August 22, 20168 yr :-)) hvala vam drugari, imala sam srece da me sjajan fotograf uslika, pa nisam ni ja lose ispala
August 2, 20177 yr Kod Voždovačke crkve parkiran kombi sa lubenicama i ananas dinjama, elektronska vaga. Dinje 40 din/kg, sveže, slatke kao da su u bombon sirupu.
October 14, 20177 yr Evo malo i stranjskih pijaca,tacnije pijaca Ortigia u magicnoj Sirakuzi i famozna Piscaria u prelepoj Kataniji.Slikano krajem septembra. Sirakuza. Piscaria u Kataniji.
October 14, 20177 yr Jos malo Piscarie. Fantasticni sicilijanski sirevi za male pare.Odmah ih vakumiraju po zelji kupaca.
October 20, 20177 yr drugar prodaje batat batat,batata (sweet potato) na prodaju.orange,beli,ljubičasti.Količina do 5kg iznosi 250 dinara po kilogramu, a 5kg i više je 200 dinara po kilogramu.Batat se cuva na suvom i tamnom mestu,ne stavljati ga u frižider!Šaljemo poštom. Aleksandar0628502455 Edited October 20, 20177 yr by ivy
October 20, 20177 yr Reci drugaru da neću kupiti batat ni od njega, niti od bilo koga drugog dok ne dođe na pravu cenu od 50 dinara kilo.
October 21, 20177 yr pa obican krompir je 50din..a batat ce verovatno biti 50din kada se bude gajio na povrsinama i u kolicinama u kojima se gaji obicni krompir..i kad se bude trosio koliko i obicni krompir..
October 21, 20177 yr mozda a mozda i nije nemam pojma..ali se radi o zakonu ponude i potraznje..kad ga bude bilo na vagone sigurno ce biti jeftiniji
October 21, 20177 yr Krompir košta 50 dinara, i svejedno je da li ga gaje kombinati ili pojedinci koji imaju 10 hektara bašte. Uopšte se tako ne formira cena, to nisu industrijski proizvodi. Nego je to standardna priča za nas - novo je, daj da zalepimo cenu. Tvoj prijatelj je gledao kolika je cena batata po samoposlugama i pijacama, onda smanjio cenu za pedesetak dinara da bi bio konkurentan, i to je to. To je inače standardno kako se kod nas radi, zato već godinama ne može da padne cena brokoliju koji je jeftiniji u Holandiji nego ovde. Inače, sama cena ganjenja batata je verovatno manja od cene krompira, pošto je batat mahom veći.
October 21, 20177 yr A šta se radi sa tim batatom? Sprema se isto kao krompir ili je nešto specifično?