Joshua Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 (edited) Psiholog Žarko Trebješanin smatra da je govor upozoravajući i da njegove poruke pre svega imaju nameru da ohrabre buduće prosvetne radnike, kojima je i namenjen, i učvrsti ih u osećanju da imaju misiju i da im neće i biti lako da se bore za istinske vrednosti. Međutim, ljudi su se, izgleda, nekako saživeli sa moralnim krahom, pa im zvuči disonantno svaki takav glas razuma, rekao je Trebješanin Tanjugu, navodeći da ne razume ocenu u pojedinim komentarima da je govor zapravo kultur-snobizam. "Ja ne razumem šta znači kultur-snobizam", rekao je Trebješanin zabrinut što se, kako kaže, i ljudi koji bi trebalo da se bave duhom, u stvari bave sitnim vrednostima, bez kritičkog odnosa prema primitivizmu. Ako neko ima nešto protiv ovih poruka, onda to zbilja govori da su i te kako urušene prave vrednosti, rekao je prof. Trebješanin i naveo da je govor njegove koleginice lep i dostojan antičke retorike. dakle, sem što niste čitali grke, vi ste se ovde i saživeli sa moralnim krahom - što vas čini ne samo ignoramusima, već ignoranusima, because you're both stupid and assholes. ^_^ja sam ovu šešićku slušala samo u svom tom folku i delovala mi je okej. ova priča kako etički kodeks postoji samo kod profesore i evt. lekara i sudija je baš Profesorka Milena Dragićević Šešić takođe smatra da je govor odličan, jer je, kako kaže, vratio snagu profesiji koja je počela da biva skrajnuta, a ključna je u svakom društvu. "Krajnje je vreme da počnemo vrednovati profesije koje se razlikuju od drugih zanimanja po tome što imaju etički kodeks, odgovornost da rezultat njihovog rada bude u funkciji društvenog razvoja. "Pozitivno vrednujem njen govor, jer pledira na odgovornost te profesije za prenošenje društvenih vrednosti" izvor - http://www.b92.net/i...2&nav_id=731497kasnim <_< Edited July 11, 2013 by Joshua
ficfiric Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Rajnin govor je direktno dao krilca ovom dilkanu da, poput uglednih politicara, opsti sa zainteresovanima u zdrav mozak. Jebes profesora koji ne moze da smisli bolji izgovor ili nema toliko samopostovanja i ponosa da kaze "Ljudi..pogresih, ziv sam covek" Profesor iz Kragujevca: Nije greška, već marketinški trik koji mogu da shvate samo najbolji studenti| 11. 07. 2013. - 14:37h 15:19h | Komentara: 5Profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Milan Kocić izjavio je danas da unošenje dela izmišljenog teksta sa satiričnog portala “njuz.net” na 302. strani autorskog udžbenika “Direktni marketing” nije greška već marketinški trik koji su, kako je naglasio, najbolji studenti shvatili.Milan Kocić:“Moja želja je bila da sjajni studenti, koji znaju šta je marketinški trik, prepoznaju da taj izvor nije akademski, a oni koji nisu baš na pravi način shvatili moju želju, da pokušaju da procene šta je to što treba saopštiti na ispitu, a šta ne treba”, izjavio je Kocić novinarima u Kragujevcu. Njuz.net :D Profesor Kocić: To što ljudi misle da sam ja profesor je marketinški trikU medijima se ovih dana podiglo mnogo prašine oko „greške“ u jednom mom udžbeniku. Na sve to ja imam da kažem samo ovo: Ha-ha! Ala sam vas zeznuo! Sve ove godine vi ste zaista verovali da sam ja stvarno profesor direktnog marketinga! Pa ne mogu da verujem koliko ste naivni! Sve je to bio samo vešto izveden i brižljivo planiran marketinški trik! Ja sam zapravo – drvoseča!To što su skoro svi moji učenici, kolege, kao i celokupna akademska zajednica, pa na kraju krajeva i mediji pali na