvar kad se gleda u mraku, daljinski ima glasovne komande ili tastaturu ako aplikacija ne podrzava glas, sto pravi ogromnu razliku u koriscenju (ranije sam koristio one tv.ove gde se navigira strelicama po tastaruru, sto vrlo brzo ubije svaku zelju da se bilo sta ukuca tako)
Kreator Posted November 5, 2018 Posted November 5, 2018 (edited) Čestitke. @Zverilla Koji je model konkretno? Inače je medicinski dokazano da Ambilight osvetljenje (pozadinske led diode koje identičnim bojama prate sliku prikaza na ekranu) duplo manje zamara oči u odnosu na bilo koji tv koji nema ambilight. Razlog je jednostavan, prilikom gledanja televizije zenica oka se ne fokusira u centar ekrana kao izvor svetlosti. Ljudi se često smeju tome sa komentarima "kakva su ovo disko svetla" ne znajući da em lepo izgleda em je izuzetno korisno. Imaš posebna podešavanja u meniju za ambilight osvetljenje. Edited November 5, 2018 by BlackGeorge
pantelia Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 Kako cenite ovaj tv? https://www.bcgroup-online.com/televizori/sharp-lc_40fg5342e-smart-full-hd-digital-led-46709 Gledam TV sa 2 metra, gledao bih i streaming, ni za sta mi drugo generalno TV nije potreban.
renne Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 Za te novce je OK, ali ne očekuj bog zna kakvu sliku
Jeremija Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 (edited) 1 hour ago, pantelia said: Kako cenite ovaj tv? https://www.bcgroup-online.com/televizori/sharp-lc_40fg5342e-smart-full-hd-digital-led-46709 Gledam TV sa 2 metra, gledao bih i streaming, ni za sta mi drugo generalno TV nije potreban. Veliki plus je što je u pitanju VA panel i što ima podršku za HEVC. Loša strana je to što nije 4K, u budućnosti će sve više sadržaja biti baš u toj rezoluciji (kao npr. novi SK4K kanal), a imaš kod Madjara Samsungove i LG 4K televizore iste veličine za slične pare. Edited November 9, 2018 by Jeremija
pantelia Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 (edited) 1 hour ago, renne said: Za te novce je OK, ali ne očekuj bog zna kakvu sliku 1 hour ago, Jeremija said: Veliki plus je što je u pitanju VA panel i što ima podršku za HEVC. Loša strana je to što nije 4K, u budućnosti će sve više sadržaja biti baš u toj rezoluciji (kao npr. novi SK4K kanal), a imaš kod Madjara Samsungove i LG 4K televizore iste veličine za slične pare. Hvala vam! Ne ocekujem nikakvu perverziju vezanu za sliku, a pogledacu i madjarsku ponudu. Edited November 9, 2018 by pantelia
Zverilla Posted November 10, 2018 Posted November 10, 2018 On 5.11.2018. at 23:58, BlackGeorge said: Čestitke. @Zverilla Koji je model konkretno? Inače je medicinski dokazano da Ambilight osvetljenje (pozadinske led diode koje identičnim bojama prate sliku prikaza na ekranu) duplo manje zamara oči u odnosu na bilo koji tv koji nema ambilight. Razlog je jednostavan, prilikom gledanja televizije zenica oka se ne fokusira u centar ekrana kao izvor svetlosti. Ljudi se često smeju tome sa komentarima "kakva su ovo disko svetla" ne znajući da em lepo izgleda em je izuzetno korisno. Imaš posebna podešavanja u meniju za ambilight osvetljenje. 50pus7303 - od njihovih, najjeftiniji 4k android tv te velicine sa nekim p5 procesorom (bitno jer bolje obradjuje sliku nego raniji procesori, a koristi i androidu). lepa strana filips je da i za starije televizore izbacuju firmware update, brze od nekih proizvodjaca telefona tako da cenim da ce potrajati ambilajt je stvarno prijatan za oci kad se gleda u potpunom mraku (meni ponajvise jer je manji kontrast izmedju svetle slike i okolnog mraka), a i lepo izgleda
Dankan Ajdaho Posted November 16, 2018 Posted November 16, 2018 (edited) Drugovi i drugarice, rešio sam da pazarim nov TV, nešto poveliko, min 55", max 65". Pratim akcije i popuste, sledi i crni petak, pa bih molio za neke preporuke. Ne zanimaju me neki flegšipovi™ i sično, zanima me da bude dobra slika i pristojan zvuk i tu se uglavnom završavaju svi zahtevi. Naravno, s obzirom na veličinu kao i na činjenicu da će uskoro verovatno biti dostupni i 4K sadržaji, uzeo bih i TV koji to podržava... Zamolio bih nekog ko se razume da napiše šta je po njemu, bitno od funkcija da poseduje. (Kao primer dajem, recimo - HDR - koliko je to bitno/nebitno). Dakle, meni kao laiku ta skraćenica ne znači ništa, pa ko zna neka napiše (ne samo za nju, već za sve što je bitno što se tiče slike/zvuka/kvaliteta). Napominjem da će TV povremeno biti korišćen i kao monitor, spojen sa kompom preko HDMI-a. Danas sam natrčao, npr. na: https://www.gigatron.rs/televizori/toshiba_smart_65u6763dg-114813 Edited November 16, 2018 by Dankan Ajdaho
Recommended Posts