adam Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 dosta ljudi iz juzne amerike (brazil, argentina, cile...) s kojima sam komunicirao u kuhinji peru voce i povrce deterdzentom za sudove. ono, uhvati paradajz u sake, uzme deterdzent, prsne malo, nasapunja, ispere. meni bilo neobicno, jos su mladi ljudi bili u pitanju, i pitao sto to rade. kazu, pa zbog kolere. navika koju su ljudi razvili kad je vladala kolera pa je to ostalo u familijama diljem kontinenta i odrzalo se. i ne menja se, ljudi to nose iz kuce. tako i mene razni redovno pitaju sto perem ruke kad ulazim u kucu. nije im jasno, nemaju ljudi tu naviku, stariji asfalt i ostalo. a meni normalno, dresirali me roditelji.
halloween Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 Prosle godine je ovde u sezoni bostana neko iznosio onespokojavajuce price o tome cime se sve navodnjava u fazi zrenja, ne bih se sto posto zakleo ali sam upamtio nesto sto ima veze sa fekalijama Korisno je znati da na PPP ima uživalaca pike i koprofagije.
eumeswil Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Je li imate proverene™ izvore domaće, slobodnotrčkarajuće piletine, ćuretine i ostale peradi? Može i na PM ako je frka sa reklamiranjem.
halloween Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 Grapolo paradajz u Maksiju 70 din/kg. Oink, oink
Sara Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 da li je neko, osim mene, primetio da tresnje postanu bezukusne kad se operu?
hansolo Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 Sad se bas vrnula iz piljare, paradajz opet 90-100 din, paprika 100 din, krastavac 100 din, patlidzan 150 ... itd. Jel' novembar?
ivy Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 ju al je skup patlidzan..u Ns-u je oko 60din..paprike ja danas kupila za 60din,zelene roge i crvene su 80,paradaiz 60-90..
hansolo Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 Ma, ovde nas peljese po manjim gradovima ... tu ima najmanje konkurencije. Na selu svi imaju svoje ili u komsiluku, a u NS ima piljara na svakom cosku + ima samo 2-3 pijace redovnije u nedelju dana pa ako mozes da se uskladis sa tim terminima, jos ako si u stanu u zgradi nema sanse ni bastu da oformis. :)
ivy Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 ali generalno jeste skuplja ova letnja pijaca nego npr prosle godine..
Sara Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 ja idem na pijac samo kad moram i kad nema ko drugi
ivy Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 i grozdje mi je nesto skupo za kraj avgusta..ovde je 130din
nezvanova Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 pa posto smo toliko pricali o njoj, evo je! :-) trebinje i pijaca pod platanima! /smokve i grozdje su fenomenalni ovih dana, narocito one neuslikane, maron smokve, tamne i jos sladje od ovih zelenih...med ne jedem te ne znam, borovnice sa zelengore predivne, a sir, kajmak i rakija su ... mmmmm...
beta Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 pa posto smo toliko pricali o njoj, evo je! :-) trebinje i pijaca pod platanima! /smokve i grozdje su fenomenalni ovih dana, narocito one neuslikane, maron smokve, tamne i jos sladje od ovih zelenih...med ne jedem te ne znam, borovnice sa zelengore predivne, a sir, kajmak i rakija su ... mmmmm... lep pijac nema šta, ali si i ti lepa :)
Lancia Posted August 22, 2016 Posted August 22, 2016 sto si lepa :) da bre i jos nas zamajava tu pricom koja smokva je bolja.
Recommended Posts