priču da sam ja profesor samo dokazuje u kakvom stanju se nalazi naše društvo. Ej, drvoseča da prevari celu zemlju! Pa gde to ima?Kao drvoseča, ja ne zameram medijima što su me praktično linčovali u javnosti. Jer, šala je zapravo na njihov račun! Uvek će me, ipak, tešiti to da je nekolicina sjajnih studenata sa mog fakulteta, koji su uspeli da razaznaju drvoseču od profesora, uspela da prepozna da ja baš i nisam akademski građanin.Strpljivo sam čekao ovakav momenat da bih razotkrio svoj genijalni marketinški trik. Sada slobodno mogu da kažem da svi vi, koji svih ovih godina dok sam sa svojim znanjem drvoseče predavao o marketingu, niste uspeli da to i uvidite, vi ste svi popadali na javnom ispitu.Čak sam u par navrata na predavanja dolazio u svojoj opremi drvoseče, sa sve sekirom, testerom, zaštitnom opremom i kratkoj majici koja je otkrivala moje teškim, šumskim radom izvajane biscepse, i samo bi se poneki od studenata zapitao šta se dešava. Naivni kakvi jesu, upijali su moje predavanja o marketingu koje sam gotovo uvek izmišljao na licu mesta. Pa zar stvarno mislite da sam, školujući se da razaznam platane od bukvi i trulo drvo od zdravog, mogao da naučim nešto o oblasti marketinga? Ha!A sada, nadam se da smo svi nešto naučili iz ove afere i da ću bez problema moći da nastavim da predajem na mestu gde sam dugo godina radio kao uvaženi profesor. Priznajem, posle nekog vremena je baš počelo da mi se sviđa!Prof. Drv. Milan Kocić
MancMellow Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 drvoseca-marketing-profesor-studenti -> grobar-politika-predsednik-glasaci
ultra plasticni Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Fora je u tome sto postoji lik koji se potpisuje kao Kang i koji je uradio 300 piseva na tramvajima u BG-u za 2 godine. Benksi u odnosu na njega deluje kao art menadzer.
borris_ Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 (edited) nego nismo se smejali tome sto joj smetaju produkt dizajneri. voleo bih da vidim ortopedska pomagala, fudbalske lopte, stolove i motike koje prave PROFESORI, a ne produkt dizajneri.Poslije tango fudbalske lopte, mogli su komotno ukinuti te produkt dizajnere za fudbalske lopte. Edited July 11, 2013 by borris_
Budja Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 ljudi se loze na ovaj govor zato sto im nezno sapuce u uvo ono sto najvise zele da cuju: vi ste dobri, vi ste sjajni, nego ova bagra (koja god) zauzela vazna mesta pa sve sjeba. pokusavao sam da pisem o tome na jednoj od onih turbo fol tema (pre nego sto me ekipa drukara zaskocila) - to je stalno jedan isti obrazac, eksternalizovanje odgovornosti, pronalazenje zrtvene jagnjadi. tako srsko drudtvo funkcionise oduvek. uvek j neko drugi kriv. nije narod, politicari su. nisu dobri profesori srpskog, portfolio menadzeri su. nisu srbi , muslimani su. uvek neko drugi. lepo mozes da vidis ko je od mojih (sad vec bivsih) fejsbuk prijatelja skocio da svrsava nad profesorkinom baljezgarijom - isto oni kojma je uvek neko drugi kriv. Sto je jos vise potcrtano sadasnjom ekonomskom situacijom, a drustvena akcija se svodi na lobiranje za nesto drzavne crkavice pozajmljene od EBRD, IMF, trzista kapitala.Ako se u tom, malo generalnijem kljucu tumaci govor, simbolicki nije nista drugaciji od protesta kutlurnjaka i naucnika na Trgu.Psiholoski je to razumljivo - ko ce da akcijasi za promenu sistema gde se licna korist slabo prepoznaje (iako je licna korist jedino tako odrziva) u odnosu na kratkorocno zickanje para gde je licna korist jasno prepoznatljiva.
