Jump to content
IGNORED

Televizori

luba

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, renne said:

bilo koja zemaljska antena, može i sobna

gleda se ovo

i ako se plati ovo

Hvala puno!

Apropo samih televizora [hvala na prethodno datim linkovima] - ima gomila marki za koje nisam nikad cuo [Tesla, Vox, Fox] - valja li nesto od toga? 

Posted

Kinezi sa raznim imenima

Za nezahtevne korisnike ok, jer je cena stvarno smešna

i ja imam jedan Vox u kuhinji

Posted
7 minutes ago, renne said:

Kinezi sa raznim imenima

Za nezahtevne korisnike ok, jer je cena stvarno smešna

i ja imam jedan Vox u kuhinji

To zvuci kao moja majka :D

Posted

Moji imaju neki Vivax što isto spada u tu kategoriju. Ok za te pare i za njihove potrebe, imao je i 5 godina garancije, pa i da ga bace nakon toga...

Posted

Imam 2 vivaxa i jedan fox, vivax i više nego pristojna slika za razliku od vox-a koji je recimo prosečan. 

Dobra stvar je što i jedan i drugi imaju 3 godine garancije, tako da nema puno mesta glavobolji. Vivax sam uzeo 49 za 32000 valjda, što je stvarno smešno.

Posted (edited)

Ja poslušao Renea i gospođa majci uzeo Hisensa. Nije FullHD, al' ima DVB-T2 da se ne aka sa 2 daljinska i YT i cast za unuke. Videćemo koliko će da pregura. Dedin FullHD LG je riknuo prvi put mesec dana po isteku garancije i od tada nastavlja da crkava u pravilnim, šestomesečnim ciklusima.

Edited by zorglub
Posted

da se pohvalim - ponovio se filipsovim android tv.om, i vrlo sam zadovoljan

dobro dize rezoluciju slike, 

onaj ambilight je super stvar kad se gleda u mraku,

daljinski ima glasovne komande ili tastaturu ako aplikacija ne podrzava glas, sto pravi ogromnu razliku u koriscenju

(ranije sam koristio one tv.ove gde se navigira strelicama po tastaruru, sto vrlo brzo ubije svaku zelju da se bilo sta ukuca tako)

Posted (edited)

Čestitke. @Zverilla Koji je model konkretno?

Inače je medicinski dokazano da Ambilight osvetljenje (pozadinske led diode koje identičnim bojama prate sliku prikaza na ekranu) duplo manje zamara oči u odnosu na bilo koji tv koji nema ambilight. Razlog je jednostavan, prilikom gledanja televizije zenica oka se ne fokusira u centar ekrana kao izvor svetlosti. Ljudi se često smeju tome sa komentarima "kakva su ovo disko svetla" ne znajući da em lepo izgleda em je izuzetno korisno. Imaš posebna podešavanja u meniju za ambilight osvetljenje.

Edited by BlackGeorge
Posted

Za te novce je OK, ali ne očekuj bog zna kakvu sliku

Posted (edited)
1 hour ago, pantelia said:

Kako cenite ovaj tv? 

https://www.bcgroup-online.com/televizori/sharp-lc_40fg5342e-smart-full-hd-digital-led-46709

Gledam TV sa 2 metra, gledao bih i streaming, ni za sta mi drugo generalno TV nije potreban.

Veliki plus je što je u pitanju VA panel i što ima podršku za HEVC.

Loša strana je to što nije 4K, u budućnosti će sve više sadržaja biti baš u toj rezoluciji (kao npr. novi SK4K kanal), a imaš kod Madjara Samsungove i LG 4K televizore iste veličine za slične pare.

Edited by Jeremija
Posted (edited)
1 hour ago, renne said:

Za te novce je OK, ali ne očekuj bog zna kakvu sliku

1 hour ago, Jeremija said:

Veliki plus je što je u pitanju VA panel i što ima podršku za HEVC.

Loša strana je to što nije 4K, u budućnosti će sve više sadržaja biti baš u toj rezoluciji (kao npr. novi SK4K kanal), a imaš kod Madjara Samsungove i LG 4K televizore iste veličine za slične pare.

Hvala vam! Ne ocekujem nikakvu perverziju vezanu za sliku, a pogledacu i madjarsku ponudu.

Edited by pantelia
Posted
On 5.11.2018. at 23:58, BlackGeorge said:

Čestitke. @Zverilla Koji je model konkretno?

Inače je medicinski dokazano da Ambilight osvetljenje (pozadinske led diode koje identičnim bojama prate sliku prikaza na ekranu) duplo manje zamara oči u odnosu na bilo koji tv koji nema ambilight. Razlog je jednostavan, prilikom gledanja televizije zenica oka se ne fokusira u centar ekrana kao izvor svetlosti. Ljudi se često smeju tome sa komentarima "kakva su ovo disko svetla" ne znajući da em lepo izgleda em je izuzetno korisno. Imaš posebna podešavanja u meniju za ambilight osvetljenje.

50pus7303 - od njihovih, najjeftiniji 4k android tv te velicine sa nekim p5 procesorom (bitno jer bolje obradjuje sliku nego raniji procesori, a koristi i androidu).

lepa strana filips je da i za starije televizore izbacuju firmware update, brze od nekih proizvodjaca telefona 

tako da cenim da ce potrajati

ambilajt je stvarno prijatan za oci kad se gleda u potpunom mraku (meni ponajvise jer je manji kontrast izmedju svetle slike i okolnog mraka), a i lepo izgleda  :)

Posted (edited)

Drugovi i drugarice, rešio sam da pazarim nov TV, nešto poveliko, min 55", max 65".

Pratim akcije i popuste, sledi i crni petak, pa bih molio za neke preporuke. Ne zanimaju me neki flegšipovi™ i sično, zanima me da bude dobra slika i pristojan zvuk i tu se uglavnom završavaju svi zahtevi.

Naravno, s obzirom na veličinu kao i na činjenicu da će uskoro verovatno biti dostupni i 4K sadržaji, uzeo bih i TV koji to podržava...

Zamolio bih nekog ko se razume da napiše šta je po njemu, bitno od funkcija da poseduje. (Kao primer dajem, recimo - HDR - koliko je to bitno/nebitno). Dakle, meni kao laiku ta skraćenica ne znači ništa, pa ko zna neka napiše (ne samo za nju, već za sve što je bitno što se tiče slike/zvuka/kvaliteta). 

Napominjem da će TV povremeno biti korišćen i kao monitor, spojen sa kompom preko HDMI-a.

Danas sam natrčao, npr. na:

https://www.gigatron.rs/televizori/toshiba_smart_65u6763dg-114813

Edited by Dankan Ajdaho