Budja Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Pa da. Mislim da skratimo. Nesrećna Rajnica govori glasom srpskom konzervativizma koji se socijalizma gadi, ali je kapitlaizam malo drugačije zamišljao, naime kao večitu nacionalnu akademiju na kojoj će patriotski intelektualci biti glavni i drviti o značaju tradicije i zlu socijalizma. Ama kad im se ukazao kapitalizam u svojoj realnosti, bez mnogo interesovanja za humanističko obrazovanje - nastala je frka i strka. Pošto se sam kapitalizam ne sme denuncirati (jer, za koj smo se kurac onda borili), optužiće se manekenke i portfolio menadžeri kao lenštine i skorojevići. Kad ne sme da se dira u ekonomiju, sve postaje pitanje kulture. Ravnoteze radi:Dok sa druge strane mnogi "progresivni" i "subverzivni" levi intelektualci sasvim lepo plivaju i uzivaju u plodovima kapitalistickog razvoja.Tako cuh 1 anegdotu. Ugledni marksisticki profesor sa uglednog brazilskog univerziteta FGV (Hetulioi Vargas) zabranjuje svom doktorantu da koristi ikakve brojke ili ekonomske modele u svojoj disertaciji iz ekonomije vec mu naredjuje da teza bude u kritickom duhu bez ijedne brojke, sve to uz casicu najskupljeg vina u prestiznom restoranu gledajuci koje je najskuplje jelo na meniju uspust se hvaleci kako je jeo biftek od 450 dolara.Drugim recimam: dobrim delom intelektualni rat malogradjana protiv licemera.
Turnbull Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 O, pa čudna mi čuda, naravno da postoje. Zar si stvarno pored živog Žižeka morao čak do Brazila da ideš.Zašto moraš svaku raspravu da pretvoriš u ČvP? :P
MayDay Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Ravnoteze radi:Dok sa druge strane mnogi "progresivni" i "subverzivni" levi intelektualci sasvim lepo plivaju i uzivaju u plodovima kapitalistickog razvoja.Tako cuh 1 anegdotu. Ugledni marksisticki profesor sa uglednog brazilskog univerziteta FGV (Hetulioi Vargas) zabranjuje svom doktorantu da koristi ikakve brojke ili ekonomske modele u svojoj disertaciji iz ekonomije vec mu naredjuje da teza bude u kritickom duhu bez ijedne brojke, sve to uz casicu najskupljeg vina u prestiznom restoranu gledajuci koje je najskuplje jelo na meniju uspust se hvaleci kako je jeo biftek od 450 dolara.Drugim recimam: dobrim delom intelektualni rat malogradjana protiv licemera.Juhu! Znači da konkurišem i za Že Ve? Hoće mi polomiti koske u favelama Sao Paola? :DA jbt, ova tema je dosadna više. Gornje teme sa Politike su zapostavljene.
DarkAttraktor Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 ja sam ovu šešićku slušala samo u svom tom folku i delovala mi je okej. ova priča kako etički kodeks postoji samo kod profesore i evt. lekara i sudija je baš :ph34r:izvor - http://www.b92.net/i...2&nav_id=731497kasnim <_<opaaa, anti-TF ekipa se osetila prozvanom. znaci kulturkampf je posredi kao sto smo i sumnjali.
gagorder Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 je l moze neko da mi objasni sta je direktni marketing? koliko ja znam, to se prekrsajno sankcionise (ono, zovu te trgovci na kucu i ostavljaju ti letke u postansko sanduce, pa ako im kazes da neces da primas te pozive i to djubre, a oni to ponove, onda je propisana ohohoho kazna)? sta onda ovaj uci te svoje studente, kako da opajavaju po postanskim sanducicima, sta?
Recommended Posts